e
Banner


Düzey Pazarlama yılda 300 bin ton sevkiyat yapıyor
Hızlı tüketim sektörünün önemli oyuncularından Düzey Pazarlama, karayolu ve denizyolunu kullanarak yılda 300 bin ton ürünün sevkiyatını yönetiyor. Her bir ürünün izlenebilirliğini sağlayarak hatasız sevkiyat yaptıklarını vurgulayan Düzey Pazarlama Tedarik Zinciri Direktörü Arif Varolan, “Rota optimizasyonları, çift katlı ürün taşıma, araç içi doluluklarının arttırılması ve otomasyon gibi alanlara yoğunlaşarak iş kalitesinden ödün vermeden lojistik maliyetlerimizi optimize etmeye çalışıyoruz” diyor. 




DüzeyDüzey Pazarlama hakkında bilgi verir misiniz? 
Koç Holding şirketlerinden Düzey Pazarlama olarak 1975 yılında kurulmuş, 43 yıllık geçmişi olan bir şirketiz. Köklü geçmişimiz ve kurumsal yapımızla üreticilerin hızlı tüketim malları satış ve dağıtımını yaparken sahadaki müşteri yönetimi, satış destek faaliyetleri, risk yönetimi gibi bütünleşik bir satış & dağıtım platformu olarak da markalarımıza hizmet ediyoruz. Düzey Pazarlama’nın ana odağı tüm ürünlerimizin doğru kanallarda yüksek penetrasyonunu sağlamak ve bu işi mümkün olan en iyi biçimde yerine getirmek. 
Düzey Pazarlama A.Ş olarak Genel Müdürlüğü İstanbul Anadolu yakasında olmak üzere, yedi bölgede (İstanbul Anadolu Yakası, İstanbul Avrupa Yakası, Bursa, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla) kendi operasyonumuz ile satış ve dağıtım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Geri kalan tüm illere 58 distribütör vasıtası ile hizmet vermekteyiz. Türkiye genelinde 86 binden fazla satış noktasına direkt ve dolaylı olarak ulaşan bir dağıtım ağımız bulunuyor. 
 
İZLENEBİLİRLİKLE HATALARI MİNİMİZE EDİYOR 
Lojistik süreçlerde önceliğiniz neler? Süreçlerinizi iyileştirmeye dönük ne tür yatırımlar yaptınız? 
Düzey Pazarlama olarak birinci önceliğimiz dağıtımını yaptığımız ürünleri kalite zinciri bozulmadan, en hızlı ve en güvenilir şekilde tüketicilere ulaştırmak. Depo ve araç içi sıcaklıklarımızı sürekli olarak online takip ediyoruz. Son 2 yılda depolarımıza çok fazla yatırım yaptık ve en iyi standartlarda hizmet verebilmek için yenileme yatırımlarımız devam ediyor. Tüm depolarımızda SAP e-wm depo yönetim sistemini kullanıyoruz. Böylece sevk edilen her bir ürünün izlenebilirliğini sağlayarak hatasız sevkiyat yapıyoruz.  
 
Lojistik süreçlerinizde ne oranda dış kaynak kullanıyorsunuz? 
Kendi yönetimimizde biri ana dağıtım deposu olmak üzere toplam 7 dağıtım merkezimiz bulunuyor. Sadece antrepoda dış kaynak kullanılıyor, diğer depoların tamamını kendi ekibimizle yönetiyoruz. Ayrıca bazı müşterilerimiz için katma değerli hizmetleri de dış kaynak kullanarak sunuyoruz. Dış kaynak kullanımının ölçeğe ve işin detayına göre zaman zaman rekabetçi olduğunu görüyoruz. Burada en kritik konu dış kaynak süreçlerinin izlenebilirliğinin sağlanması olduğunu düşünüyoruz.
 
KAZAN KAZAN İLKESİNİ ESAS ALIYOR 
Kazan-kazan Lojistik iş ortaklarınızı nasıl seçiyorsunuz? 
Bizlerle birlikte sürekli iyileştirme prensibi ile çalışan, müşteri hassasiyeti yüksek iş ortakları ile çalışmaya özen gösteriyoruz. Aday firmanın önceki iş sonuçlarındaki başarılar değerlendirme kriterlerimizin en önemli konularından bir tanesidir. Sürecin sürdürülebilirliği, performans yönetimi, kazan kazan prensibi diğer temel kriterlerimizdir.
 
Yıllık ne kadar tonajlık bir sevkiyat gerçekleştiriyorsunuz? Hangi taşıma modlarını kullanıyorsunuz? 
Karayolu ve denizyolunu kullanarak yılda 300 bin tonluk ürün taşıyoruz. Taşımalarımızın yaklaşık yarısı soğuk zincir gerektirdiği için lojistik maliyetler de ayrı bir önem taşıyor. İş kalitesinden ödün vermeden lojistik maliyetlerimizi optimize etme eğilimindeyiz. Rota optimizasyonları, çift katlı ürün taşıma, araç içi doluluklarının arttırılması ve otomasyonlar önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor.
 
ORTAK PLATFORM HİZMETİ ARTTIRILMALI 
Türkiye lojistik sektörünün gıda lojistiği alanındaki hizmet kalitesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriniz neler?
Türkiye’de gıda lojistiği alanındaki iyileşme hızla yükseliyor. Araç kalitelerinin artması, depo kalitelerinin yükselmesi, dijitalleşme ile birlikte tüm süreçlerin online izlenebilirliği ve yaratılan veri ile birlikte optimizasyon çalışmalarının hız kazanmasını sektör adına memnuniyetle takip ediyoruz. Soğuk taşımacılıkta sınırlı rotalama ve depolama alternatiflerinden dolayı parsiyel taşımacılık maliyetler yüksek olabiliyor. Ortak platform hizmeti veren firmaların sayısının artması ile aynı noktaya birlikte sevkiyat gerçekleştirmenin maliyetleri aşağı çekecek bir sinerji yaratacağını düşünüyoruz. 
 
Şirketinizin gelecekteki vizyonu nedir?
Düzey Pazarlama olarak 2019 ve sonrasında, odaklandığımız dijital dönüşüm ve teknolojik tabanlı süreçlerle birlikte, sektör ve piyasa dinamikleriyle uyumlu olarak müşterimize hizmet sunma yolunda ilerleyeceğiz Önümüzdeki 5 yıl içerisinde hızlı tüketim malları sektöründe, B2B kanalında Türkiye’nin en büyük dağıtım platformu olmayı hedefliyoruz. Tüm müşterilerimize veri analitiğini en iyi şekilde kullanan, yaygın dağıtım gücü ve uzman satış ekibi ile birlikte uçtan uca hizmet sunmayı planlıyoruz.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat