e
Banner


CTT fuar ve sergi lojistiğine sağlam girdi sağlam büyüyor
Uzun yıllara dayanan tecrübeleri, operasyonun her aşamasında müşterilerini bilgilendirmeleri ve her türlü soruna ivedilikle çözüm bulmaları sayesinde fuar ve sergi lojistiğinde tercih edilen bir firma haline geldiklerini belirten CTT Genel Müdürü Hilal Ergun, 2014’te de bu alanda büyümeye devam edeceklerini söylüyor.




ctt_hilalMerkezi Londra’da bulunan CTT, kurulduğu günden beri fuar lojistiği alanında hizmetler sunuyor. Yıllar içinde hızla genişleyen acente ağı ve bu alanda geliştirdiği yeni hizmetlerle fuar ve sergi lojistiğinde firmaların vazgeçilmez çözüm ortaklarından biri haline gelen şirket, Batı ve Doğu Avrupa, Rusya, Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere, birçok bölgede bu alanda faaliyet yürütüyor. Fuar ve sergi alanında yaptıkları taşımaların, yurtdışındaki partnerlerinin sundukları öneriler ve yönlendirmeleri doğrultusunda şekillendiğini belirten CTT Genel Müdürü Hilal Ergun, “Taşımanın her aşamasında müşterilerimizi operasyonla ilgili bilgilendirmemiz ve her soruna ivedilikle çözüm sunmamız yurtdışındaki partnerlerimizin fuar ve sergi taşımalarında firmamızı tercih etmelerinde etkili oluyor” diyor.
 
2013’te fuar ve sergi alanında gerçekleştirdikleri taşımaların bir önceki yıla göre artış gösterdiğini belirten Ergun şöyle sürdürüyor:  “Bu artış iyi bir hizmet verdiğimizi gösteriyor. 2013 yılında düzenlenen fuarlar için ağırlıkta makina ve aksam, ayrıca tekne taşımaları gerçekleştirdik. Yine düzenlenen sergiler için heykel taşımaları yaptık. 2014 yılında hem yurtdışında hem de İstanbul başta olmak üzere, ülke genelinde düzenlenmesi planlanan çok sayıda fuarın da etkisiyle bu alandaki taşımalarımızın artacağını düşünüyorum.”   
 
HIZLI VE ORGANİZE HAREKET ETMEK GEREKİYOR
 
Hilal Ergun, fuar ve sergi taşımacılığında zamanın ve lojistik alanda iyi organize olmanın çok önemli olduğunu belirterek, “Çünkü bu alanda hizmet alan müşterilerimiz, büyük zaman aralıklarına sahip olmayabiliyorlar. Her zaman fuar veya sergi alanlarına yetiştirmeleri gereken acil yükleri oluyor. İş, yükleri fuar ve sergi alınana taşımakla da bitmiyor. Bu yüklerin sergi ve standlara zamanında teslim edilmesi ve yerleştirilmesi için de kusursuz bir lojistik organizasyon gerekiyor. Güzel sanatlara yönelik objelerin taşınmasında ise eserlerin zarar görmemesi için iyi bir paketleme ve ambalajlama yapılması, ayrıca gerekli güvenlik önlemlerinin alınması çok önemli” diye konuşuyor.
 
Fuar taşımacılığının lojistiğin en zor halkalarından biri olduğunu vurgulayan Hilal Ergun, konuşmasını şöyle sürdürüyor: “Fuar ve sergi taşımacılığında zamana karşı bir yarış söz konusu. Bu nedenle neredeyse diğer alanlarda yapılan taşımaların iki katı hız, ayrıca güçlü bir lojistik organizasyon gerekiyor. Kara nakliyesi ivedilikle gerçekleştirilmesi gereken bir hizmet. Özellikle spot taşımalarda yerli veya yabancı müşterilerle ödeme ve finans konusunu iyi konuşmak, ayrıca mümkünse navlun alacaklarının fuar ve sergi bitimine bırakılmamaları gerektiği yönünde uyarmak gerekiyor. Ne yazık ki, bu kadar zahmetli ve ivedilikle yapılan bu işte sergilenen malzemelerin taşıma navlun bedelleri taşıtan firmalar tarafından uzun süre unutulabiliyor.”
 
 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat