e
Banner


FL fuar lojistiğine yeni bir soluk getirecek
Sektörde yeni bir firma olmasına rağmen alanında uzman ekibiyle kısa sürede başarılı işlere imza atan FL Fuar Lojistik, teknolojiyle güçlendireceği lojistik altyapısı ve butik çözümleriyle fuar lojistiği alanında alternatif adres olmayı hedefliyor. 




fl_fuar_lojistikFuar lojistiğine odaklı bir yazılım olan Feria Soft ile müşteri ve çözüm ortaklarına A’dan Z’ye tüm operasyon, satış ve finans süreçlerini tek bir çatı altında ve elektronik ortamda sunmaya hazırlanan FL Fuar Lojistik’in ortakları Oktay Tolunay, sundukları hizmetleri ve 2016 için hedeflerini UTA Lojistik’e açıkladı. 
 
Oktay Tolunay: FL Fuar Lojistik’in kuruluşu hakkında bilgi vererek, hizmet sunduğunuz alanlardan söz eder misiniz? 
2013 yılında “Daima Bir Adım Önde” sloganı ile MNİ Lojistik üzerinden kara, hava ve denizyolu taşımacılığının yanı sıra fuar lojistiği alanında hizmet vermeye başladık. Daha sonra fuar lojistik hizmetlerinin butik bir alan olarak ön plana çıkmaya başlaması ve bu bağlamda tek elden yürütülmesinin daha doğru olacağını düşünerek FL Fuar Lojistik Hizmetleri Taşımacılık Ltd. Şti. olarak markalaşma yoluna gittik. FL Fuar Lojistik olarak, 1 Eylül “Fuar Lojistiğinde Butik Çözümler” sloganı ve daha güçlü bir şeklide müşterilerimizle buluşmanın heyecanını taşımaktayız. FL Fuar Lojistik ekibi, bu değişim sürecinde, hız kesmeden ve sorunsuz bir şekilde markalaşma sürecini tamamlayarak, müşterilerine hizmet sunmaya devam etmiştir. 
FL Fuar Lojistik, dış ticaretin amiral gemisi olarak gördüğü fuarların lojistik süreçlerinin mutlak bu alanda olan firmalar tarafından yapılmasını önemsiyor. Fuar süreçlerini yönetirken müşterilerine rahat bir operasyon için alternatifler sunmayı kendisine en büyük misyon olarak belirliyor. Fuar alanında sergilenecek olan ürünlerin özelliklerine, fuar ülkelerine, coğrafi koşullara, nakliye modlarına uygun olarak mevzuat destekli bir operasyon süreci sunuyor. 
FL Fuar Lojistik olarak, geçmişten günümüze gelen “Biz bir nakliye şirketiyiz ve her türlü taşımayı yaparız” mantığından uzak, tamamen butik fuar lojistik hizmeti veren bir kurgu ile yola çıkmış durumdayız. Firma olarak altyapı çalışmalarını yürüttüğümüz fuar lojistiğine odaklı bir yazılım olan Feria Soft ile müşteri ve çözüm ortaklarımıza, A’dan Z’ye tüm operasyon, satış ve finans süreçlerini tek bir çatı altında ve elektronik ortamda sunmaya hazırlanıyoruz. Bu sistemle, fuar lojistiğinde bütün operasyon ve evrak yönetim süreçlerini dijital altyapı üzerine inşa ederek, doküman yönetimi, süreç takibi, müşteri bilgilendirmeleri gibi kullanıcı dostu web arayüzü ile müşterilerimize erişim imkanı sağlayacağız. Müşterilerimiz kullanıcı adı ve şifreyle sisteme erişim sağlayarak, ihtiyaç duyulan evrakların hazırlanması, etiketleme, lojistik ve sevkiyat planlama, destinasyona en uygun modal taşıma şeklinin seçilmesi ve evraklarının hazırlanması, koordinasyon ve lojistik yönetimi gibi tüm süreçleri interaktif olarak yönetebilecek. Bu sayede, hem gereksiz mail ve telefon trafiğinin önüne geçilerek evrakların nihai hale gelene kadar hazırlanması için gereken zamandan tasarruf sağlanacak hem de evrak kargaşası tamamen ortadan kalkacaktır. 
 
ONSITE SUPERVISER HİZMETİ
 
Firmanız fuar lojistiği alanında ne tür çözümler sunuyor? 
FL Fuar Lojistik Hizmetler olarak, alışılagelmişin dışında, ürün, fuar ülkesi ve stant gibi tüm fuar için gerekli olan tüm süreci baştan sona bir bütün olarak ele alıyor, alandan edindiğimiz tecrübelere de dayanarak bunu müşterilerimiz ile beraber şekillendiriyoruz. Fuar lojistiği alanında başlıca şu hizmetleri sunuyoruz: 
Karayolu, havayolu, denizyolu lojistik hizmetleri, 
Fuar ülkesinde geçici / kati giriş ve çıkış gümrüklemeleri, 
Ürün özelliklerine göre ekipmanlar ile standa teslimat, 
Depolama, ambalajlama, etiketleme ve paletleme, 
Boş kapların depolanması ve geri teslimi,
Yurtdışı fuar lojistik hizmetleri (gümrükleme, depolama, stant teslimatı, boş kaplar, ekipman ve işgücü temini),  
İç taşıma, 
Dokümantasyon, 
Ayrıca müşterilerimize standart olan bu hizmetler dışında, fuar ülkesi ve fuar alanında onsite supervisor hizmeti sağlamaktayız. 2015 yılı içinde hizmet sunduğumuz fuar ve organizasyonlarda 4 ülke, 78 katılımcıya birebir onsite superviser hizmeti sunma fırsatı yakaladık.   
 
Oktay Tolunay: 2014 ve 2015 yılında hangi fuarlara lojistik destek sundunuz? 
Geçen yılın son çeyreğinden itibaren toplam 30 ayrı ülkede 90 ayrı ihtisas fuarında 350 firmaya fuar lojistik hizmeti sunduk. Bu kapsamda özellikle geniş katılımlı olan; R+T 2015 STUTTGART, IBA 2015 MÜNİH, INTER AIRPORT EUROPE 2015 MÜNİH, SPOGA GAFA 2015 KÖLN, GULFOOD MANUFACTURING 2015 DUBAI, AWFS 2015 LAS VEGAS, IAAPA 2015 ORLANDO, INTERZUM 2015 KÖLN, LIGNA 2015 HANNOVER, CEMAT 2014 HANNOVER, IAA 2014 HANNOVER,  FESPA 2015 KÖLN, COMTRANS 2015 MOSKOVA, MEDICA 2015 DUSSELDORF, VISCOM 2015 FRANSA ve DÜSSELDORF, MEBEL 2015 MOSKOVA, ANUGA FOOD TEC 2015 KÖLN, PRO SWEETS & ISM 2015 KÖLN, ORGATEC 2014 KÖLN, KIND & JUGEND 2014/2015, VITRUM 2015 MILANO, PTE 2015 PARİS fuarlarını başarı ile organize ettik. 
 
Bugüne kadar lojistik partner olarak yer aldığınız en zor organizasyon hangisiydi? Bu projenin ayrıntılarını öğrenebilir miyiz? 
Rusya Comtrans 2015 Moskova ve Inter Airport Europe 2015 Münih fuarlarında sergilenen gabari dışı ürün ve araçların sevkiyatı oldukça büyük ve risk grubundaki taşımalardı. Taşıması yapılan araç ve ekipmanlar teşhir ürünleri olduğu ve zarar görmemesi için yol, hava ve transit süre kritik öneme sahipti. Bu da iyi bir organizasyon ve altyapıyı gerektirmekteydi. FL Fuar Lojistik olarak bu hizmetleri müşterilerimize sorunsuz bir şekilde verdik ve karşılığında iyi referanslar elde ettik. 
 
MÜŞTERİLERİMİZ ASIL İŞLERİNE ODAKLANIYOR 
 
Oktay Tolunay: Sunduğunuz hizmetlerde karşılaştığınız zorlukları nasıl aşıyor ve fark yaratıyorsunuz? 
Lojistik zor bir süreç, ancak fuar lojistiği özellikle planlama, mevzuat desteği ve en önemlisi fuar alanlarında kazanılan tecrübeyi senaryodan pratiğe dönüştürme yanlarıyla daha da hassas bir organizasyon gerektiriyor. Biz birçok ülkede bizzat fuar alanlarında edindiğimiz tecrübeler, tercih etmiş olduğumuz iş ortakları ve partnerlerimiz ile en üst seviyede fuar lojistik hizmeti sunuyoruz. Edindiğimiz bu tecrübe ve partnerlerimizle yürütmüş olduğumuz sağlıklı koordinasyon sayesinde müşterilerimizin güvenini kazanıp, onlar için lojistiği bir sorun olmaktan çıkartıp, asıl işlerine odaklanmalarını sağlıyoruz. 
 
2016 yılı için gündeminizde hangi projeler yer alıyor? Orta ve uzun vadeli büyüme planlarınız neler?
 
2015 yılında sergilediğimiz başarılı performansımızı artırarak 2016’ya taşımayı hedefliyoruz. Stratejik önem taşıyan ülke ve fuarlarda yer alarak hizmet ağımızı genişleteceğiz. Mevcut partnerlerimiz ile hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik değerlendirmeler yaparak süreç analizi gerçekleştirmekteyiz. Lojistik hizmetler ve sunmuş olduğumuz standart hizmetlerin yanı sıra, teknolojik altyapımıza yönelik yatırımlar yapmaktayız. Bu teknolojik altyapımız ile sunmuş olduğumuz hizmetleri senkronize ederek verimli ve güvenilir hizmet sunmak hedefindeyiz.
 
GÜMRÜK SÜREÇLERİ KOLAYLAŞTIRILMALI 
 
Oktay Tolunay: Fuar lojistiğinde ne tür sorunlar yaşanıyor ve nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Bu alanda nasıl bir işbirliğine ihtiyaç var? 
Fuar lojistiği, birçok kaleminin bir araya gelip oluşturduğu bir hizmetler bütünüdür. Fuar organizasyonu; ürün özelliklerine göre paketleme ile başlar, titiz bir planlama ile şekillenir, terminlere göre nakliye ve gümrükleme süreci hesaplanır, ürün özelliklerine göre ekipmanların standa teslimi ile nihayetine ulaşır. Bu süreçlerde ürünlerin hasar görmemesi için yükleme, ürünlerin gümrükleme aşamasında ayniyat tespiti için yapılan muayene esnasında kolaylık sağlaması için sandık, kasa, palet gibi ambalaj malzemelerinin doğru seçilmesi çok önemlidir. Birçok firmanın yaşadığı temel sıkıntı, fuar ambalajlarının kolay açılamamasından dolayı ürünlerinin zarar görmesidir. Bu nedenle İhracatçı Birlikleri kanalı ve devlet teşvikli gidilen fuarlarda, gümrük idarelerinin katılımcılara kolaylık sağlaması ve katılımcıların da sağlanacak olan bu kolaylığı suistimal etmemesidir. Lojistik şirketi olarak bizden istenen hizmetlerin bir bütün olduğu düşünülürse, bunu yaparken karşılaştığımız bazı engellere de dikkat çekmek için şu örneği vermek istiyorum. Almanya’da düzenlenen fuara katılan bir firmamız için 4 adet komple araç, ürünlerin yüklenmesi son dakikaya kalmış ve termin süresi problemi mevcuttu. Araçların Kapıkule geçişinde X-Ray’a girmesi, ürünlerin hangara indirilmesi, yeniden yüklenmesi aşamasında 1,5 gün kaybedildi ve ürünlerin zamanında varışı tehlikeye düştü. Bu tür durumlarda ürünlerin zamanında ulaştırılmasının yanı sıra hasar görme ihtimali de mevcut. Kimse sonuçta hasarlı bir ürün ile fuara katılmak istemez. Bu konuda katılımcı ve gümrük idarelerinde görev yapan kamu görevlilerin daha hassas davranması gerekmektedir. Özellikle katılımcıların beyan dışı gıda tarzı ürünlerden kaçınması çok önemlidir. 
 
FİYAT ODAKLI HİZMET ALIMI MUTLAKA AŞILMALI 
Fuar katılımcılarının lojistik hizmet alırken dikkat etmesi gereken noktaları da açıklayan Oktay Tolunay şunları belirtti: “Tüm katılımcılara önerimiz; özellikle fuar lojistik firması seçiminde sadece fiyat üzerinden konuya yaklaşmamaları, fiyat ve hizmetlerin yeterince örtüşüp örtüşmemesine dikkat etmeleridir. Özellikle daha önce hizmet verdiği firmaları mutlaka sormalı ve en azından bir kaçından referans talep etmeleridir. Son olarak vurgulamak istediğimiz konu ise, fuar lojistiği hizmeti sunan bazı firmaların, resmi nakliyeci sıfatı ile katılımcıları, kendileri ile çalışmaya zorunlu bırakmayı hedefleyen kötü bir satış propagandası (sorun yaşarsınız gibi) yürütmek suretiyle rekabet yollarını kapatmaya çalışmalarıdır. Milli katılım fuarları haricinde, bireysel olarak katılım sağlanan ihtisas fuarlarında nasıl kalınacak yerler ve ulaşım seçenekleri şirketlerin kendi tercihleri ise fuar lojistik hizmeti alacağı firmayı seçmek de en doğal hakkıdır.” 
FL FUAR LOJİSTİK HİZMETLERİ TAŞIMACILIK  LTD. ŞTİ.
 
TEL: 0 212 599 67 21
FAX:   0 212 599 67 25
MAIL: info@fuarlojistigi.com
ADRES: Tevfikbey Mah. Orkide Sk. Orkide Apt. No: A-1 Blk./ D 2
Küçükçekmece - İSTANBUL
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat