Banner


Gençler kurye, yetişkinler şoför olmak istiyor
Adaylarla işvereni bir araya getiren uygulama 24 Saatte İş, yaş gruplarına göre adayların en çok hangi ilanlara başvurduklarını araştırdı. Buna göre gençler en çok kurye ve satış danışmanı ilanlarına başvururken, yetişkinler ise şoför, temizlik ve lojistik ilanlarına başvuruda bulunuyor.




Ä°Å� ilanıPandemi süreci pek çok sektörü değiştirmeye devam ederken, iş arayanların da tercihlerinde değişiklikler meydana geliyor. Bu değişikliklerde gerek pandemide öne çıkan sektörlerdeki hareketlilikler gerekse yaş faktörü etkili oluyor. Adaylarla işvereni bir araya getiren uygulama 24 Saatte İş, adayların yaşlarına göre en çok hangi ilanlara başvurduklarını araştırdı. 24 Saatte İş’in verilerine göre, 18-24 yaş arasındaki adaylar en çok kurye ve satış danışmanı ilanlarına başvuruda bulunuyor. 25-35 yaş arasındaki adaylar muhasebe ve çağrı merkezi ilanlarına başvururken, 36-45 yaş arasındaki adaylar ise en çok şoför, temizlik ve lojistik ilanlarına başvuru yapıyor. 
 
İlanlara başvurular yaş gruplarına göre değişiyor
 
İş ilanlarına başvuruların yaş gruplarına göre çeşitlilik gösterebildiğini belirten 24 Saatte İş’in kurucu ortağı Gizem Yasa, “Gençler daha çok pandemiyle birlikte istihdam oranı yükselen kurye ve satış danışmanı ilanlarına başvuruyor. 25-35 yaş arası ise daha çok muhasebe ve çağrı merkezi ilanlarına yönelim gösteriyor. 36-45 yaş arası yetişkinler ise şoför, temizlik ve lojistik ilanlarına ilgi gösteriyor” dedi. Özellikle gençlerin belirli işlerle sınırlı kalmadığını, mevsime göre çalıştıkları iş alanını değiştirdiklerini de belirten 24 Saatte İş’in kurucu ortağı Mert Yıldız ise şunları söyledi:
 
“Uygulamamızdaki kurye deneyimli adayların başvurularını inceledik. Bahar aylarıyla beraber kurye ilanlarına olan talebin kış aylarına göre yüzde 60 daha fazla olduğunu gördük. Yeme içme sektörünün ilanlarında ise durum tam tersi. Kış aylarında garson ilanlarına olan talep artıyor. Yani garson ilanlarını kış aylarında yüzde 45 daha fazla başvuru alıyor. Yeme-içme ile kurye ve lojistik sektörleri arasında sezonluk iş değişimi başladığını söyleyebiliriz. Çalışanlar kışın garsonluk yazın kuryelik yapmayı tercih ediyorlar.”



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat