e
Banner


ASSAN Lojistik raylara hızlı indi
Ulusal ve uluslararası ölçekte kapıdan kapıya lojistik çözümler sunan Assan Lojistik, demiryolu taşımacılığı pazarına hızlı girdi. 




assan1996 yılında Kibar Holding iştiraki olarak kurulan Assan Lojistik ve Filo Kiralama A.Ş., ulusal ve uluslararası ölçekte lojistik hizmetler ve filo kiralama olmak üzere iki temel alanda faaliyet yürütüyor. 
Ulusal ve uluslararası alanda kapıdan kapıya taşımacılık hizmetleri sununa şirket, bu alandaki uzmanlığını demiryoluna taşıdı. Demiryolu taşımacılık hizmetlerine 2014 yılı sonu itibariyle başladıklarını belirten Assan Lojistik ve Filo Kiralama A.Ş. Genel Müdürü Sinan Topçu, “Demiryolu modunu devreye alarak müşterilerimize çevreci ve rekabetçi fiyatlarla çözüm ortağı olma yolunda önemli bir adım attık” dedi. Yurtiçi taşımalarının yanı sıra Türkiye-İran-Türki Cumhuriyetler hattında karşılıklı tren seferleri düzenlediklerini belirten Topçu, Şubat ayında Derince Limanı’ndan Macaristan’a yaptıkları ilk blok tren servisiyle Avrupa hattındaki taşımalara da start verdiklerini söyledi. Genel Müdür Sinan Topçu, demiryolunda serbestleşme sürecinin başlamasıyla birlikte bu alanda önemli yatırımlara hazırlandıklarının mesajını verdi. 
 
İSKENDERUN’DA 12 BİN M² DEPOSUYLA HİZMETTE 
Assan Lojistik’in mevcut yapılanması hakkında bilgi vererek, sunduğu hizmetlerden söz eder misiniz? 
1996 yılında Türkiye'nin köklü ve büyük kurumlarından biri olan Kibar Holding iştiraki olarak kurulan Assan Lojistik ve Filo Kiralama A.Ş., ulusal alanda; yurtiçi taşıma, ağır yük taşımacılığı, depolama, dağıtım ve stoklama, liman içi nakliye, lashing, elleçleme, nezaret ve gümrükleme, uluslararası alanda ise; kara, hava, 2014 yılı sonunda başlattıkları servislerle lojistik alandaki uzmanlıklarını demiryoluna da taşıdıklarını vurgulayan Assan Lojistik Genel Müdürü Sinan Topçu, Türkiye-İran-Türki Cumhuriyetler hattında sonra 2 Şubat’ta Derince’den Macaristan’a ilk blok tren servisiyle Avrupa taşımalarına start verdiklerini söyledi. deniz ve demiryolu taşımacılığının yanı sıra multimodal taşımacılık ve ağır yük taşımacılığı gibi geniş bir yelpazede kapıdan kapıya lojistik çözümler sunmaktadır.
Genel merkezi İstanbul Tuzla’da olan Assan Lojistik, aynı zamanda Ankara, Tuzla, Gebze, İskenderun, Kahramanmaraş, Mersin ve Gaziantep’te konuşlanmış şubeleriyle tüm Türkiye’ye hizmet verebilmektedir. Hizmet kalitesini yükseltmek ve çeşitliliğini artırmak hedefinde olan şirketimiz, müşteri ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda İskenderun Sarıseki Organize Sanayi Bölgesi’nde 6.000 m² açık, 6.000 m² kapalı olmak üzere, toplam 12.000 m² alan üzerine kurulan kapalı serbest deposunu faaliyete geçirdi. İskenderun depomuz, modern depoculuk anlayışı ile ihracat ve ithalat ürünlerinin, elektronik kapsamındaki ürünlerin depolanmasına vb. özen isteyen ürünlere yönelik dizayn edildi. 
 
Liman hizmetleri ve ağır yük taşımacılığı çözümleri adı altında ne tür hizmetler sunuyorsunuz? 
Liman hizmetleri alanında; gemiye yüklenilmek üzere işletme/ terminale giren konteynerin nakliye aracına istife alınması, ithalatı gerçekleşen konteynerin istiften nakliye aracına yüklenilmesi, istifteki konteynerin içdolum ya da içboşaltım amacıyla istiften alınması konusunda uzman ekibimiz ile hizmet vermekteyiz. Ayrıca konteynerin iki nakliye aracı arasında aktarılması, depoya giren konteynerin istife alınması ya da istiften nakliye aracına yüklenilmesi ile devir edilen konteynerin pozisyonunun değiştirilmesi (lift on/ lift off) konusunda hizmetler sunuyoruz. 
Ağır yük taşımacılığında ise; trafo, türbin ve jenaratör taşımaları, enerji santrali taşımaları, beton santrali taşımaları, taş-kırma eleme tesisi taşımaları, döküm üniteleri taşımaları, fabrika taşımaları, gemi motoru taşımaları, iş makinası taşımaları (ekskavatör, dozer, yükleyici v.b.) ve gabari yük taşımaları gibi çok geniş bir alanda taşımalar gerçekleştiriyoruz. 
 
AVRUPA’YA TREN DERİNCE’DEN KALKTI 
Demiryolu ile hangi bölgelere taşımalar yapıyorsunuz? 
Yurtiçi taşımalarımızın yanı sıra Türkiye’den İran ve Türki Cumhuriyetlere karşılıklı tren seferi düzenliyoruz. İran’ a 9 gün, Türki Cumhuriyetlere ise destinasyon ayrımına göre 18-21 gün arası transit sürelerle taşımalar gerçekleştiriyoruz. Yurtdışına alüminyum başta olmak üzere, kağıt ve selüloz hammaddesi, demir çelik, seramik, yurtiçinde ise, hızlı tren ve metro ray gibi proje yükü taşımaları yapıyoruz. Demiryolu taşımacılığındaki hizmetlerimizi, 2 Şubat’ta Derince Limanı’ndan Macaristan’a yaptığımız Avrupa’ya ilk blok tren seferimizle daha da güçlendirdik. 
 
Assan Lojistik’in demiryolu taşımacılığı alanına yönelik büyüme planları neler? 
Demiryolu maliyetlerini etkileyen ön taşıma ve son taşıma giderlerini optimize etmek adına ilk hedefimiz, fabrikalarımıza iltisak hattı bağlantılarını oluşturmaktır. Bu kapsamda TCDD işbirliği içinde projelendirme çalışmaları hızla devam etmektedir. Demiryolunda yaşanacak serbestleşme süreciyle doğru orantılı olarak vagon ve lokomotif yatırımlarımız, yapılan fizibilite çalışmalarının sonucuna istinaden yönlendirilecek ve sonuçlandırılacaktır. 
Sahip olduğumuz kurum kültürümüz ve sosyal sorumluluk bakış açımız ile sektörde fark yaratacağına inandığımız çevreci ve ekonomik yeni hizmet modelimiz demiryolu taşımacılığıdır. Yurtiçi ve yurtdışı müşterilerimize sunduğumuz rekabetçi fiyatlar ve sinerji yaratan operasyon gücümüzle sektörün öncülerinden olmayı hedeflemekteyiz.
 
2014’Ü REKOR BÜYÜMEYLE KAPATTI 
2014 Assan Lojistik açısından nasıl geçti? 2015 hedefleriniz neler?  
Assan Lojistik ve Filo Kiralama, 2014 yılı sonu itibari ile Türkiye genelinde, bölgesel yayılımı ve hizmet çeşitlerini geliştirerek ortalama %80 büyüme sağladı. Müşterilerimize kapıdan kapıya hizmet vermek ve çözüm üretmek amacıyla çıktığımız yolda 2015 yılı için belirlediğimiz hedeflerin başında, demiryolu taşımacılığıyla ilgili yaptığımız çalışmaları geliştirmek, ayrıca mevcut ofis ve depolarımıza yenilerini ekleyerek coğrafi yayılımımızı genişletmek yer alıyor. 
Giderek artan iş yoğunluğumuzla birlikte müşterilerimizin taleplerine daha güçlü çözümler üretebilmek için kalifiye iş gücümüzü artırıp, araç ve ekipman yatırımlarımızı günün ihtiyaçlarına uygun hale getirirken, tüm çözüm ortaklarımızla birlikte her aşamada müşteri memnuniyetini sağlamaya devam edeceğiz. 
 
 
ASSAN FİLO KİRALAMA EMİN ADIMLARLA BÜYÜYOR 
Assan Lojistik ve Filo Kiralama A.Ş.’nin ana faaliyet alanlarından birini de filo kiralama oluşturuyor. 2001’de Kibar Holding, grup şirketleri ve iştiraklerine operasyonel filo kiralama hizmeti vermek üzere kurulan Assan Filo Kiralama, 2012’den beri grup şirketleri dışındaki firmalara da hizmet veriyor. Sinan Topçu filo kiralama hizmetlerine ilişkin şu bilgileri veriyor: “Her alanda, tüm ihtiyaçlarınız için” sloganını benimseyen Assan Filo Kiralama, 2012 yılının ikinci yarısında %26 büyüme göstererek memnuniyet ve kalite havuzunu genişletmiştir. 2013 yılının başından beri 7/24 ASSAN Filo Kiralama çağrı merkezi ve yol yardım hattı hizmeti de vermeye başlayan Assan Filo Kiralama, müşterilerine sunduğu marka ve bağımsız araç çeşitliliğini, müşteri ihtiyaçlarına göre şekillenen hizmet anlayışı ile harmanlayarak filo kiralama sektöründe emin adımlarla ilerlemektedir.” 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat