e
Banner


UPS, sağlık lojistiğinde tesis ve filo gücünü büyütüyor
UPS sıcaklık kontrollü filolarıyla 2030'da 23,7 milyar dolarlık değere ulaşacak soğuk zincir pazarı için güvenli teslimat sağlıyor. Şirket ürettiği sürdürülebilir çözümler kapsamında özel sağlık tesislerini ve sıcaklık kontrollü filolarını genişletiyor.




upsGenişletilmiş sıcaklık kontrollü filoları ve özel sağlık tesisleriyle hastaneler, eczaneler ve klinikler için kritik tedavilere güvenli GDP uyumlu teslimat sağlayan UPS, bu yıl Dublin’de açacağı 6000 metrekarelik sağlık tesisiyle İrlanda'nın canlı farmasötik ve medikal teknoloji sektörlerini bir araya getirme rolü üstlenecek.
UPS 100 yılı aşkın süredir, yurt içinde ve yurt dışında akıllı lojistik çözümleri ve müşteri odaklı dijital hizmetleriyle müşterilerinin gönderi ihtiyaçlarını karşılıyor. Sağlık sektöründeki teknolojik gelişmeler ve biyolojik ürün alanındaki ilerlemeler, sıcaklık duyarlı ilaçların güvenli taşınmasını lojistik sektöründe öncelikli bir sorumluluk haline getirdi. 
Bu kapsamda UPS, sağlık sektörünün değişen ihtiyaçlarına liderlik ederek ürettiği sürdürülebilir çözümler kapsamında özel sağlık tesislerini ve sıcaklık kontrollü filolarını genişletiyor. Yapılan araştırmalara göre, 2050 yılına kadar küresel nüfusun %22'si 65 yaşın üzerinde olacak ve bu durum evde sağlık hizmetlerine olan talebi artıracak. Geliştirilmekte olan yeni ilaçların %50’den fazlası biyolojik kökenli ve bu ilaçların 2023’te yaklaşık 402 milyar dolar olan pazar değerinin 2028’e kadar ortalama 562 milyar dolara çıkması bekleniyor. Bu artışla birlikte, tedarik zinciri boyunca tam kontrollü sıcaklık gerektiren karmaşık ürünler için gelişmiş soğuk zincir çözümleri daha da önemli hale geliyor.
 
Sağlık sektöründe sıcaklık kontrollü taşıma ihtiyacı arttı 
Dondurulmuş ve kriyojenik depolama ihtiyacının artışı, lojistik endüstrisi için yeni bir konsept olmasa da bu sıcaklıklarda depolamanın önümüzdeki yıllarda kritik bir gereklilik olmaya devam edeceğini gösteriyor. Ölçek ekonomisinin artan maliyetleri ve karmaşıklığı, özellikle şirketler küresel olarak genişledikçe büyümenin önemli bir engeli olabileceği öngörülüyor.
UPS, özellikle geçtiğimiz yıl Avrupa'da %80'i sıcaklık kontrollü taşıma gerektiren farmasötik ürün talebinin artışıyla, özel sağlık tesislerini ve sıcaklık kontrollü filolarını Belçika, Hollanda, Lüksemburg (Benelux) ve İtalya genelinde genişleterek, sektördeki taleplere cevap veriyor. Sağlık ürünlerini özel ambalaj içinde sıcaklık kontrollü ortamlarda taşıma kapasitesine sahip UPS, hastaneler, eczaneler ve klinikler için kritik tedavilere güvenli GDP uyumlu teslimatlar gerçekleştiriyor.  
Sıcaklık kontrollü taşıma gerektiren farmasötik ürün talebinin artmasıyla müşterilerine bu alanda da üst düzey lojistik çözümler sunan UPS, “Ağ içinde Ağ” oluşturarak uçtan uca en kaliteli hizmeti sağlama hedefiyle çalışıyor. 2024’te Dublin’de açacağı 6000 metrekarelik sağlık tesisi ile İrlanda'nın canlı farmasötik ve medikal teknoloji sektörlerini bir araya getirme rolü üstlenecek olan UPS, ülkenin ihracatına önemli oranda katkıda bulunmayı hedefliyor. 
 
Türkiye ilaç pazarının yıllık büyüme oranının (CAGR) %4,2 olması öngörülüyor
Soğuk zincir pazarı, son beş yılda istikrarlı bir şekilde büyüme gösterdi ve 2030'a kadar 23,7 milyar dolarlık bir değere ulaşması bekleniyor. Ambalajda yenilikler, teknoloji destekli otomasyon ve robot teknolojileri gibi dijital yönetim araçları, tedarik zinciri ve soğuk zincirin gelişimi ve genişlemesinde kilit rol oynayacak. Soğuk zincir ağına yapılan yatırımlar, Avrupa'nın büyüyen sağlık endüstrisinin mevcut ve gelecekteki taleplerini karşılamak için hayati önem taşıyor. Soğuk zincir pazarının büyümesi ve gelişmesi; ilaç üretim standartları, teknolojisi ve kapasitesi ile gelişmiş bir ilaç sanayine sahip olan Türkiye gibi pek çok ülkenin de sağlık sektörünün gelişimine destek sağlayacak. Küresel pazar araştırma şirketi 6Wresearch’e göre 2028’e kadar Türkiye ilaç pazarının yıllık büyüme oranının (CAGR) %4,2 olması öngörülüyor. 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat