e
Banner


Gökerplast, mühürleriyle nakliye süreçlerini güvence altına alıyor!
Kargo araçlarından tren vagonlarına, petrol tankerlerinden konteynerlere kadar çok sayıda alana güvenlik mühürü tedarik eden Gökerplast, üretiminin yüzde 80’inden fazlasını 60’dan fazla ülkeye ihraç ediyor. Gökerplast, üretim kapasitesini artırarak yurt içi pazarında payını yüzde 50’nin üzerine taşımayı, ihracat yaptığı ülke sayısını 75’e çıkarmayı hedefliyor.




gokerplastGüvenlik mühürleri üreticisi Gökerplast, 1988 yılında İstanbul-Ümraniye’de faaliyete başlıyor. Elektrik sayaçlarından kargo araçlarına, tren vagonlarından petrol tankerlerine, konteynerlerden para taşımasına kadar pek çok sayıda sektöre güvenlik mühürü tedarik eden Gökerplast, 1999 yılında Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde açtığı fabrikada ürettiği güvenlik mühürlerini 60’dan fazla ülkeye bayileri kanalıyla ihraç ediyor. Ürünlerinin yüzde 85’ini ihraç eden Gökerplast, özgün ve yenilikçi ürünleri ile güvenlik mühürleri kullanılan her sektörde aktif rol oynamayı hedefliyor. 
İkinci kuşak yöneticilerden Genel Müdür Emre Göktuğ liderlik ettiği Gökerplast’ın Satış ve Pazarlama Müdürü Ömer Göktuğ, taşımacılık ve lojistik sektöründe çok önemli olan güvenlik mühürlerinin üretim süreçleri, kullanıldığı alanlar, sektörlere sağladığı faydalar ve şirketin geleceğe yönelik hedefleri konularında açıklamalarda bulundu. 
Üretimlerinin yüzde 85’ini dünyanın 60’dan fazla ülkesine ihraç ettiklerini söyleyen Gökerplast Satış ve Pazarlama Müdürü Ömer Göktuğ, iç pazarda Türkiye’deki lojistik, perakende, bankacılık, kasa nakliyesi, akaryakıt, güvenlik, kargo gibi sektörlerin önde gelen firmaları ile çalıştıklarını belirtti. 
 
DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNİ HIZLANDIRDI  
Misyonlarının; güvenlik mühürleri üretiminde değişen müşteri ihtiyaçları karşısında doğru ve hızlı çözümler sunan, sürekli gelişim ve ilerlemeyi kendisine ilke edinmiş, müşteri odaklı, güvenilir ve çevreye karşı sorumluluklarını yerine getiren bir kuruluş olmak için çalıştıklarını anlatan Ömer Göktuğ, hedeflerinin ise hizmet verdikleri güvenlik mühürleri sektöründe, 2025 yılı itibarı ile Endüstri 4.0 gelişimlerine uygun olarak dijital dönüşümünü tamamlayan ve rekabet gücünü en üst düzeye çıkarmış bir firma olmak olduğunun altını çizdi.
Güvenlik mühürleri üretimini 1999 yılından bu yana Zonguldak Çaycuma’daki fabrikalarında gerçekleştirdiklerini belirten Göktuğ, bünyelerinde şu anda toplam 250 çalışanın olduğunu söyledi. Göktuğ, ürünlerinin yüzde 95’inin plastikten yüzde 5’inin ise çelik ve diğer malzemelerden oluştuğunu sözlerine ekledi. 
 
ENERJİ TÜKETİMİNİN YÜZDE 35’İNİ GES’LERDEN KARŞILIYOR
Yeşil üretime çok önem veren bir firma olduklarını ve Sıfır Atık Belgesi’ne sahip olduklarını ifade eden Göktuğ, “Çaycuma’daki fabrikamızda üretim sırasında ihtiyacımız olan toplam enerjinin yüzde 35’ini fabrikamızın üzerine kurduğumuz güneş enerjisi (GES) panellerinden karşılıyoruz. Hedefimiz 2025 yılında üretim esnasında ihtiyacımız olan enerjinin yüzde 80’ini güneş enerjisinden karşılamak. Ayrıca geri dönüşüm konusuna da önem veriyoruz ve bu doğrultuda bazı ürünlerimizi atıklardan geri dönüştürülmüş plastikten üretiyoruz" dedi.
 
İÇ PAZARDAKİ ANA MÜŞTERİ LOJİSTİKÇİLER
Gökerplast olarak müşteri odaklılığa ve katılımcılığa çok önem verdiklerini vurgulayan Göktuğ, ayrıca etik anlayışla üretim yapmak, çevreyi ve sosyal sorumluluğu ön plana çıkartan değerlerin kendileri için önemli olduğunu kaydetti.
İç pazarda yaptıkları toplam satışların yüzde 60’ını lojistik sektörüne yaptıklarını ifade eden Göktuğ, Türkiye lojistik sektörünün son yıllarda öneminin daha çok arttığını ve ülke ekonomisinde çok önemli roller üstlendiğini belirtti. Giderek büyüyen hem ulusal hem uluslararası taşımacılıkta güvenliğin çok önemli olduğunu anlatan Göktuğ, Gökerplast olarak lojistik sektörünün daha güvenli taşımacılık yapması için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.
 
5 FARKLI KATEGORİDE 38 ÇEŞİT GÜVENLİK MÜHÜRÜ ÜRETİYOR
5 farklı kategoride 38 çeşit güvenlik mühürü ürettiklerini vurgulayan Göktuğ, son 5 yıldır Endüstri 4.0 normlarına uygun üretim yaptıklarını kaydetti. 15 mühendisten oluşan bir ürün geliştirme departmanlarının olduğunu anlatan Göktuğ, her sektöre uygun güvenlik mühürleri ürettiklerinin altını çizdi. 
 
İHRACAT YAPTIĞI ÜLKE SAYISINI 75’E ÇIKARACAK 
“Değerlerinizi korur” mottosuyla üretim yaptıklarını anlatan Göktuğ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güvenlik mühürü üretimi yapan Türkiye’deki ilk firmayız. Bu yıl 250 milyon adet güvenlik mühürü ürettik. Adetsel bazda bu yıl geçen yıla oranla yüzde 10’luk artış oldu. 2015 yılında toplam üretimimizin yüze 40’ını ihraç ediyorduk. 2022 yılında ihracatımızın oranını yüzde 88’e kadar çıkarttık. 2023’te ihracat satış ağımıza 4 yeni ülke ekledik. İhracat bizim için çok önemli. 2030 yılına kadar ihracat yaptığımız ülke sayısını 75’e çıkarmayı hedefliyoruz. Üretimimizin de yüzde 90’ını ihraç etmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Türkiye güvenlik mühürü pazarında yüzde 30’luk bir paya sahibiz ve önümüzdeki yıllarda kapasite arttırmaya yönelik yatırımlarla bu payı yüzde 50’nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.”
 
GÜVENLİK MÜHÜRÜ KULLANILAN SEKTÖRLER
Kargo ve Posta 
Karayolu Taşımacılığı
Havayolu Taşımacılığı
Hastaneler
Tekstil
Yangın Söndürme Tüpleri
Süper Marketler
Sayaçlar
Oteller
Gümrük İdaresi
Demiryolu Taşımacılığı
Denizyolu Taşımacılığı
ATM
Bankalar
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat