e
Banner


OMSAN Lojistik Besler, Bosch ve ALD ile anlaştı
OMSAN Lojistik dağıtım ve depolama alanında hızlı büyümeye devam ediyor. Toplam 210.000 m2’lik depolama alanlarıyla birçok sektördeki müşterilerine hizmet sunduklarını belirten OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, 2015’te müşteri portföylerine Besler ve Bosch gibi firmaları da eklediklerini söylüyor. ALD Automotive Türkiye de 2015’te OMSAN portföyüne katılan firmalar arasında yer aldı.




osman_kucukertanDepo ve dağıtım operasyonlarında sektörün lider firmaları arasında yer alan OMSAN Lojistik, İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında, Ankara, Kocaeli, İzmir, Bursa, Mersin, Balıkesir ve Fransa’da yerleşik toplam 210.000 m²’lik depolama alanıyla hızlı tüketimden otomotive, telekomünikasyondan inşaata, petrokimyadan elektroniğe, gıdadan tekstile kadar birçok sektöre uluslararası standartlarda depolama çözümleri sunuyor. OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, gerçekleştirdikleri yeni yatırımlar ve genişlettikleri müşteri portföyleriyle her iki alanda da hızla büyümeye devam ettiklerini söylüyor. Türkiye’nin ve Avrupa’nın endüstriyel bölgelerinde bulunan 16 adet depolarıyla müşterilerine başarılı bir şekilde hizmet sunduklarını belirten Küçükertan, “Bu yıl içerisinde, İstanbul Orhanlı’da 20 bin m², Gebze Çayırova’da ise 10 bin m² olmak üzere, toplam 30 bin m² büyüklüğündeki yeni depolarımızı müşterilerimizin hizmetine açtık. Ayrıca 2016 yılında, İstanbul Anadolu Yakası’nda 30 bin m²’lik yeni bir deponun kurulmasını da planladık” diyor. 
 
SORTER İLE %70 VERİMLİLİK ARTIŞI  
Hizmet verdikleri depolarda barkod kontrollü süreçleriyle operasyonlar için gerekli FIFO, FEFO, LIFO, lot takibi, seri no takibi, üretim takibi gibi kriterlerle çalışıldığını vurgulayan Küçükertan, şunları ekliyor: “Gerçek stok bilgisini web tabanlı olarak sunan OMSAN, müşterilerine ait ürünlerin güvenliğini en üst düzeyde sağlamak amacıyla depolarında uluslararası standartlara uygun yangın emniyet sistemlerini kullanmaktadır. OMSAN depolarında kullanılan Depo Yönetim Sistemi, depolama operasyonlarının gerçek zamanlı yönetilmesi için tasarlanmış dinamik bir sistemdir. OMSAN, merkezi depo otomasyon sistemini yeniden yapılandırarak müşterilerine tahsis edilen şifre ile tüm operasyonu online izleme, yönetme ve raporlama imkanı sunmaktadır. 
OMSAN, verdiği tüm hizmet türlerinde olduğu gibi depolama hizmetleri kapsamında da teknolojinin mevcut en gelişmiş olanaklarını bünyesine hızla adapte ederek yüksek müşteri memnuniyetini kazandı. OMSAN mühendisleri tarafından geliştirilen ve 2013 yılında Tuzla’da bulunan depomuzda faaliyete geçen Otomatik Ayrıştırma Sistemi (SORTER) sonucunda iş gücü tasarrufu sağlandı, %70 oranında verimlilik artışı elde edildi. Daha sonra sistem üzerinde çeşitli iyileştirmeler ve yenilikler sürdürüldü, üç boyutlu simülasyon ile sistemin işleyişi birebir bilgisayara aktarıldı ve gerçek verilerle modelleme yapıldı.” 
 
2015’TE BESLER VE BOSCH İLE ANLAŞTI 
OMSAN, gerçekleştirdiği yatırımlar ve sunduğu çözümlerle doğru orantılı olarak müşteri yelpazesini de genişletiyor. 2015 yılında her biri kendi sektöründe öncü olan önemli firmaları müşteri portföylerine eklediklerinin altını çizen Osman Küçükertan, “Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en yüksek yağ işleme kapasitesine sahip firması olan Besler’in likit ve margarin ürünleri için serbest depolama, elleçleme, katma değerli hizmetler ve dağıtım hizmetleri sunmaya başladık. Besler’in Pendik Tesisleri’nde bulunan toplam 3 deposunda yerinde yönetim modeliyle hizmet veriyoruz ve depolarda stoklanan ürünlerin tüm Türkiye dağıtımını da gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında müşterimiz olan Bosch’un ısıtma ve soğutma grubu ürünlerine ilave olarak, otomotiv yedek parça, el aletleri ve güvenlik ekipmanlarını kapsayan ürünleri için de serbest depolama, gümrüklü depolama, elleçleme ve diğer katma değerli hizmetler sunmaya başladık” diyor. 
 
ŞİRKET ALARAK BÜYÜYECEK 
İlk küresel Türk lojistik şirketi olma vizyonu ile hareket eden OMSAN, denizyolu ve demiryolu taşımalarının portföyündeki ağırlığını artırmayı, gemi, lokomotif ve müşterilerinin sektörlerine özel vagon yatırımlarıyla intermodal taşımacılığın avantajlarını kullanarak, Anadolu’nun her köşesindeki müşterilerini Avrupa’nın tamamına en rekabetçi koşullarda ulaştırmayı hedefliyor. Müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına hızlı uyum sağlayabilmek için yeni depo yatırımları yapmaya ve mevcut depolarda kullanılan ekipmanları modernleştirmeye devam edeceklerinin bilgisini veren Küçükertan, “Türkiye’de veya Orta ve Doğu Avrupa’da sinerji yaratılabilecek şirketler satınalmayı, stratejik işbirlikleri geliştirmeyi hedefliyoruz. 2015 için tahmini ciro beklentimiz 620 milyon TL’dir. 2016 yılını ise yaklaşık %20’lik bir büyüme ile tamamlamayı hedefliyoruz” diyor.  
 
ÖDÜLLER DAHA İYİSİ İÇİN TEŞVİK EDİYOR 
OMSAN, gerek Türkiye gerekse Avrupa’da üst üste aldığı ödüllerle başarısını da tescilliyor. OMSAN’ın dünyanın önde gelen marka değerlendirme şirketlerinden biri olan Brand Finance tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Değerli Markaları - 2015” araştırması sonuçlarına göre, lojistik sektöründe listeye girerek Türkiye’nin en değerli lojistik markası seçildiğini hatırlatan Osman Küçükertan, yine Kariyer.Net tarafından her yıl düzenli olarak verilmekte olan İnsana Saygı Ödülleri kapsamında ise üçüncü kez “İnsana Saygı Ödülü” aldığını söylüyor. Küçükertan, ayrıca bu yıl Logitrans Transport Lojistik Fuarı kapsamında düzenlenen Atlas Lojistik Ödülleri Yarışması’nda, Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri (R2) kategorisinde üst üste 6. kez yılın en başarılı lojistik şirketi seçildiklerini belirtiyor. Bu yarışmada bir başka ödülü de Lojistik Proje Ödülleri kategorisinden aldıklarını aktaran Küçükertan, Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın mali desteğiyle bir sosyal sorumluluk projesi olarak ağır ticari araçlara yönelik geliştirdikleri “Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü”nün Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldüğünün altını çiziyor. Küçükertan, ulusal ve uluslararası alanda aldıkları bu ödüllerin, kendilerini hep daha iyiyi yapmaya teşvik ettiğini sözlerine ekliyor. 
 
OTOMOTİVDE LİSTEYE ALD’Yİ EKLEDİ 
OMSAN, Fransa merkezli Société Générale Grubu’nun bir iştiraki olarak operasyonel filo kiralama alanında hizmet sunan ALD Automotive Türkiye için araç taşıma hizmeti sunmaya başladı. İmzalanan sözleşme kapsamında OMSAN, ALD Automotive Türkiye’nin çeşitli tip ve markalı sıfır km ve ikinci el araçlarını, İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Antalya, Diyarbakır, Konya, Samsun, Trabzon, Erzurum ve Malatya illerinden, ALD Automotive Türkiye’nin İstanbul’daki araç toplama merkezine taşıyacak. OMSAN Lojistik Araç Taşımaları Müdürü Kürşad Ünlü, uluslararası ve yerel olmak üzere, 1000’e yakın müşterisi bulunan ve 12.000’in üzerinde araç filosunu yöneten ALD Automotive Türkiye’nin satış ve iade ürünlerinin yaklaşık 3.000 adedinin 2016 yılında OMSAN tarafından gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti. Otomotiv lojistiği alanında çok önemli markalara başarıyla hizmet sunduklarını ifade eden Ünlü, OMSAN’ın Türkiye’de satılan her üç otomobilden birini taşıdığını ve yılda yaklaşık 700.000 bitmiş araç taşıması gerçekleştirdiğinin altını çizdi. 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat