e
Banner


Yeditepe Taşımacılık, Tive takip cihazlarıyla memnuniyet ve verimi yükseltti
Hava kargo sektörünün öncü firmalarından Yeditepe Taşımacılık, butik hizmetlerini dijital yatırımlarla besliyor. Müşterilerine daha verimli ve güvenli hizmet sunma hedefiyle Tive takip cihazlarına yatırım yaptıklarını belirten Yeditepe Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Alp Tuğhan, bu yatırımın meyvelerini şimdiden toplamaya başladıklarını söyledi. 




TÄ°VE2004 yılında Alp Tuğhan’ın kurduğu Yeditepe Taşımacılık, IATA Türkiye sıralamasında 6 yıldır Ege’de 1., Türkiye’de ise 6. büyük hava kargo acentesi. Hava kargo taşımacılığı ile başlayan hizmetlerini denizyolu, fuar, etkinlik ve kurye servisleri ile genişleten şirket, İzmir, İstanbul, Ankara, Konya ve Bodrum’da kendi ofisleriyle hizmet veriyor. IATA, UTİKAD ve WCA üyesi olan şirket, ISO 9001, ISO 27001, Canlı Hayvan, Tehlikeli Madde, Savunma Sanayi ve Medikal gibi sertifikalar ile uzmanlığını belgelendirmiş durumda. Sektörde butik hizmetleriyle öne çıkan Yeditepe Taşımacılık, özellikle dijitalleşmeye ciddi yatırımlar yapıyor. “Bizim için müşteri memnuniyeti her zaman ön plandadır” diyen Yeditepe Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Alp Tuğhan, bu kapsamda tedarik zincirinde tam görünürlük sağlayan Tive takip cihazı ürünlerine yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi. Tuğhan, “Tive ürünlerini kullanmaya başladığımızdan beri müşterilerimizden gerçekten pozitif geri dönüşler almaya başladık. Ürün ambar girişlerinin sonrasında, varış limanına ulaşımına kadar sağlıklı takip yapmak bizim için çok önemli” dedi. 
 
Tive ürünlerine yatırım yapmaya nasıl karar verdiniz?
 
Lojistik sektöründe yakaladığımız başarıda bizi ön plana çıkaran en büyük konu; uzman ekip ile ürünlerin fabrikadan çıktıktan sonra, teslim edilecek noktaya kadar sorumluluğunu üstlenmemizdir. Bizler ihracat ve ithalat yapan her bir firmanın büyük emekler ile yol aldığı bilincindeyiz. Bu kapsamda lojistik sürecinde yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğun kaynaklarını belirlemek için yapmış olduğumuz çalışmaların da neticesinde bizleri daha dijital bir veri ile destekleyeceği için Tive’ye yatırım yapma kararı aldık. Aldığımız geri dönüşler doğrultusunda doğru bir yatırım yaptığımız için mutluyuz.   
 
Daha önce benzer takip cihazları kullandınız mı? Kullandığınız ürünlerle kıyasladığınızda Tive’nin size ve müşterilerinize sağladığı avantajlar nelerdir?
 
Daha önce datalogger’lar ile işimizi görmeye çalışıyorduk. Ancak çevrimdışı bilgiler bir noktada yetersiz kalmaya başladı. Bu yüzden çevirim içi bir ürün arayışına girdik. Artık tek bir cihaz ile konum bilgisi dışında, ısı, nem, ışık, şok, darbe vb. bilgileri alabiliyoruz. Çevrim içi çalışıyor olmasından dolayı anlık olarak gönderimize ait bilgilere ulaşabiliyoruz. Tüm topladığımız bilgileri müşterilerimizle paylaşıyor ve bu sayede müşteri aramalarını ve mail trafiğini minimuma indirebiliyoruz. İstediğimiz zaman gönderilerimize ait raporlara erişebiliyoruz ve bu raporları hazırlamak sadece 1.5 dakikamızı alıyor. Hem zamandan hem de iş yükünden tasarruf ediyoruz. Ayrıca kullandığımız tedarik yolunun performansını da kolaylıkla ölçüp en iyi servisi vermek için doğru adımlar atabiliyoruz. Teslimat ve transfer noktalarımıza coğrafi çitler çizerek gönderimiz bu alana vardığında otomatik olarak bilgilendirme alabiliyoruz. Bu sayede sürekli olarak gönderileri sistemden takip etmemiz gerekmiyor. Düşünün ihracatçı firmanın alıcısı herhangi bir yeri aramak zorunda kalmadan teslimat hazırlıklarını hızlıca tamamlayabiliyor. Tive sistemi otomatik olarak bizi bilgilendiriyor. Bu sayede müşteri memnuniyetini 0 artırıyoruz. 
 
Tive ürünlerini en çok hangi taşımalarda kullanıyorsunuz?
 
Bu ürünlerin soğuk zincir taşımalarında çok başarılı olduğunu zaten biliyoruz. Bu konuda hem bize hem de müşterilerimize kesintisiz bilgi aktarımı sağlıyor. Taşıma esnasında sıcaklıkta oluşan ufak bir değişimden bile anında haberimiz oluyor ki, bu çok büyük bir avantaj. Ayrıca mal bedeli yüksek olan gönderilerde de sürekli kullanmaya çalışıyoruz. Taşıma esnasında oluşabilecek herhangi bir probleme karşı Tive’dan aldığımız veriler çok kıymetli. Güvenlik açısından bakıldığında yüklediğimiz konteynerin yüklemeden sonra nerede kontrol edildiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Bunun yanı sıra taşıma esnasında oluşabilecek tüm darbe / hasar bilgilerini de uyarı olarak alabiliyor olmak gerçekten güzel bir özellik. Tive ürünleri ile dünyanın çeşitli noktalarına sevkiyatlar yapıyoruz. Gönderilerimizin hangi noktada ne kadar beklediğini anlık olarak görüntüleyebiliyoruz. Tabii bunun yanında tüm demoraj maliyetlerimizi de aşağıya çekiyoruz.
 
Tive ürünlerini kullanmanızın müşteri memnuniyetine yansımasına dair verebileceğiniz örnek var mı? 
 
Öncelikle artık hizmet verdiğimiz firmalar ile daha kaliteli zaman geçiriyoruz. Müşterilerimiz ihtiyaç duydukları bilgilere online olarak sistemimizden erişebiliyorlar, istedikleri zaman bilgi akışı alabiliyorlar. Firmalar gözünde daha güvenilir ve üst kalitede servis verdiğimiz görülmektedir… Tive’ın test aşamasında kullandığımız müşterilerimiz şu an bu üründen vazgeçmek istemiyor. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte, bilgi akışlarının, geri dönüşlerin hızlı, anlık olması oldukça önem kazanmıştır. Bu nedenle Tive takip cihazları gibi lojistik sektöründeki her alanda dijitalleşmenin işin bir parçası olacağını, bilgilere her saniye ulaşımın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat