e
Banner


Krone Grubu cirosunu 2,5 milyar euroya yükseltti
Krone Grubu, 2021/2022 mali yılında satışlarını önceki yıla göre yüzde 15 attırdı, cirosunu yaklaşık 2,5 milyar euroya yükseltti. 




KronePandeminin etkileri, Ukrayna'da devam eden savaş, dünya nüfusunun sekiz milyara ulaşması, iklim değişikliği ve artan fiyatlar, özellikle geçen yıl boyunca giderek daha fazla insanı etkiledi. Güvenli gıda tedariği, güvenilir ve profesyonel lojistik, toplum için daha da önem kazandı. Bu nedenle tarım makineleri ve ticari araç sektöründe geleceğe yönelik talepler devam ediyor. 
Belirsizliğini koruyan pazar ortamına rağmen Krone Grubu, 2021/2022 mali yılında (01.08.2021 - 31.07.2022) yaklaşık 2,5 milyar euroluk satış hasılatı gerçekleştirdi. Satışlarını önceki yıla (yaklaşık 2,2 milyar euro) göre yüzde 15 attırdı.
KroneKrone Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Krone, "Küreselleşen ekonomik dünyada tedarik zincirlerinin giderek daha kırılgan hale geldiği ve büyük değişikliklerle karakterize edilen hızlı bir teknik gelişmenin olduğu zamanlarda, kişinin kendi şirketini sağlam bir şekilde kurması ve onu geleceğe uygun hale getirmesi her zamankinden daha önemlidir. Biz, geçen mali yılda bu yönde iyi bir ilerleme kaydettiğimiz için özellikle minnettarız" dedi.
 
TİCARİ ARAÇTA SATIŞLAR YÜZDE 23 ARTTI
 
Krone Grubu’nun Ticari Araçlar Bölümü'nde satışlar yaklaşık 1,7 milyar euroya ulaştı ve bir önceki yıla göre yüzde 22,9'luk bir artış (1.374 milyar euro) gerçekleşti. Krone, tarım makineleri segmentinde de kazancını arttırmayı başardı; 14,7 milyon euroluk artış sayesinde ciro 828,3 milyon euroya (önceki yıl 813,6 milyon euro) ulaştı. Malzeme ve enerji tedariğindeki öngörülemeyen maliyet artışları nedeniyle sebebiyle 2021/2022 mali yılı için gelir vergisi öncesi kazanç, hafif bir düşüşle 84,6 milyon euroya geriledi.
 
ÇALIŞAN SAYISI 5 BİN 768'E YÜKSELDİ 
 
2021/2022 mali yılında Krone Grubu’ndaki küresel ortalama çalışan sayısı yüzde 6,1 artarak 5 bin 768'e (önceki yıl 5 bin 438) yükseldi. Dördüncü kuşak tarafından yönetilen bir aile şirketi olarak Krone, sürekli olarak çalışanlarının yüksek düzeyde bağlılığına ve sadakatine güveniyor. 
 
YENİ ÜRÜNLERİNİ TANITTI 
 
Ticari araçlar segmentinde, geliştirme faaliyetinin ana odak noktası ürün portföyünün tamamlanmasıydı: WK 4.0 değiştirilebilir gövde ürün nesli, seri üretime hazır hale getirildi ve yeni Cool Liner'ın geliştirilmesi tamamlandı. Krone, yenilikçi otomatik konteyner şasisini tanıttı, elektrikli yarı römork üzerinde Trailer Dynamics ile işbirliğini yoğunlaştırdı ve Liebherr ile ortak bir projede yeni soğutma ünitesinin seri üretimine başladı.
Hem ticari araçlar hem de tarım makineleri bölümünde yazılım ürünleri ve elektronik geliştirmeler önem kazanmaya devam ediyor. Ticari araç sektöründe treylerlere yönelik telematik ve diğer dijital hizmetlerin kapsamı daha da genişletildi. Bölümler arası geliştirmenin bir örneği, hem tarım teknolojisi hem de ticari araç sektöründe başarıyla kullanılan solar telematik çözümü Krone Smart Collect Solar müşterilerin kullanımına sunuldu.
 
'BİRLİKTE BAŞARDIK!'
 
Çalışanların olağanüstü bağlılığını geçen iş yılının başarısı için belirleyici bir faktör olarak gören Bernard Krone Holding SE & Co.KG CEO'su Dr. David Frink, "Bu zamanın tüm zorluklarına rağmen, birlikte başardık. Çok sayıda iş alanıyla şirketi başarıyla daha da genişletmek, çalışanın bir işveren olarak Krone'ye olan bu özel bağlılığı, müşterilere yakınlığı ve sağlam finansal gücü, gelecekteki gelişmeler için istikrarlı bir temel oluşturmaktadır” açıklamasında bulundu.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat