e
Banner


Seyir Mobil, Bluetooth’lu takip çözümüyle soğuk zincir taşımaları güvence altına alıyor
Yüzde yüz yerli ve milli sermayeli Türkiye’nin yenilikçi araç takip ve filo yönetim sistemleri markası Seyir Mobil, Bluetooth bağlantılı kablosuz takip çözümüyle, soğuk zincir lojistiğinde ürünlerin sürekli olarak izlenebilmesini sağlayarak ve istenmeyen durumlar için anında uyarı sistemi oluşturarak klasik kablolamanın getirdiği riskleri ortadan kaldırıyor. Seyir Mobil Genel Müdürü Yakup Küçük, en yeni teknolojileri müşterileriyle buluşturmaya devam edeceklerini söylüyor. 




Seyir MobilSeyir Mobil'in çözümleri hakkında bilgi verir misiniz? 
 
Seyir Mobil olarak, yaklaşık 30 yıllık lojistik tecrübemiz ve güçlü AR-GE çalışmalarımızın bir sonucu olarak filo yönetimi, araç takibi, CANbus ile raporlama, dijital takograftan veri indirme, nesne takip, Bluetooth ile kablosuz soğuk zincir takibi ve dorse eşleşmesi gibi çok geniş bir alanda sektörel çözümler üretiyoruz. Ayrıca, lojistik süreçlerinde kullanılan GPS takip sistemleri, akıllı sensörler ve IoT (nesnelerin interneti) teknolojileri ile entegre çözümler sunuyoruz. Bu teknolojiler sayesinde, müşterilerimizin envanter takibi, sevkiyat takibi ve stok yönetimi gibi lojistik süreçlerini daha verimli bir şekilde yönetmelerine yardımcı oluyoruz. 
 
ANLIK ARAÇ TAKİBİ VE ANINDA MÜDAHALE 
 
Bu süreçte hangi alanlara yoğunlaşıyorsunuz? Sektörlere özel çözümleriniz neler? 
 
Seyir Mobil'in sunduğu hizmetler, ulusal, uluslararası ve küresel lojistik ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlanmıştır. Şirketimizin müşterileri arasında, üreticiler, tedarikçiler, distribütörler, taşımacılar ve diğer lojistik hizmet sağlayıcıları yer almakta. Geliştirdiğimiz teknolojik çözümler sayesinde iş ortaklarımız, araçlarını taşıma sürecini anlık olarak takip edebilir, ürünlerinin taşınma sürecinde yaşanabilecek olası gecikmeleri önceden tespit edebilirler.
 
‘MÜŞTERİLERİMİZ SÜREÇLERİNİ ETKİLİ VE VERİMLİ YÖNETİYOR’ 
 
Sunduğunuz çözümlerle lojistik şirketlerinin dijitalleşme, yeşil lojistik, sürdürülebilirlik hedeflerine nasıl katkı sunuyorsunuz? Siz bu alanda ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?
 
Seyir Mobil olarak, geliştirdiğimiz teknolojik çözümlerle müşterilerimize avantajlar sağlıyoruz. Bunlar arasında, araç takip sistemi sayesinde müşterilerin nakliye işlemlerini gerçek zamanlı olarak takip edebilmesi, sıcaklık ve nem sensörleri ile ürünlerin güvenli bir şekilde taşınabilmesi, yakıt takibiyle tasarruf sağlaması gibi özellikler yer almaktadır.
Özellikle BLE20 adını verdiğimiz Bluetooth bağlantı ile soğuk zincir takibi çözümümüz bu avantajlardan biridir. BLE20, frigorifik taşımacılıkta dorse içerisindeki sıcaklık, nem ve konum gibi verileri toplayarak analiz eder. Bu üründe önemli nokta Bluetooth teknolojisi kullanıyor olması. Eski yöntemlerde araca takılan takip cihazı ile soğutmalı dorseye takılan sıcaklık sensörü bağlantısı kablo aracılığıyla sağlanır. Biz bunu kullanmıyoruz. Sıcaklık sensörünün Bluetooth özelliği sayesinde bağlantımızı kablosuz olarak sağlıyoruz. Bu sayede, klasik kablolamanın getirdiği riskler en aza indirilmiş olup, ürünlerin taşıma sırasında sürekli olarak izlenebilmesi ve istenmeyen durumlar için anında uyarılar alınabilmesi imkanı sunulmakta.  
Tamamen yerli sermayeli bir şirket olarak; müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik olarak özel tasarlanmış çözümlerimizle, onların lojistik süreçlerini en iyi maliyetle yönetmelerine yardımcı oluyoruz. Yerli bir marka olmamızın bir sonucu olarak daha hesaplı bir hizmet sunuyoruz.
Ayrıca, bu çözümleri sürekli olarak geliştiriyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde, müşterilerimizden gelen geri dönüşleri değerlendiriyor, yeni ve daha etkili çözümler üretiyoruz. Bu sayede, müşterilerimiz her zaman en son teknolojik çözümleri kullanarak, lojistik süreçlerini daha verimli ve etkili bir şekilde yönetebiliyorlar. Bunun yanı sıra, Seyir Mobil olarak, müşteri memnuniyetine büyük önem veriyoruz. Müşterilerimizin her zaman yanında oluyor, ihtiyaçlarına hızlı ve etkili bir şekilde 
yanıt veriyoruz. Bu sayede, müşterilerimizle uzun vadeli ve sağlam ilişkiler kuruyoruz.
 
Geleceğe dönük gündeminizdeki başlıklar neler? 
 
Seyir Mobil olarak lojistik ve taşımacılık sektöründe yenilikçi çözümler sunmak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda yatırımlarımızı Ar-Ge çalışmalarına, ürün geliştirmeye ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye yönlendiriyoruz.
Şirketimiz, sektörde önde gelen firmalardan biri olmasına rağmen, hala gelişmeye ve büyümeye devam etmektedir. Bu yıl hedeflerimiz arasında mevcut müşterilerimizle yakın işbirliği içinde çalışmaya devam etmek, yeni müşteriler kazanmak ve lojistik ve taşımacılık sektöründeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek ürünlerimizi yenilemek ve geliştirmek yer alıyor.
Gelecek yıla hazırlanırken, sektördeki trendleri ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Ar-Ge çalışmalarımıza yoğunlaşacağız ve ürünlerimizi daha da geliştirmek için çalışacağız. Ayrıca, müşterilerimizle daha yakın bir işbirliği içinde olmak ve onların ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkili bir şekilde cevap vermek için operasyonel süreçlerimizi optimize etmeye devam edeceğiz.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat