e
Banner


Tırsan 35. yıla yeni yatırımlar ve büyük hedeflerle girdi

1977 yılından bu yana nakliye çözümleri ile hizmet ettiği karayolu taşımacılığı sektörünün gelişmesiyle birlikte büyüyen Tırsan, 35. yılına güçlü bir başlangıç yaptı.





tirsan.jpg

Yeni Ar-Ge merkezi inşa eden, fabrikasını yatırımlarla genişleten Tırsan, FiloTIR ve Tırsan Finans adlı iki yeni hizmetini de duyurdu. Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 2014 yılına kadar 15 bin araçlık üretim kapasitesine ulaşarak Avrupa’nın en büyük 3 treyler üreticisinden biri olmayı hedeflediklerini söyledi.

Tırsan, yıllar içerisinde bünyesine kattığı Kässbohrer, Talson ve Hendricks markaları, gerçekleştirdiği yeni yatırımları ve izlediği istikrarlı büyüme politikası ile 35. yılında ‘uluslararası bir marka’ olma hedefine ulaşmanın gururunu yaşıyor. Yeni ürün geliştirmeye önem vererek sektörün ilk Ar-Ge Merkezi’ni kuran ve bugün Avrupa’nın en büyük 4 treyler üreticisinden biri konumuna gelen Tırsan, Adapazarı fabrikasında düzenlediği basın toplantısıyla geride bıraktıkları 35 yıldaki kilometre taşlarını ve gelecek döneme dair hedeflerini paylaştı. Toplantıya Tırsan Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Ar-Ge ve Ürün Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Orhun Selbes, Operasyon Fiyatlandırma ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Ercan Kulaksız ile İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz katıldı.
 

2014 hedefi Avrupa’da ilk 3

Toplantıda konuşan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, dünya standartlarında üretim bantlarına sahip 2 fabrikaları ve yılda 8 bin adedin üzerinde gerçekleştirdikleri üretim hacmi ve sahip oldukları markalar ile Avrupa’nın en geniş ürün gamlarından birine sahip olduklarını aktardı. 2011 yılında gerçekleştirdikleri 16 milyon Euro yatırım ile 8 dakikada 1 treyler üretme kapasitesine ulaşan Tırsan’ın kurulu kapasitesini 15 bin adede yükselttiğine dikkat çeken Nuhoğlu, “Başarımızın altında yatan en önemli faktör birbiriyle uyumlu çalışan bir ekip olmamız ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak onlara sunduğumuz ürünleri her daim geliştirmeye önem vermemiz. 35 yıllık geçmişine sığdırdığı sayısız başarı öyküsü, deneyim ve çalışanlarına olan inancı ile Tırsan Grubu 2014 yılında 15 bin araçlık üretim kapasitesine ulaşmayı ve Avrupa’nın en büyük 3 treyler üreticisinden biri olmayı hedefliyor” diye konuştu.
Nuhoğlu, bu hedefe ulaşmak için bir yandan tesis yatırımlarına devam ederken, diğer yandan Ar-Ge çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizerek, “Sektörün gelişimi doğrultusunda, her bir müşterinin ihtiyaçlarını doğru belirleyerek, geliştirdiğimiz mühendislik çözümlerini müşterilerimizin kullanımına en hızlı şekilde sunacağız” dedi.

Satış sonrasında da hızlı koşuyor

“Büyümek ve gelişmek tek başına olmaz. Doğru iş ortakları ile koşulsuz müşteri memnuniyeti çerçevesinde yaygın bayi ve servis ağınızla sağlayabilirsiniz” diyen Çetin Nuhoğlu, Tırsan’ın bugün yurtiçinde ve yurtdışında büyüyen bayi ağı ile ürünlerini daha geniş pazarlara ulaştırdığını söyledi. Nuhoğlu, satış ağları kadar satış sonrası servis ağlarını da büyüme ivmelerine paralel olarak geliştirdiklerine işaret ederek, araç satışında olduğu kadar satış sonrasında da müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Yurtiçinde 16 satış noktası, 46 satış sonrası servis ağıyla 41 ilde müşterilerine ulaştıklarını aktaran Nuhoğlu, yurtdışında sahip oldukları markalarla birlikte 10 bayi ve 88 adet satış sonrası servis noktasına sahip olduklarını belirtti. Nuhoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Tırsan olarak amacımız, 35 yıldır başarıyla hizmet ettiğimiz müşterilerimize, bünyemize yeni eklenen bayiler, çalışanlar, tesisler ve bizimle birlikte bu yolda beraber yürüyen tüm tedarikçilerimiz ile mühendislik ve yaratıcılık gücümüzü hizmet anlayışımızla birleştirerek en iyi nakliye çözümlerini sunmaya devam etmek.”

 

Üretimde kataforez teknolojisi devrimi

Tırsan İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz da 350 bin metrekareye ulaşan Tırsan fabrikasını basın mensuplarına gezdirerek fabrikanın üretim prosesleri hakkında bilgiler verdi. 1993 yılında kurulan Adapazarı fabrikasının 60 bin metrekare kapalı alanı, 12 adet üretim holü, Ar-Ge, prototip ve test merkezi ile hizmet vermeye devam ettiğini ileten Yılmaz, üretimin her aşamasında teknolojisini sürekli geliştiren Tırsan’ın Mart 2012 itibariyle kataforez teknolojisine geçtiğini söyledi. Yılmaz sektörde bir devrim niteliğinde olan Kataforez teknolojisine ilişkin şu teknik bilgileri verdi: ‘Kataforez paslanmaya karşı metal yüzeylerin korozyon direncini arttırmak amacı ile elektrokimya prensiplerine dayanan ve metal yüzeylerde film oluşturan su bazlı astar yöntemi... Bu teknoloji oksijen ve nemin sac yüzeyine ulaşmasını engelleyerek, 10 yıl boyunca paslanmaya karşı etkin koruma sağlıyor. Tırsan ise en yeni ve en güvenilir kataforez kaplama tekniği olan Çinko Tri-Elektron Metodu’nu kullanıyor. Tri-Elektron Metodu çinko kaplı yüzeye uygulandığında metale en yüksek paslanmazlık koruması sağlanmış oluyor.”

 

Ar-Ge Merkezi sayısını artıracak

Tırsan’ın yeni Ar-Ge binası ve bu alandaki yeniliklerinden söz eden Ar-Ge ve Ürün Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Orhun Selbes ise, daha önce 1800 metrekarelik bir alanda bulunan merkezin 3 bin 200 metrekarelik yeni modern binasına taşındığını söyledi. Selbes, merkezde ürün geliştirme sürecinde müşteri beklentilerinin tespit edilerek, rakip ürünlerin analiz edildiğini ifade ederek, “Aynı zamanda ürünlerin detay tasarımları yapılıyor. 3D CAD modeller ve 2 boyutlu resimler ile ürün çiziliyor, bilgisayar ortamında ürün önce test ediliyor ve ürün oluştuğunda farklı kullanım şartları için şasi parçaları ve araçlara dayanıklılık testi olan bench testleri, Code XL yük emniyet statik-dinamik testleri uygulanıyor” dedi. Selbes, Tırsan’ın ikinci Ar-Ge merkezini Almanya’da, üçüncüsünü ise İstanbul’da açmaya hazırlandığını da açıkladı.
 

İki yeni dev adım

Tırsan Treyler A.Ş. Satış Operasyon Fiyatlandırma ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Ercan Kulaksız, 35. yıla iki büyük yenilikle girdiklerini hatırlatırken, bunlardan birinin FiloTIR, diğerinin ise TIRSAN Finans yapılanmaları olduğunu söyledi. 2012 yılının Mart ayında faaliyete geçen FiloTIR Araç Satış ve Kiralama A.Ş.’nin ağır ticari araç sektöründe operasyonel filo kiralama ve 2. el çekici ve treyler alım ve satımı yaptığını belirten Kulaksız, Tırsan Treyler tarafından üretimi yapılan tüm treyler markalarının ve DAF çekicilerin operasyonel kiralamaları ile tüm çekici ve tüm treyler markalarının 2. el alım ve satımı FiloTIR’ın faaliyetleri içinde yer aldığını söyledi.
Kulaksız, TIRSAN Finans’ın ise Tırsan Treyler A.Ş. Yetkili Satıcıları tarafından satışı yapılan markalara özel ve ayrıcalıklı finansal çözümler sunmak amacıyla, bankalar ve diğer kredi sağlayan finansman kuruluşları ile işbirliği yaptığını ve müşterilerini uygun finansman yöntemleriyle buluşturduğunu ifade etti. Ercan Kulaksız’ın aktardıklarına göre Tırsan Finans’ın işbirliği yaptığı finansal çözüm ortakları ağırlıklı olarak bankalar olmakla birlikte, finansal kiralama şirketi, tüketici finansman şirketi ve katılım bankası seçenekleri de müşterilere sunuluyor.

 

 

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat