e
Banner


Arkas yabancı ortakla kimyasal madde lojistiğine giriyor
2016’da ADR’li 30 yeni araç yatırımı yapacak olan Arkas Lojistik, Avrupalı bir şirketle ortaklık kurarak kimyevi madde lojistiğinde ciddi bir atılım yapmaya hazırlanıyor. 




diana_arcasBirkaç ay içerisinde kimyevi madde taşımacılığında daha aktif olacaklarını belirten Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas, şunları aktardı: “2016 yılında ADR taşıma belgeli 30 kamyon satın alarak, depolarımızda tank konteyner hizmetleri vermeyi planlıyoruz. Avrupa’nın kimya lojistiğinde önde gelen bir firmasıyla ortaklık hazırlığındayız. Kimya sektörü Türkiye’de gelecek vadeden bir sektör ve biz bu taşımalara talibiz. Yabancı bir ortağımız olacağından yurtdışındaki ihalelere de girme fırsatı bulacağız. Kısaca buna bir know-how işbirliği diyebiliriz.” 2015’te Arkas Holding Lojistik Hizmetleri Grubu’ndaki 4 şirketi (Arkas Ulaştırma, Arkas Lojistik, Ardep ve Arfor) “Arkas Lojistik A.Ş.” çatısı altında birleştirerek ciro, çalışan sayısı, finans yapılarını büyüttüklerini belirten Arcas, “Buna paralel marka gücü, satınalma gücü, finansal kaynak yaratma gücümüz de arttı. 2014’te 300 milyon dolar olan ciromuzu 2015 yılı sonunda artırmayı bekliyoruz” dedi. 
Diane Arcas, 2016 için kimyevi madde taşımacılığı dışındaki hedeflerine ilişkin ise şu bilgileri verdi: “2016 yılı hedeflerimizin arasında kapalı depoculuk ve dağıtım hizmetlerinde büyüme de var. Hedefimiz müşteri memnuniyeti sürekliliğini sağlayarak, her sene -15 bir büyüme ile sadece Türkiye’de değil; ofisimiz olan komşu ülkelerde de tercih edilen, kaliteli hizmet veren bir lojistik şirketi olmak. Ayrıca demiryolunda serbestleşme sürecini yakından takip ediyoruz. Şirketlerimizin birleşmesi ile yurtdışındaki büyüme hedeflerimizi de destekliyoruz. Özellikle CIS ülkeleri bizim için çok önemli. Yurtdışında hedefimiz; yakın coğrafyalarda kendi ofislerimiz olması, diğer ülkelerde de partnerlerimizle tüm dünyaya ulaşmak. Hızlı, güvenilir ve kaliteli lojistik hizmeti sağlayan global bir lojistik şirketi olma vizyonuyla yurtdışında Arlogic markası adı altında yapılanıyoruz. Bugün Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Yunanistan’da ofislerimiz var. Eylül ayında ilk defa global bir pazarda yerimizi aldık, Çin’in en büyük şehirlerinden Şangay’da ofis açtık. Yurtdışı ofis yapılanmamız devam edecek.” 
2016 yılı açısından özellikle mevzuatların çıkarılmasıyla demiryolu taşımacılık sektöründe ciddi bir hareketlilik yaşanacağına dikkat çeken Diane Arcas, “Özel sektörün kendi lokomotiflerini almasıyla bu sektörde büyük gelişmeler olacağına inanıyoruz. Bu alanda da lokomotif yatırımı yapmaya hazırlanan şirketler var. Biz de bu şirketlerden birisiyiz” dedi.  
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat