Banner


Pirelli 02 Serisi Yeni H02 Pro Trailer ile genişliyor
Pirelli markalı 02 Serisi şimdi yeni H02 Pro Trailer ile genişliyor. Yeni lastikler, ağır ve hacimli yük taşıyan ve özellikle uzun yol yapan tek veya çok akslı treylerler için tasarlandı. Önceki ST:01 Neverending Super Single serisinin yerini alan yeni ürünler Avrupa ve Türkiye’de 435/50R19.5 ve 445/45R19.5 ölçülerinde ürün hattında yerini alıyor.




prometeonPrometeon Tyre Group Global CTO’su Alexandre Bregantim şu açıklamada bulundu: “Son iki yılda yaptığımız Ar-Ge yatırımları sayesinde ürün yelpazesini güncelleme ve yeni 02 Serisi lastikleri sunma çalışmalarımız 2023’te daha da hız kazanacak. Amacımız daima en üstün performansı sunan ürünleri müşterilerimizle buluşturmak.” 
 
En yüksek düzeyde verimlilik ve optimal işletme maliyetleri sağlamak için tasarlanan H02 Pro Trailer ailesi, 02 Serisi’nin “Prometeon Engineered” markalamasıyla belirtilen Prometeon teknolojisi ve inovasyonlarından yararlanıyor. Yeni güvenlik ve yük kapasitesi standartlarının yanı sıra şimdi 435/50 için A Sınıfında ve 445/45 için B sınıfı etiket değerleri ile daha verimli yakıt tüketimi sunuyor.
 
Bu seri, önceki ürün yelpazesine kıyasla geliştirilmiş güvenlik (ıslak zeminde daha iyi tutunma performansı, 3PMSF markalaması ve yeni lastik sırtı tasarımı sayesinde +%20 güvenlik); yük kapasitesi (+, her aks için 10 tona kadar kapasite); ve daha düşük yakıt tüketimi için azaltılmış dönme direnci (-20%) sunarken sökme/takma kolaylığı da sağlıyor (+%20).
 
Rakiplerle karşılaştırıldığında H02 Pro Trailer lastiğin 435/50 R 19.5 ölçüsü yakıt tüketimi, ıslak zeminde tutunma performansı ve dış gürültü değerinde sınıfının en iyisi konumunda bulunuyor. 445/45 R 19.5 ölçüsü ise yük endeksi (160’tan 164’e yükseldi) açısından yine sınıfının en iyisi olmanın yanı sıra premium rakipleri arasında 3PMSF markalaması ve RFID sensörüne sahip olan tek ürün.
 
02 Serisi’nin tamamında olduğu H02 Pro Trailer serisindeki lastikler de 3PMSF kış markalaması (yalnızca 117 sayılı BM Yönetmeliğinde belirtilen spesifik bir testi geçen lastiklere uygulanabilir) taşıyor. Ayrıca bir RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama Cihazı) sensörü içeren lastikler büyük Avrupalı araç üreticilerinin onayını da almış bulunuyor. 
 
H02 Pro Trailer lastiği diğerlerinden ayıran bazı inovasyonlar şunlar: 
 
-SWITE (Sarmal Yapıdaki Çelik Tel) – Sıfır derece spiral kayışın telleri, dayanıklılığı ve direnci artıran yeni bir geometriye ve arttırılmış bir çapa sahiptir.
-HR4B (Yüksek Mukavemetli 4 Kuşak) – Kayış yapısı, gövde esnekliğini ve karkasın yapısal direncini en üst düzeye çıkaracak şekilde tasarlanmıştır ve kullanım, dayanıklılık ve kaplanabilirliği iyileştirmeye yardımcı olur.
-SHTB (Süper Yüksek Esnek Kuşak) – Yüksek mukavemetli çelikten üretilen kortlar yüksek esneklik kazandırırken korozyonun yayılmasını önleyerek kılıfın bütünlüğünü ve daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.
-COBe (İç İçe Geçmiş Topuk) – Güçlendirilmiş iç içe geçmiş topuk ve birleştirilmiş yeni dikdörtgen geometrisine sahip çelik teller ile daha fazla esneklik, güç ve yüksek yük kapasitesi sağlanıyor.
-DLTC (Çift Katmanlı Hamur Yapısı) – Üst katman yüksek kilometre performansı, mükemmel yol tutuşu ve daha kısa mesafede frenleme kabiliyeti sağlıyor; iç katman ise ısı oluşumunu sınırlamaya yardımcı oluyor ve daha fazla sırt bütünlüğü ile daha düşük yuvarlanma direnci sağlıyor. 
 
H02 Pro Trailer serisi yakıt ekonomisi, güvenlik ve yük kapasitesinde yüksek verimlilik standartları sunmak için tasarlanan yeni ürünleriyle öne çıkıyor. 
 
Düzenli aşınmayı desteklemek için uygulanan altı çevresel kanaldan omuz bölgesindeki iki kanal daha geniş olup suyun verimli bir şekilde atılmasını sağlıyor ve sürüşü iyileştiriyor. Merkezdeki dört kanal ise sırtın sertliğini artırırken ıslak zeminde performanstan ödün vermeden maksimum kilometreyi ve en düşük yakıt tüketimini garanti etmek için daha dar olarak tasarlanmıştır. 
 
Islak zeminde dengeyi ve frenlemeyi destekleyen omuz bölgesindeki özel silindirik oluk tasarım bulunurken, merkezi kanallar, lastiğin kullanım ömrü boyunca mükemmel ıslak yol tutuşu sunmak ve aracın dışında azaltılmış gürültü seviyesi ile akustik konfor sağlamak için yenilikçi tasarıma sahiptir. 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat