e
Banner


Galata Taşımacılık’ta başarı mutlu çalışanlar ve doğru iş modeliyle geldi
26 yılda çalışan sayısını 11’den 300’ün üzerine, hizmet modelini ise geniş bir yelpazeye taşıyan Galata Taşımacılık, uluslararası alanda yılda 100 binin üzerinde yük elleçliyor. “Her servisi en iyi şekilde kurgulayacak yapıyı oluşturmadan müşterilerimizin kapısını asla çalmadık” diyen Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Vittorio Zagaia, başarıyı yakalamalarında bir diğer önemli faktörün mutlu çalışanlar olduğunu söyledi.  




galataGalata Taşımacılık, Türkiye’nin 6 ayrı şehrinde şubeleri ve dünyanın dört bir yanında geniş acente ağıyla lojistik çözümler üretiyor. 26 yıldır istikrarlı büyümesini sürdüren şirket için başarının formülü ise mutlu çalışanlar ve iyi kurgulanmış iş süreçleri. 
“1997 senesinde yola çıktığımızda temel prensibimiz öncelikle çalışanların mutlu olacağı bir şirket kurgulamaktı” diyen Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Vittorio Zagaia, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hemen akabinde ise müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve çalışanlarımızın nazarında itibarı yüksek ve güvenilir bir şirket algısını yaratmak ve bunu sürdürülebilir bir şekilde mümkün kılmaktı. Tüm bu kriterleri gerçekleştirdiğinizde de başarı kaçınılmaz oluyor. Çünkü iyi ekip oyuncuları ile beraber müşteriler ve tedarikçilerle uzun soluklu çalışma beraberliğini mümkün kılıyor ve büyümede önemli bir eşiği güvenle aşmış oluyorsunuz. Ayrıca doğru zamanda doğru insanlarla bir araya gelme yüzdemizin de yüksek olduğunu söylemem doğru olacaktır.” 
 
100 BİNİN ÜZERİNDE YÜK ELLEÇLİYOR 
1997’de İtalya-Türkiye arası parsiyel hizmet veren 11 kişilik bir şirket olarak yola çıktıklarını vurgulayan Zagai, “Zaman içerisinde kendimizi geliştirirken her servisi en iyi şekilde kurgulayacak yapıyı oluşturmadan müşterilerimizin kapısını asla çalmadık. Bugün 26 sene sonra 300’ün üzerinde çalışanımızla hem karada hem havada hem denizyolu ve intermodal taşımacılıkta ihtisaslaşmış, yapısını buna göre kurgulamış bir şirket olarak yola devam ettiğimizi memnuniyetle ifade edebilirim. Nitekim Galata Taşımacılık bugün yılda 100 binin üzerinde yük elleçleyen bir firmadır ve bu sayıya yurt içi lojistik operasyonlarımızdaki hacmimiz de dahil değildir” dedi. 
 
AFRİKA’DA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK
Vittorio Zagaia, öncelikli hedeflerinin her zaman itibarı ve güvenilirliği ile beraber değerleri yüksek bir şirket olarak sektörde varlıklarını devam ettirmek olduğunu söyledi. Zagaia, “Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin hak ettiği değerleri savunurken eşitliğe önem veren, istihdam sağlamaya devam eden ve her ürettiği servisi sürdürülebilir bir şekilde sunan bir şirket yapısını muhafaza etmek her daim önceliğimiz olacaktır. Türkiye içinde büyümeye ve şube sayısını artırmaya devam ederken, Afrika kıtasındaki büyümemizi Tunus’ta yaptığımız gibi benzer yatırımlarla ve ortaklıklarla büyütmeye ve bilhassa bu kıtada genişlemeye devam edecek projeler ve atılımlar yapmaktayız” diye konuştu. 
 
‘KARMAŞIK SÜREÇLERİ BASİTLEŞTİRMELİYİZ’
“Cumhuriyet eşitliktir, güvendir, ilerlemenin temelidir, yarınların teminatıdır, gençliğin garantisidir. Bizim için anlatılması derin duygular barındıran ama muhafaza edilmesi şart olan yegane gerçeğimizdir” diyen Vittorio Zagaia, lojistik sektörü için acil çözüm bekleyen konu başlıklarını ise şöyle sıraladı: 
“Türkiye’nin coğrafik konumu, hakim olduğu bölge ve pozisyonu sektörümüz adına çok büyük bir değer ve imkanlar barındırmaktadır. Bu gerçeğin karşılığını henüz bulmadığını üzülerek ifade etmek durumundayım. Ancak sektörümüzün ülkemizin kalkınmasında, sanayileşme ve ihracatta ne derece önemli olduğu gerçeği dikkate alındığında, atılacak hızlı adımlar ve özel sektöre verilecek desteklerle çok kısa bir sürede çok farklı konuları konuşuyor olabiliriz. Yeşil lojistik şu anda konuşulan ve gündemde olmaya devam edecek önemli konulardan biri olarak karşımızda. Yatırımı ve dönüşümü yüksek olan bir konu bu. Öte yandan Türkiye içinde iyileştirilmesi ve yatırımı yapılması gereken bir diğer konu ulusal taşıma ve lojistiktir. Bununda uluslararası taşımacılığa etkisi çok büyük. Çünkü sanayileşme belli başlı şehirlerin dışına bu sebepten çıkamamakta ve maliyetlerde bu sebepten ötürü düşememekte, uluslararası arenada sanayileşmede rekabet acısından zor duruma düşmekte ihracatçımız. Türkiye’nin konumu itibariyle bir uluslararası “hub-aktarma merkezi” olması için atılması gereken basitleştirilmiş gümrük prosedürleri ve belli başlı bürokratik formalitelerde bir diğer kritik konudur. Aslında ele alınması gereken çok konu var ama bu iki unsur sanırım kısa vadede üzerine eğilmesi gerekilen konulardır.” 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat