e
Banner


DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞINDA 35 ALTIN YIL…
Mete Tırman -Konsped Genel Müdürü 




Mete TırmanMerhaba! 
Cumhuriyetin 100. yılında, 35 yıllık tecrübeyi, sektörel hafızayı ve hiç terk etmediğimiz etik değerleri temsil ediyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Küresel ekonomik krizin ve devam eden savaşların gölgesinde gireceğimiz 2024 yılına dair işaret edilen tüm olumsuz şartlara rağmen, için için hissettiğimiz heyecan 35. Yılımıza ulaşmış olmaktan kaynaklanıyor olsa gerek.
Bu uzun süreçte, geçmişten bugüne ortak yol yürüdüğümüz mevcut ya da eski tüm müşterilerimize, acentelerimize ve çalışanlarımıza yolculuğumuza katkıları için çok teşekkür ediyor, sektörümüzün gelişimi için çaba sarf eden kamu kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine de minnet duyuyoruz.
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da yeşil yoldan yürüyerek, ülkemizin çevresel, toplumsal ve ekonomik çıkarlarına hizmet edecek optimum yolu takip edeceğiz. Bu sebeple kurulduğumuz günden bugüne kadar savunduğumuz tüm kriterlerle, diğer taşıma modları karşısında geliştirmek ve güçlendirmek için Demiryolu Taşımacılığının bayraktarlığını yapmaya devam edeceğiz.
35 sene önce yola çıktığımızda sektörün geleceğini rayların üzerinde hayal ederken, karşılaştığımız problem ve zorlukların ancak istikrarla çözülebileceğini öngörüyorduk. Geldiğimiz nokta itibari ile demiryolu taşımacılığını ileri taşıyabilmemin yolu yine istikrardan geçmektedir. Özellikle terminal ve altyapı yatırımlarının sürekliliğin sağlanması amaçlanan yük/tren kapasite artışları açısından hayati rol oynamaktadır. Sektör oyuncularının bu konulardaki bilgi birikiminin dikkate alınması ve istikamet olarak belirlenmesi çok yerinde olacaktır. Kamu ve özel sektörün birlikte yer alacağı, gelişimi amaçlayan, çözüm odaklı çalışmaları ve gelecek projeksiyonu yapabilecek ortak çalışma programları hayata geçirilmelidir. 
Gün geçtikçe dinamikleşen demiryolu taşımacılık sistemleri, gelişen servis şartları ve genişleyen coğrafi tesir alanı ile özellikle en büyük pazarımız olan Avrupa taşımalarında vazgeçilmez bir mod olarak yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor. Temennimiz aynı istikrara en kısa sürede Bakü Tiflis Kars Hattı ve Ortadoğu için de ulaşmanın mümkün olabilmesidir. Bu alanlarda yapılacak her türlü çalışmayı desteklemeyi sürdüreceğiz.
Konsped, demiryolu taşımacılığına yönelik ısrarını ve mücadelesini devam ettirecek, mümkün olan her zeminde sektöre ve müşterilerine katkısını sürdürecek adımları atacaktır.
Yolumuz yeşil, ufkumuz çift çizgi…!!
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat