e
Banner


Yılın En İyi Çıkış Yapan Lojistik Firması: Calidad Global Lojistik
Dünyanın her noktasına karayolu, havayolu ve denizyolu taşıma hizmetleriyle müşterilerine özel çözümler sunan Calidad Global Lojistik, “Yılın En İyi Çıkış Yapan Lojistik Firması” seçildi. Calidad Global Lojistik Kurucusu ve Satış Direktörü Ebru Dağ,  sektörde sürdürülebilir lojistik hizmetlerle büyürken, en çok yatırımı insana ve dijitalleşmeye yapacaklarını söyledi.




CalidadCalidad Global Lojistik, birçok farklı sektörde farklı pozisyonlarda, son olarak da lojistik sektöründe uluslararası birimlerde çalışarak tecrübe kazanan, Türk lojistik sektörünün yeni nesil kadın temsilcilerinden Ebru Dağ tarafından kuruldu. Sektörde kısa sürede hızlı bir yol alan şirket, ağırlıklı karayolu olmak üzere, hava ve denizyolu taşımacılığında tüm dünya ülkelerine müşteri ihtiyaçlarına özel çözümler sunuyor. Sektördeki iddiasını ve başarısını aldığı ödüllerle de gösteren şirket, bu kapsamda geçtiğimiz aylarda düzenlenen Altın Boğaz Ödülleri’nde “Yılın En İyi Çıkış Yapan Lojistik Firması” ödülüne layık görüldü. 
 
‘MOBİLYA TAŞIMACILIĞINDA İDDİALIYIZ’ 
 
Calidad Global Lojistik Kurucusu ve Satış Direktörü Ebru Dağ, “İnsanları etkileyecek bir kuruluş hikayemiz yok, fakat insanları etkileyebilecek bir çalışma aşkımız ve potansiyelimiz var” dedi. Taşıma operasyonlarının karayolu ağırlıklı olduğunu ifade eden Dağ, Avrupa, Balkanlar, Baltık ve Birleşik Krallık ülkelerine haftalık düzenli komple ve parsiyel taşımacılık hizmet sunduklarını söyledi. 
Hava ve denizyolunda da müşterilerine özel çözümler ürettiklerini aktaran Dağ, “Avrupa ve çevresinde her ülkeye rahatlıkla teslimat sağlayabiliyoruz. Her sektörden müşterimiz bulunmakta. Ancak ağırlıklı olarak mobilya sektöründen birçok şirket firmamızla çalışmayı tercih ediyor. Türkiye’de mobilya taşımacılığında bir numara olduğumuz konusunda iddialıyız. Müşterilerimize 7/24 hizmet, operasyon birimlerine ulaşım imkanı ve canlı araç takibi gibi konularda destek sağlamaktayız” diye konuştu. 
 
Calidad‘EN BÜYÜK YATIRIMI İNSANA VE DİJİTALLEŞMEYE YAPACAĞIZ’ 
 
Ebru Dağ, Calidad Global Lojistik’in memnuniyet ve hizmet odaklı bir firma olduğunu söyledi. “Bu sürece kadar hedeflerimize sağlıklı bir şekilde ulaştık” diyen Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şirketimiz idari ve ticari birimler olarak iki ana gruba ayrılıyor. İdari tarafta Yönetim ve Muhasebe-Finans birimleri bulunmaktadır. Ticari tarafımız ise depo, araç tedarik ve takip, operasyon ve satış birimlerimizden oluşuyor. Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda ajandamızın en başlarında sektöre yetenek kazanımı ve iş geliştirme stratejileri bulunmakta. Ayrıca lojistik sektörünü tamamen dijital ortamlarda aktif olarak kullanabilme ve müşterilerimizin anlık olarak araç ve sistem takibi konularında rahatlık sağlayacak özel yazılım geliştirme süreçleri var. Yani en çok yatırımı insana ve dijitalleşmeye yapacağız. Firma mottomuz; global lojistik çözümleri üreten firmalar arasında en güvenilir ve en profesyonel olarak anılmak, 5-10 yıllık süreçte farklı ülkelerde çok fazla şube açarak tüm dünyaya açılmak.”  
 
‘LOJİSTİKTE YENİ EĞİTİM KURUMLARINA İHTİYAÇ VAR’ 
 
Lojistik sektörünün geleceğini teknoloji ve deneyimli insan kaynağının belirleyeceğini vurgulayan Ebru Dağ, bu kapsamda sektöre yönelik daha fazla eğitim kurumunun açılması ve teknoloji için yatırım yapılması gerektiğini söyledi. 
Lojistik sektörünün gündeminde olan öncelikli sorunları döviz kurları, akaryakıt fiyatları ve şoför krizi olarak sıralayan Ebru Dağ, “Piyasalardaki dalgalanmalar, özellikle döviz kurundaki dalgalanmalar sektörü çok etkilemektedir. Bunun yanı sıra hepimizin gündeminde olan akaryakıt fiyat değişkenliği sektörümüz için oldukça önemli. Çünkü verilen ve alınan fiyatlar günlük olarak değişkenlik göstermekte. Ayrıca sektörde şoför yetişmiyor, bu sorunun önüne geçmek gerekiyor. Çözüm için ise, üreten bir ülkeyiz, bazı şeylerin çözümü belki de bizim elimizdedir” dedi.  
 
‘NEDEN YEŞİLE GİTMELİSİNİZ?’
 
Yeşil lojistik konusuna da değinen Calidad Global Lojistik Kurucu ve Satış Direktörü Ebru Dağ, şunları aktardı: “Burada en önemli unsur, ‘Neden Yeşile Gitmelisiniz?’ sorusu. Yeşil lojistik politikaları, rekabete göre stratejik bir avantajı temsil eder. Sadece markanızı yeniden değerlendirip farklı kılmakla kalmaz, aynı zamanda şirketinizi kaçınılmaz olarak sürdürülebilir olması gereken geleceğe hazırlarlar. Enerji tasarrufu için önlemler, artan tedarik maliyetleri için etkili bir stratejidir. Bunların yanı sıra yeşil lojistik, ürünlerin verimli bir enerjiyle ve etkin bir maliyet hesaplaması yapılarak taşınmasına imkan veren ulaşım rotası optimizasyonu oluşturur. Otomasyon ve mobil çözümler aracılığıyla iş süreçlerinin düzenlenmesi ve böylece firmaların daha az kağıt kullanımı gibi süreçler elde etmelerine yardımcı olarak, doğal kaynaklara yönelik harcamalarını azaltmalarına yardımcı olur. Yeşil lojistik, bir işletmenin yatırım getirisi üzerinde en büyük olumlu etkiyi sunar. Calidad Global Lojistik olarak depolarımızda ve ofislerimizde maksimum enerji tasarrufu, suyun verimli kullanımı, azaltılmış sera gazı emisyonları, daha sağlıklı iç hava kalitesi, artan geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı, azaltılmış bakım ve işletme maliyetleri gibi konularda arkadaşlarımızla çalışmalar yaparak zararı minimize etmeye çalışmaktayız.” 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat