Banner


DAF Trucks 6 Avrupa ülkesinde pazar lideri oldu
Avrupa ağır kamyon pazarında ,3'lük pazar payı ve toplam 68.000 adetlik üretimiyle DAF Trucks, 2022 yılında yeni rekorlar kırdı. Bu mükemmel başarılar, güçlü bir ekonomi sayesinde taşımacılığa olan yüksek talebin yanı sıra Yeni Nesil DAF XD, XF, XG ve XG⁺ serilerinin etkileyici başarısını yansıtmaktadır.




DafDAF, 2022 yılında yeni nesil dağıtım ve mesleki araçları temsil eden Yeni Nesil DAF XD serisini tanıttı. Çok yönlü DAF XD; güvenlik, verimlilik ve sürücü konforu konusunda yeni standartlar belirlemektedir. Sonuç olarak, XD kamyon; bir yıl önce uzun yol modeli DAF XF, XG ve XG⁺'a verilen "International Truck of the Year 2022" ödülünün başarısını devam ettirerek önde gelen Avrupa taşımacılık gazetecilerinden oluşan bağımsız bir jüri tarafından verilen "International Truck of the Year 2023" ödülünü aldı.
DAF, IAA kamyon fuarında 500 kilometrelik "sıfır emisyon" sürüş mesafelerine sahip ve Nisan 2023'te üretime girecek olan tamamen yeni nesil akülü elektrikli XD ve XF kamyonları tanıttı. Eindhoven'da yepyeni bir Elektrikli Kamyon Montaj tesisinin inşası tamamlandı. 
 
68.000 kamyonluk rekor üretim
 
Geçen yıl otomotiv sektörünün tamamını etkileyen malzeme eksikliklerine rağmen DAF üretime devam etmekle kalmayıp üretim oranlarını da artırdı. Bu sayede geçen yıl rekor üretim hacimlerine ulaşıldı. 2022 yılında yaklaşık 56.000 adet orta ve ağır hizmet tipi CF, XF, XG ve XG+ kamyonun (2021'de 49.000) ve 12.000 adet LF dağıtım kamyonunun (2021'de 11.000) üretim hattından çıkmasıyla yeni bir üretim rekoru kırıldı.
 
Altı Avrupa ülkesinde pazar lideri
 
DAF, 16+ ton segmentindeki Avrupa pazar payını rekor kırarak ,3'e (2021: ,9) çıkardı ve Birleşik Krallık (%31,1), Hollanda (%32,5), Belçika (%23,6), Polonya (%22,4), Macaristan (%24,4) ve Bulgaristan'da (%26,4) pazar liderliğine ulaştı. DAF, Avrupa ağır hizmet tipi çekici segmentinde pazar liderliğini sürdürmektedir ve Almanya'da lider ithalat markasıdır. Hafif yük segmentinde DAF, %9,7'lik (2021: ,1) bir pazar payı elde etti ve Birleşik Krallık'taki pazar liderliğini sürdürdü (%37,5).
 
Avrupa dışındaki satışlar
 
DAF, 2022 yılında Avrupa Birliği dışında 7500'den fazla kamyon sattı. DAF, Tayvan'da Avrupa üreticileri arasında ağır hizmet tipi pazar lideri olmaya devam etti. İsrail, Kolombiya, Ekvador ve Avustralya'da rekor kamyon satışları elde edildi.  
 
Bileşen Satışlarında %20'lik artış
 
2022'de DAF, dünya çapında lider otobüs, şehirler arası otobüs ve özel araç üreticilerine 2700'den fazla PACCAR motoru satışı gerçekleştirdi. Bu miktar, 2021 (2250 motor) ile karşılaştırıldığında %20'den fazla artışı temsil eder. DAF, Belçika Silahlı Kuvvetleri'ne 2025 yılına kadar teslim edilecek olan balistik kabinli veya kabinsiz toplam 879 adet dört çeker araç siparişindeki ilk CF Askeri araçların teslimatına başladı.
 
"Yine rekorlar!"                                                                                                 
 
Pazarlama ve Satış sorumluluğuna sahip DAF Yönetim Kurulu üyesi Richard Zink, "DAF MultiSupport onarım ve bakım sözleşmesi ile rekor sayıda yeni kamyon teslim edildi. Bu, daha fazla müşterinin hem maliyetler hem de araç kullanılabilirliği açısından maksimum çalışma süresi desteğini tercih ettiği anlamına geliyor." şeklinde açıkladı. Aynı nedenle, rekor sayıdaki 1100 nakliye operatörü de PACCAR Parts Fleet Services'ın mükemmel servislerine güveniyor. Ayrıca PACCAR Financial, rekor sayıda ikinci el araç satışıyla rekor bir portföy boyutuna ulaştı.
 
2023 umut vaat eden bir yıl
 
DAF Trucks başkanı Harald Seidel, "2023 yılında 16+ ton pazarındaki Avrupa kamyon sektörü kayıtlarının 270.000-310.000 kamyon aralığında olacağı tahmin ediliyor. Yeni Nesil DAF XD, XF, XG ve XG⁺ kamyon serimizin tamamı ve kapsamlı Elektrikli kamyon serimizle DAF, bir yıl daha mükemmel bir konumda. Sektör lideri kamyonlarımız, birinci sınıf servislerimiz, harika çalışanlarımız ve profesyonel bayilerimiz sayesinde başarı yolundaki bir sonraki adımımıza hazırız." şeklinde açıkladı.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat