e
Banner


Kardex Remstar akıllı depolamaya öncülük ediyor
Türkiye’de depo otomasyonu alanında büyük bir açığın bulunduğunu belirten Kardex Remstar Türkiye Ülke Müdürü Emre Yenal, hem sundukları ürünler hem de düzenledikleri konferanslarla bu açığı kapatmayı hedeflediklerini söyledi. 




kardex_remstar26 farklı ülkede otomatik depolama ve arşivleme çözümleri sunan Kardex Remstar, sektör profesyonellerine yönelik geliştirdiği çözümleri, sektördeki yeni trendleri ve farklı alanlarda geliştirilen yeni hizmet modellerini aktarmak üzere ILA işbirliği ve BVL desteğiyle sektör profesyonellerini ağırladı. 26 Mayıs’ta DoubleTree by Hilton Hotel Kadıköy Moda’da gerçekleşen 3. Kardex Lojistik Günleri’nde, depo ve iç lojistik otomasyon sistemleri, yönetim alternatifleri ve mevcut uygulamalar gibi birçok konu masaya yatırıldı. 
Kardex Remstar Türkiye Ülke Müdürü Emre Yenal, Kardex Remstar ev sahipliğinde düzenlenen 3. Kardex Lojistik Günleri için “Türkiye’deki işletmelerin lojistik ve otomasyon süreçleri konusunda bilinçlenmesi gerekiyor. İşletme karlılığında hedeflenen rakamlara ulaşılması için sektördeki yeniliklerin ve çözümlerin takip edilmesi ve işletme dinamiklerine uygun sistemlerin belirlenmesi büyük önem taşıyor. 3. Kardex Lojistik Günleri ile hedefimiz, sektör profesyonellerine doğru aktarımlarda bulunmak, yeni trendleri ve çözümleri anlatmak ve onlardan gelen geri bildirimlerle sektörümüzü daha da geliştirmek” dedi. 
Türkiye depo otomasyonu alanında büyük bir açığın bulunduğunu vurgulayan Yenal, şunları ekledi: “Örnek vermek gerekirse, Kardex’in Almanya’da 60.000’e yakın kurulu makinesi var. Türkiye’de kurulu makinelerin tamamı 1000’i geçmiyor. Yani Almanya’nın 60’ta biri kadar. Ülke olarak bu açığı hak etmiyoruz, bunu kapatmamız gerekiyor. Bu anlamda amacımız lojistik sektöründe, yine kendi lojistiğini yapan firmalarda otomasyon sistemi yaygınlaştırmak.” 
 
YATIRIM 24 AYDA GERİ DÖNÜYOR 
Emre Yenal, Kardex Remstar’ın depolama alanında yaşanan birçok soruna ve verimsizliğe çözüm sunduğunu söyledi. Kardex Remstar çözümlerini Vermidon’a benzeten Yenal, “Nasıl ki, Vermidon kısa sürede baş ağrısını gideriyor, Kardex Remstar da ürünleriyle depolamada baş ağrısı yaratan birçok sorunu ortadan kaldırıyor. Ürünlerimiz %80’e kadar alan ve %65’e kadar işçilik verimliliği sağlıyor. 1 kişiden 3 kişilik performans alınabiliyor. Ayrıca yapılan yatırımın 24 ay gibi kısa bir sürede geri dönüşü sağlanıyor” dedi.  Emre Yenal, toplantıda Shuttle, Megamat, Towermat ve Intermat sistemleri hakkında da detaylı bilgi verdi. 
 
“DEPOLAMA ALANINI 20 M2’YE İNDİRDİK” 
Roketsan Malzeme Yönetimi Birim Yöneticisi Ahmet Nuri Dervişoğlu da Kardex Remstar sistemleriyle elde ettikleri kazanımları anlattı. Yaklaşık 50 bin kalem malzemeyi yönettiklerini vurgulayan Dervişoğlu, “Bunun yaklaşık 20 bini mekanik ve elektronik parçalar, küçük vida, cıvata malzemeler oluşturuyor. Bu malzemelerin depolanması için 1000 m2’lik bir alan kullanıyorduk. İstenilen bir malzemeyi bulmak bizim için büyük bir zaman kaybı yaratıyordu. Yaklaşık 3-4 yıl önce yaptığımız görüşmeler sonrasında Kardex Remstar ile anlaştık. Önce iki makine, geçen yıl iki makine daha aldık. Makineleri deponun dışına yerleştirdik. Yükleme ve toplamada otomatik sisteme geçtik. Malzeme depolama alanını 1000 m2’den 20 m2’ye düşürdük. Her bir malzemeyi arama, bulma ve paketleme süresini 1 dakikaya düşürdük. İş güvenliği alanında da ciddi kazanımlar sağladık. Hata oranını minimize ettik. Operasyon kalitemiz oldukça arttı” dedi.   
 
 
KARDEX REMSTAR, THE BANNER BEARER OF SMART STORAGE 
In order to promote its solutions in automated storage and retrieval systems, new trends and service models developed in different fields; Kardex Remstar, automated storage solutions company with offices in 26 countries, has welcomed the professionals of the sector with cooperation of ILA and support of BVL. In the 3rd Kardex Logistics Days held on May the 26th at DoubleTree by Hilton Hotel in Istanbul, many issues like storage and internal logistics automation systems, management alternatives, and current applications were discussed. Kardex Remstar Turkey Country Manager Emre Yenal states that there is a substantial gap in terms of warehouse automation in Turkey and they are aiming to close it through both with products they provide and conferences held.
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat