e
Banner


Batu Logistics sektörde dönüşümü başlatıyor
Dijital ve yeşil dönüşüm çalışmalarını daha da hızlandırdıkları 2022 yılını belirledikleri hedeflere ulaşarak kapattıklarını belirten Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna,“Teknolojik gelişmeler ve iklim dostu düzenlemelerle lojistik daha da sofistike bir hal alacak. Önümüzdeki dönemde lojistik süreçlerini, ticaret akışını hızlandıracak şekilde kolaylaştırmayı ve yeniden kurgulamayı hedefliyoruz” dedi. 




Batu Lojistik sektöründe 20 yılı geride bırakan Batu Logistics, süreçlerini dijital ve yeşil dönüşüme paralel olarak kurgulamayı sürdürüyor. 2022 yılını başarıyla ve belirledikleri hedeflere ulaşarak kapattıklarını belirten Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, “Bu süreçte özellikle yeşil lojistik ve dijital altyapımızdaki dönüşüme yoğunlaştık. Taşıma hacmimizi, bir önceki yıla kıyasla beklentilerimizin çok üstünde kapattık. Son 2 yıldır odaklandığımız dijital ve yeşil dönüşüm çalışmalarımızın daha da hızlandığını söyleyebiliriz” dedi. Bu dönemde pandemi, savaşlar, çatışmalar, küresel gerginlik ve belirsizlikler nedeniyle tedarik zincirinin daha karmaşık bir hal aldığını vurgulayan Göktuna, bu karmaşa içinde müşterileri için en doğru hizmeti alabilecekleri, süreci ve organizasyonu en iyi şekilde yönetebilecekleri çözümler geliştirmeye büyük önem verdiklerini ve bunu da tam anlamıyla gerçekleştirebildiklerini söyledi. 
 
‘FORWARDER ŞİRKETLERİ ARACI OLMAKTAN ÇIKTI’ 
 
“Lojistik sektöründe daima büyüme başarısıyla geçen 20 yılı geride bıraktık” diyen Efe Göktuna, 2023 için yoğunlaşacakları alanları şöyle aktardı: “2023 yılında kara, deniz, hava, demir yolu, intermodal taşımacılık, fuar taşımacılığı, proje taşımacılığı, minivan ve ekspres taşımacılık, depo ve antrepo yönetimi, gümrükleme, sigorta ve dış ticaret çözümlerimizi müşterilerimize, forwarder mantığıyla daha kapsamlı şekilde sunacağız. 
Forwarder anlayışı tüm dünyada değişmeye ve dönüşmeye başladı. Forwarder firmaları artık yük sahibi ve taşıyıcı arasında ‘aracı’ olmaktan çıktı. Çünkü A’dan Z’ye bütün lojistik süreçlerin yönetimini tek elden yürütmek yetmiyor. Müşterilerimizi, değişen koşullara uyum konusunda yönlendirmemiz de gerekiyor. 
Yeşil Mutabakat, karbon ayak izi, otomasyon, robotik teknolojiler, dijitalleşme, nesnelerin interneti, büyük veri ve tersine lojistik gibi sektörü kökten değiştirecek zorlu süreçlere uyum sağlayamayan lojistik firmalarının, bu beklentileri karşılayamayacağını dolayısıyla ayakta kalamayacağını düşünüyoruz. 
Artık sadece uygun maliyet, zamanında ve hasarsız teslimat yeterli olmayacak. Yeşil Mutabakat kapsamında ilgili yükün hammadde tedarikinden üretim aşamalarına, son kullanıcıya ulaşmasından geri dönüşümüne kadar lojistik dâhil bütün süreçlerin ve karbon emisyonunun şeffaf şekilde izlenebilmesi gerekecek.
Tüm lojistik süreçlerin yeniden kurgulanacağı bir döneme giriyoruz. Lojistik şirketleri için güçlü acente bağlantıları ve sağlam bir lojistik ağı, binlerce araç ve ekipmana sahip olmak kadar önemli olacak diyebiliriz.”  
 
‘LOJİSTİK DAHA DA SOFİSTİKE BİR HAL ALACAK’
 
Efe Göktuna, küresel konjonktür ve baş döndürücü bir hızla ilerleyen teknolojik gelişmelerin, lojistikte de yeşil ve dijital dönüşümü zorunlu hale getirdiğini söyledi. Göktuna, “Batu Logistics olarak 2023 için tüm planlarımızı, bu süreçte lojistik ve forwarder sektörüne katkı sağlamak ve değişime liderlik etme vizyonuyla belirliyoruz. Teknolojik gelişmeler ve iklim dostu düzenlemelerle lojistik daha da sofistike bir hal alacak. Önümüzdeki dönemde lojistik süreçlerini, ticaret akışını hızlandıracak şekilde kolaylaştırmayı ve yeniden kurgulamayı hedefliyoruz” dedi. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat