e
Banner


Tüm Atlas Lojistik, KOBİ’lere Tam Destek Veriyor

Özellikle KOBİ’lere daha rahat ihracat yapabilmeleri için her türlü desteği ve işbirliği imkânını sunan Tüm Atlas Lojistik, ağırlıklı olarak Rusya, Ukrayna Kazakistan ve Moğolistan’a taşımacılık ve lojistik hizmet veriyor





tum_atlas_lojistik._.jpg

Tüm Atlas Lojistik ağırlıklı olarak Rusya, Ukrayna Kazakistan ve Moğolistan’a taşımacılık ve lojistik hizmet veriyor. Bu bölgelerdeki 20 yıllık deneyimi sayesinde aynı zamanda her türlü danışmanlık hizmetini de sunan firma, müşterilerine özellikle karayolu ile çözümler sağlıyor.

Özvarlık araçları ve çalıştığı ülkelerin nakliyecileri ile kurdukları işbirliği sayesinde geniş bir hizmet ağına sahip olduklarını söyleyen Firma Yetkilisi Ufuk Cengizoğlu, “2012 çok parlak bir yıl olmadı, ama bölgemizden gelecek için çok daha umutluyuz. Türkiye’nin konum olarak öneminin her geçen gün arttığını düşünüyorum. Bunun için özellikle İpek yolu güzergâhının dikkat çekici bir noktada olduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Cengizoğlu, “Büyüme odaklı yapımızı teknolojinin sağladığı imkânlarla birleştirdiğimizde özellikle araç ve yük takibinin kolaylaşması, sigorta sisteminin gelişmesi bizleri daha motive ediyor. En önemli amacımız çalıştığımız bölgedeki lojistik sıkıntılarını ihracatçımıza yansıtmadan onlara bu bölgelere daha rahat mal satabilecekleri pazarlama yapabilecekleri alt yapıları hazırlamak ve sunmak.  Bu konuda özellikle KOBİ firmalarımızın daha rahat ihracat yapabilmeleri için her türlü desteğimiz ve işbirliği imkânımız vardır“ dedi.

Çalıştıkları bölgede çok daha iyi hizmetler vermek istediklerini belirten Cengizoğlu, “Çin ile karayolu taşıma faaliyetlerini artırmak istiyoruz. Şu anda bu konuda Çin sınırında aktarma yapacak şekilde hizmet verme imkânımız var. Sektör çeşitliliği önemli. Herhangi bir sektörün sıkıntı yaşaması durumunda etkilenmemek adına bu çok önemli ama yinede yoğun olarak yurtdışı müteahhitlik firmaları, makineciler ve ara mal üreticileri müşterilerimiz arasında. Rusya’da özellikle marka tekstil firmalarına depolama dâhil üretimden mağazaya kadar hizmet vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin bölgesel konumu itibarı ile lojistik üs olabilecek konumda olduğunu vurgulayan Cengizoğlu, “Bu konuda eksikliği İpek yolu koridorunda alternatif karayolu güzergâhlarında nakliyecilerin yeterince desteklenmemesi olarak görüyorum.  Şu anda özellikle Çin ihraç malları Kazakistan sınırından sonra Rusya güzergâhından Avrupa’ya ulaşıyor. Bu konuda biz maalesef çok geri kaldık. Bu güzergâh tren ile geliştirilmeye çalışılıyor, ama önceliğin karayoluna verilmesi ve güzergâhın oturulması gerekir diye düşünüyorum. Hazar denizi güzergâhının iyileştirilmesi de gerekmektedir. Hazar denizinde ki roroların çok pahalı olması ve süre problemi biz Türk nakliyecilerini zora sokmaktadır. Aynı zamanda Kazak- Çin sınırında yapılmakta olan aktarma bölgesinde Türk nakliyecilerine hizmet veren bir sistem kurulması gereklidir. Tüm dünyanın üretim üssü konumundaki Çin’i bu konuda pas geçemeyiz. Yoksa lojistik sektörü bölge ülkeleri ile rekabet şansını kaybeder” dedi.

Müşterilerin ihraç pazarlarına kolay ulaşmasını sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Cengizoğlu, Bu şirket menfaatinden önce ülke menfaatidir diye bakıyoruz. Bu sebeple tüm bilgilerimizi paylaşıyoruz”dedi.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat