e
Banner


JadeWeserPort, Avrupa’dan Asya’ya bağlıyor
Konteyner taşımacılığında Almanya’nın üçüncü büyük limanı olan JadeWeserPort Wilhelmshaven Limanı’nı, 7 büyük gemi operatörü sefer planlarına dahil etti. Uğrak noktaları arasında Mersin Limanı’nın da bulunduğu bu seferlerle JadeWeserPort, Kuzey ve Doğu Avrupa’yı Asya’ya bağlayan önemli bir merkez haline geldi. JadeWeserPort Genel Müdürü M. Andreas Bullwinkel ve JadeWeserPort Satış Müdürü Ingo Meidinger, limanın sunduğu avantajları anlattı.




JadeweserportGlobal liman işletmecisi Eurogate Group bünyesinde bulunan ve Alman Körfezi’nde yer alan en büyük konteyner terminallerinden JadeWeserPort Wilhelmshaven Limanı, dahil olduğu yeni servislerle hinterlant ağını genişletmeye devam ediyor. 7 büyük gemi operatörü JadeWeserPort’u uğrak yaptığı limanlar arasına ekledi. Dahil olduğu bu servislerle JadeWeserPort, Asya’da bulunan varış noktaları ve bağlantı hatları yoluyla Kuzey ve Doğu Avrupa’ya bağlandı. 
 
MERSİN LİMANINA 23 GÜNDE ULAŞILACAK 
 
MAERSK Grubu’na bağlı SEALAND şirketi Ocak 2021’den itibaren Almanya’nın tek konteyner derin su limanı JadeWeserPort’u, “SLB North Sea” servisine dahil etme kararı aldığını açıkladı. Bu kararla JadeWeserPort’tan Doğu Akdeniz’deki çeşitli aktarma yerlerine doğrudan bağlantı sağlanacak. Bağlantı kurulacak limanlar arasında JadeWeserPort’a 23 gün içerisinde ulaşılacak olan Mersin Limanı da bulunuyor. Rotasyon içerisindeki diğer varış yerleri ise Limasol, Hayfa, Aşdod, Port Said East ve İskenderiye limanları olacak. Aktarma kanalları üzerinden ayrıca İskenderun ve Beyrut limanlarına da ulaşılacak. Yeni sefer hattının 6 Ocak 2021 tarihinde JadeWeserPort’a giriş yapması bekleniyor. 
 
UZAKDOĞU-KUZEY AVRUPA HATTINDA TEK UĞRAK LİMAN 
 
CMA CGM, COSCO SHIPPING Lines, EVERGREEN LINE ve OOCL konteyner operatörlerinin üyesi olduğu Ocean Alliance (OA) Gemicilik Birliği de JadeWeserPort Wilhelmshaven Limanı’nı sefer tarifelerine dahil etti. OA Grubu, Uzakdoğu-Kuzey Avrupa arasında kullandığı “Asia-North Europe 1” servisi ile JadeWeserPort’a uğrak yapmaya başladı. “Asia-North Europe 1” servisinde uğranan tek Alman Limanı haline gelen JadeWeserPort, haftada bir büyük konteyner gemilerine ev sahipliği yapıyor. JadeWeserPort’un bu servise dahil olmasıyla Asya bölgesine daha hızlı transit sürelerle ulaşma imkanı yakalanırken, aynı zamanda bu servisi kullanan ihracatçılar daha geniş bir hizmet seçeneği imkanı buluyor. Danimarka, Estonya, Finlandiya, Letonya, Polonya, Rusya ve İsveç’in çeşitli varış yerlerine ulaşma imkanı sağlayan “Asia-North Europe 1” servisi, Maersk, Sealand ve CMA CGM’nin çeşitli bağlantı hatları ile tamamlanıyor. 
 
JadeweserportALMANYA’NIN TEK KONTEYNER DERİN SU LİMANI
 
JadeWeserPort Wilhelmshaven Konteyner Terminali, Alman Körfezi’nde yer alan diğer limanlarla karşılaştırıldığında önemli avantajlar sunuyor. 18 metre su derinliğine ve 16,5 metreye kadar su çekimine sahip olan JadeWeserPort, büyük konteyner gemilerinin gelgit zamanlarında bile rahat bir şekilde giriş çıkış yapabilmesi, Jade koyu içerisinde 700 metre dönüş yapma imkânı ve sadece 23 deniz mili uzunluğundaki kısa liman giriş çıkış mesafesiyle dikkat çekiyor. JadeWeserPort, konteyner segmentinde Almanya’nın üçüncü büyük limanı olmasının yanı sıra ham petrol, madeni yağ ürünleri, taş kömürü ve kimyasal ürünler için de önemli bir aktarma merkezi konumunda. Liman ayrıca dökme ürünler, soğuk (frigorifik) yükler, gıda, parça yük ve proje yükleri için de aktarma tesislerine sahip. JadeWeserPort Wilhelmshaven Konteyner Terminali’nin işleticisi olan Eurogate dünyanın en büyük konteyner köprüleriyle, 20 binin üzerinde TEU kapasiteli yeni nesil büyük konteyner gemilerinin liman yükleme boşaltma işlemleri için modern bir üstyapıyı kullanıma sunuyor. Ayrıca JadeWeserPort Wilhelmshaven Konteyner Terminali’nin yan tarafında 180 hektar büyüklüğünde bir Navlun Taşımacılık Merkezi (JadeWeserPort-GVZ) bulunuyor. 
 
KÜRESEL TİCARETİN MERKEZİNDE YER ALIYOR 
 
Önemli bir lokasyonda yer alan JadeWeserPort Wilhelmshaven Konteyner Terminali ve Navlun Taşımacılık Merkezi (JadeWeserPort-GVZ) Almanya ve komşu ülkelerin iç bölgelerine kadar ulaşan karayolu ve demiryolu bağlantılarına sahip. A29 otoyolunun son bulduğu terminal ve navlun taşımacılık merkezi, bu lokasyon üzerinde yer alan A1, A28 ve A30 otoyolları aracılığıyla en önemli ekonomi bölgelerine bağlanıyor. 
Yaklaşık 30 demiryolu taşımacılık işletmesi ve deniz limanı hinterland operatörü, Wilhelmshaven Konteyner Terminaline gidiş ve terminalden geliş hizmetleri sunuyor. Maschen ve Bremen ile Kuzey Ren Vestfalya’daki çeşitli varış yerlerine haftalık bağlantılar Avusturya ve İsviçre’ye kadarki hinterland bölgesine sorunsuz konteyner taşımacılığı sağlıyor. Konteyner terminali, GVZ içerisinde tam tren uzunluğunda 16 raylı bir tren teşkil yolu hüzmesiyle bağlantılı altı raylı bir terminale sahip. 
 
JadeweserportÖZEL HİZMET ALANLARI SUNUYOR  
 
Ayrıca GVZ içerisinde, hem denizcilik hem lojistik sektörüne, her ölçekte sunulan arsalarla hizmet merkezi kurma imkanı da tanınıyor. Bu alanlar ticaret ve sanayi sınıflandırmasına göre tescillenmiş ve işletmelerin potansiyel 50 metre imar yüksekliği ile çoklu kullanıcı hangarlarının, yüksek raflı depoların, sevk tahsis ve dağıtım merkezlerinin gerçekleştirilmesine ve 7/24 işletimine olanak sağlıyor. Arsaların bazı kısımları, ihtiyaç halinde konteyner terminalinin kuzey ucunda bulunan ve azami 2.000 ton taşıma kapasitesine sahip “Project Pier” üzerinden doğrudan yüklenebilecek ağır yüklere uygun olarak da tasarlanıyor. Alanlar yüzde 100 kapatılabiliyor, tüm arsalarda bulunan fiber optik bağlantılar yüksek performanslı modern iletişim garantisine sahip bulunuyor. Çoğunlukla üst imar hakkı bazında sunulan arsalar, için kimi durumda kiralama da bir seçenek olarak sunuluyor. Ayrıca arsaların yarısı için de demiryolu bağlantısı kurulabiliyor. 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat