e
Banner


CicekSepeti.com.’da teslimatta gecikmeye yer yok
Yurtdışına açılmaya hazırlanan CicekSepeti.com lojistik stratejisini “müşteriyi mutlu etmek” üzerine kuruyor. CicekSepeti.com Lojistik Direktörü Levent Bingöl, “Kullanıcıların çoğu internet siparişlerinin teslimat zamanından şikayet etmektedir.Bu nedenle müşteriye verdiğimiz sözü tutacak, alanında uzman çözüm ortakları ile çalışıyoruz” diyor. 




levent_bingolCiceksepeti.com’un kuruluş hikayesini anlatarak, bugün sektöründe ulaştığı konumdan söz eder misiniz?
CicekSepeti.com Türkiye'de çiçekçilik anlayışını değiştirmek, kolay ve en ekonomik yoldan çiçek göndermeyi sağlamak için 2006 yılında kuruldu. Dünyanın en büyük e-ticaret şirketi Amazon.com ve Avrupalı yatırımcı HummingBird Ventures ortaklı CicekSepeti.com, şu an Türkiye’de online çiçek sektöründe lider ve öncü firma konumunda. Türkiye genelinde anlaşmalı olduğumuz çiçekçi bayi sayısı 500’e ulaştı. Bu güçlü network ile Türkiye’nin dört bir yanına aynı gün içinde çiçek teslimatı yapıyoruz. Bunun yanı sıra 2011 yılında büyük bir yatırımla ÇiçekSepeti Gurme’yi hayata geçirdik. Oldukça ilgi gören bu kategorimiz, kek ve kurabiye buketleri, çikolata çeşitleri ve kişiye özel tasarım pastalar ile kısa zamanda Türkiye’nin en büyük yenilebilir çiçeklerinin satışını yapan bir kategori haline geldi. Geçtiğimiz yıl itibariyle Bonnyfood markasını çatımız altına ekledik ve Gurme Bonnyfood adıyla müşterilerimizle buluşmaya devam ediyor.
2012'de de müşterilerimiz tüm hediye kategorisindeki alışverişlerini Ciceksepeti.com'dan yapabilsinler diye CicekSepeti.com Hediye kategorisini açtık ve şu anda Türkiye'nin en çok hediye gönderilen web sitesi haline geldik. Takı, parfüm, oyuncak, ev aksesuarları, ilginç tasarıma sahip objeler, kişiselleştirilebilir ürünler ve yüzlerce diğer hediye alternatifi ile müşterilerimize özel günlerinde en güzel anları ve sürprizleri yaşatmak için çalışıyoruz. Aynı sene içerisinde hayata geçen projemiz mizu.com ile parfüm ve kozmetikte sektör lideri konumundayız. Ayrıca moda, takı, saat, gözlük, çanta ve ayakkabı kategorilerine de yukarı doğru bir ivme yakaladık. Müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesiyle kısa zamanda sektörde kendimize bir yer edinmeyi başardık. 0 müşteri memnuniyeti düşüncesini benimseyen CicekSepeti.com, güler yüzlü ve enerjik ekibiyle özel günlerinde sevdiklerine hediye gönderen herkesi hızlı ve kaliteli hizmetiyle mutlu etmeyi amaçlıyor.
 
YURTDIŞINA AÇILMAYA HAZIRLANIYOR 
Geleceğe dönük büyüme planlarınızı öğrenebilir miyiz?
ÇiçekSepeti kurulduğu yıldan bugüne çiçek sektörünün öncüsü ve lideri konumunda, yaptığı yatırımlarla da online hediye sektöründe şu an bir numaraya yükseldiğini söylemek mümkün. Türkiye’de online çiçek ve hediye sektöründeki lider pozisyonumuzu korumak ve müşterilerimize sunduğumuz ürün ve hizmetimizin kalitesini her gün geliştirmek öncelikli hedefimiz. Yenilikçi, fark yaratan ve teknolojiyi takip eden bir marka olarak kullanıcılarımıza maksimum hizmet ve kalite sağlamak bizim için oldukça önemli. Yurtdışı piyasayı da yakından takip ediyoruz, iş modelimizin dünyada bir örneği daha yok, elbette dış pazar da bizim için çekici bir alan. Planlamalarımız ve çalışmalarımız hızla devam ediyor, yurtdışı pazarı için “neden olmasın” diyoruz. Yalnız “özel günler”de değil, her günün biri için özel bir gün olduğu varsayımıyla her gün müşterilerimizin yanında olma isteğindeyiz. Önümüzdeki senelerde de bu öngörüyle ilerlemeye devam edecek, mutlu etmenin adresi olmayı sürdüreceğiz. 
 
Nasıl bir yapıyla siparişleri kullanıcılara zamanında ulaştırıyorsunuz? Lojistik şirketlerinden ne tür hizmetler alıyorsunuz?
Lojistik operasyonlarında stratejimizi belirlerken çıktığımız nokta; müşteriyi mutlu etmek. Bizler bu doğrultuda; depo tarafında müşteri isteklerini zamanında karşılayabileceğimiz, sistemsel ve süreçsel yapılar kurduk ve bu yapıyı geliştirmeye devam ediyoruz. 
Kullanıcıların çoğu internet siparişlerinin teslimat zamanından şikayet etmektedir. Dağıtım tarafında ise bu durumu en minimuma indirmek için siparişleri en hızlı şekilde müşteriye ulaştıran dağıtım kanallarını seçiyoruz.
Tedarik zinciri süreçlerinde dış kaynak olarak; kargo, kurye, İstanbul şehir içi dağıtım, şehirlerarası nakliye ve parsiyel taşımacılık hizmetleri alıyoruz. Bu operasyonlarda; müşteriye verdiğimiz sözü tutacak çözüm ortakları ile çalışıyoruz. Dolayısıyla çözüm ortaklarımızın, faaliyet gösterdikleri alanlarda uzman firmalar olması konusunda özellikle hassas davranıyoruz. 
 
Lojistik giderlerinizi düşürmek için nasıl bir yol izliyorsunuz? 
Dış kaynak kullanmadan gerçekleştirdiğimiz depo operasyonlarında lojistik maliyetlerimizi düşürmek için; çalışan verimliliğini artırıcı çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda özellikle sistemsel ve süreçsel iyileştirmeler gerçekleştiriyoruz. Dış kaynak kullandığımız operasyonlarda lojistik firmalarından beklentimiz; kendilerinin de kaliteli iş yapma felsefesinden uzaklaşmadan maliyet düşürücü çalışmalarda bulunması ve hizmet ücretlerinde düşüşlerin sağlanmasıdır.
 
E-TİCARETE UYUM SAĞLANMALI 
Türk lojistik sektörünün e-ticaret konusundaki hizmet kalitesini nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Türk lojistik sektörünün, e-ticaret konusundaki hizmet kalitesi bugünkünden daha yüksek seviyede olmalı. E-ticaret hacminin ülkemizde önümüzdeki senelerde hızlı bir ivme ile artacağını düşündüğümüzde, yakın zamana kadar B2B hizmetine odaklanmış lojistik sektörünün B2C hizmetine daha fazla uyum sağlayacak şekilde yapısını ve süreçlerini hızlıca değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. E-ticarette hızlı sevkiyat ve ürünün hangi aşamada olduğu ile ilgili bilgi akışı çok önemli unsurlar. Dolayısıyla hızı ve bilgi akışının zamanında olmasını sağlayacak sistemsel konulara ve otomasyona daha çok yatırım yapmaları gerekiyor.
 
Lojistik süreçlerle ilgili ilginç bir anınız var mıdır?
Bir müşterinin siparişi için tedarikçiden ürün bekliyorduk. Ürünün depoya gelmesinde bir gecikme oldu ve ürün depo kurye çıkış saatine yetişmedi. Ürün depoya ulaştığında kurye hazır olan siparişleri 60 dakika önce alıp çıkmıştı. Ürün gelir gelmez paketlemesini hızlıca yaptık ve kuryenin peşinden gidip paketi kuryeye teslim ettik. Kurye de paketi zamanında müşteriye teslim etti. Müşteriyi mutlu ettiğimiz ilginç anılardan biridir.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat