Banner


BP’nin beklentisi sıfır kaza sıfır hata

“Emniyet kültürümüz tüm işimizin ana noktasıdır. Üç yıldır 40 milyon kilometrelik yolculuğumuzda ağır kazamız olmadı” diyen BP Akaryakıt Karayolu Taşımacılık Müdürü Neslihan Gürsan Kuzu, hizmet aldıkları lojistik şirketlerden sıfır kaza ve sıfır hata ile hizmet beklediklerini söylüyor. 





neslihan_gursan_kuzu.jpg100 yıldır akaryakıt dağıtım, pazarlama, rafinaj alanındaki girişimleri ile Türk ekonomisine önemli katkılarda bulunan BP Türkiye, 650 akaryakıt istasyonuyla müşterilerine hizmet veriyor. Türkiye akaryakıt sektöründe yaklaşık ’luk bir pazar payıyla 4’üncü sırada yer alan şirketin, Mersin-ATAŞ, Bursa-Gemlik, Antalya-Çekisan gibi bölgelerde büyük ve modern depolama ve ikmal tesisleri bulunuyor. Ana hedefi, ürün ve hizmet kalitesini sürekli geliştirmek, ürün çeşitliliğini sağlamak ve bunların neticesinde en üst düzeyde müşteri memnuniyeti yaratmak olan BP Türkiye, bu hedefleri, insana ve çevreye zarar vermeden gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

KARINCA, ACAPET VE SE PETROL’DEN HİZMET ALIYOR

Türkiye’nin dört bir yanına karayoluyla ürün sevkiyatı yaptıklarını belirten BP Akaryakıt Karayolu Taşımacılık Müdürü Neslihan Gürsan Kuzu, “Emniyet kültürümüz tüm işimizin ana noktasıdır. Üç yılı aşkın bir süredir 40 milyon kilometrelik yolculuğumuzda bir ağır kazamız olmadı. Emniyetli sürüş bilincimiz hız kesmeden devam ediyor” diyor. Lojistik süreçlerde başarıyı nasıl yakaladıklarını, “Birincisi, bu konuda gerçekten uzman bir ekiple çalışıyoruz. İkincisi, sektörün de iyi şirketleri ile çalışıyoruz ve sürekli gelişimi destekliyoruz. Lojistik konusundaki iş ortaklarımızla doğru şekilde iletişim kurarak, kendilerini de geliştirmeleri konusunda destek oluyoruz” şeklinde özetleyen Kuzu, Karınca Lojistik, Acapet ve Se Petrol olmak üzere üç firmadan karayolu nakliye hizmeti aldıklarını söylüyor.

Gerçekleştirdikleri tüm operasyonlarda çevreye ve insan sağlığına saygılı davranmaya dikkat ettiklerinin altını çizen Neslihan Gürsan Kuzu, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Emniyetli ve ekonomik sürüş, ana işimizin temel bileşenlerindendir. Faaliyetlerimizdeki aynı titizliği, lojistik iş ortaklarımızdan da bekliyoruz. Onlar da bizimle aynı eğitimleri alıyor, emniyet ve çevre kültürümüzü bizim kadar iyi biliyorlar. Tüm lojistik şirketlerinden ‘Sıfır kaza ve Sıfır hata’ ile çalışıp, çevreye ve insan hayatına saygılı bir operasyon gerçekleştirirken, maliyetleri de optimum düzeyde tutmalarını bekliyoruz. Temiz yakıtların kullanılmasına öncelik veriyoruz. BP Ultimate Eurodiesel gibi yakıtlar, daha temiz yandıkları için hem aracın motorunda daha az kirliliğe hem de çevreye daha az karbon salınımına yol açıyor. Bu da beraberinde yakıt ekonomisini getiriyor. Dolum ya da tahliye amaçlı olarak bir BP veya Castrol tesisine gelen araçlardan raslantısal olarak yakıt numunesi alınmakta ve tesiste analiz edilmekte. On numara diye adlandırılan yasa dışı yakıt kullanan araçlar ise tesise alınmamakta. Bu yüzden bizim yükümüzü taşıyan araçlar, hem yüksek teknik standartlara sahiptirler hem de uygun yakıt kullanırlar.”

LPG’DE YENİ KRİTERLER BEKLENİYOR

Neslihan Gürsan Kuzu, Türkiye’de karayoluyla tehlikeli madde taşımacılığının son 10 yılda önemli bir yükselişe geçtiğini söylüyor. ADR ile birlikte standartların daha da yükselmeye başladığını vurgulayan Kuzu, şunları aktarıyor: “Türk lojistik şirketlerinden uluslararası çalışanlar ve lokal çalışanların küçük bir bölümü zaten bu standartlar çerçevesinde çalışıyorlardı. Ancak kanunla birlikte artık tüm sektör ADR’ye uyum sürecine girdi. Yönetmeliğin devreye alınma süreci hali hazırda devam etmektedir. Geçiş sürecinde, devletimiz iletişimi başarılı bir şekilde sürdürüyor. Sektörü iyi dinliyor ve fikir alış verişinde bulunuyorlar. Bu uygulamayı görmek bizim açımızdan çok memnuniyet vericidir. Süreç biraz sancılı devam ediyor ancak radikal bir değişim olması sebebiyle bunun normal olduğunu düşünüyoruz. BP olarak 1998’den beri akaryakıt iş kolumuzda ADR’ye uyumlu araçlarla ve sürücülerle çalışan bir filomuz var. Dolayısıyla ADR’ye geçiş akaryakıt operasyonumuz için zor olmadı. Ancak LPG operasyonumuz için özellikle, araçlarla ilgili olarak, taşıt kriterlerinin daha netleşmemiş olması sebebiyle, bazı soru işaretlerimiz var. Onların da en kısa sürede ele alınacağına inanıyoruz. Biz zaten lojistik iş ortaklarımızla bu sürece uyum sağlıyoruz.”




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat