e
Banner


Damla Avrupa'yı Budapeşte’den fethediyor
Budapeşte’de açığı ofisleriyle Avrupa’nın kalbinden dünyaya ulaşan Damla Uluslararası Nakliyat, geliştirdiği operasyonel çözümlerle müşterilerine ekonomik taşıma modelleri sunuyor. Firmanın sahibi M. Korkut Doğan, “Gerektiğinde çift şoför kullanarak ve zamanla yarış halinde yüklerin 3-4 günlük sürelerde alıcı firmalara ulaştırılmasını sağlıyoruz” diyor.




korkut_dogan_damla.jpg2007 yılında M. Korkut Doğan tarafından kurulan Damla Uluslararası Nakliyat, Yunanistan, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Avusturya, Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere ve İtalya hatlarında tenteli TIR’lar ile tekstil, tekstil makineleri, kimyevi madde, makine, inşaat malzemeleri, içecek ambalajları, hammadde gibi birçok sektöre taşımacılık hizmetleri sunuyor. Budapeşte’de açtığı ofisiyle, Avrupa’nın kalbinden dünyaya ulaşan şirket, geniş yelpazede sunduğu taşımacılık çözümleri ve güçlü acente ağıyla müşterilerine kapıdan kapıya hizmet veriyor.
Kuruldukları günden bugüne “Doğru ve güvenilir iş ortağınız” sloganıyla hareket ettiklerini belirten Damla Uluslararası Nakliyat Sahibi M. Korkut Doğan, “Avrupa’ya taşımasını gerçekleştirdiğimiz ürünler, hizmetimizin kalitesine bağlı olarak müşterilerimizin yönlendirmeleri ve tavsiyeleri ile şekilleniyor. Macaristan’ın Orta Avrupa’da bir geçiş ve merkez ülke olması, ülkemize yakın mesafede kolay ulaşılır olması sebebiyle Avrupa ofisimizi bu ülkenin başkenti Budapeşte’de açmaya karar verdik. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden yabancı plakalı araçlar ile gelen yükleri gerektiğinde bu ülkede Türk plakalı araçlara aktararak, bu yöntemle hem nakliye sürelerini kısaltıyor hem de müşterilerimize maliyet avantajı sağlıyoruz”  diyor.

TAŞIMALARDA ALMANYA ASLAN PAYI ALIYOR
Doğan, Avrupa’ya yaptıkları taşımalarda birçok sektöre hizmet vermekle birlikte, tekstil sektörünün iş hacimleri içinde önemli bir pay aldığını vurguluyor. Tekstil sektöründe Avrupa’nın büyük mağazalarına hizmet veren Türk üreticilerin yüklerini taşıdıklarını belirten Doğan, şunları aktarıyor: “Farklı yüklerin paletsiz şekilde Avrupa’ya nakliyesini yapmakta, bu ülkelerde bulunan depolarımızda elleçleme hizmeti vererek, yüklerin gideceği mağazalara paletli ve istenilen ambalajlar ile teslim edilmesini sağlamaktayız. Bu şekilde Türkiye’den Avrupa’ya giden yüklerin hacimsel olarak araçta daha az yer kaplaması dolayısı ile ürün başına navlun maliyetini aşağılara çekmekteyiz. Karayolu ve tenteli araçlar ile verdiğimiz taşıma hizmetlerimizi ülkeler bazında sıralamamız gerekirse;  %50 Almanya, %20 Avusturya ve %30’luk bölümünü de diğer ülkelere gerçekleştirmekteyiz. Almanya’nın iş hacmimiz içinde daha fazla pay almasında, bu ülkede yaşayan Türk nüfusun ve girişimci vatandaşlarımızın payı büyük.”  

3-4 GÜNDE KAPIYA TESLİM
İhracat yapan firmaların üretim, imalat, kalite-kontrol gibi süreçlerle kaybettiği zamanı lojistikte kazanmak istediklerine dikkat çeken Korkut Doğan, bu anlamda müşterilerine sundukları avantajları ise şöyle anlatıyor: “Bu da doğal olarak lojistik sektörü açısından bir yarış yaratıyor. Firma olarak biz bu yarışta geliştirdiğimiz pratik çözümlerle öne geçmeyi başarıyoruz. Örneğin tekstil sektöründeki müşterilerimize, üretimin tamamlanmasını takiben gerektiğinde çift şoför kullanarak ve zamanla yarış halinde yüklerin 3-4 günlük sürelerde alıcı firmalara ulaştırılmasını sağlamaktayız. Biz, süreci üretici firmaların gözünden değerlendiriyor, onlar gibi düşünüyor ve şartların elverdiği tüm çabayı sarf ediyoruz.”

UZAKDOĞU’DA DENİZYOLU ATILIMI
Damla Uluslararası Nakliyat, müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda taşıma rotalarını da genişletiyor. Avrupa hattının yanı sıra bu süreçte özellikle Uzakdoğu bölgesine de yoğunlaşan şirket, bu bölgede güçlü hizmetler sunuyor. Dünyadaki ekonomik gelişmelerin ithalatın ve ihracatın yönünü Asya’ya kaydırmasına paralel olarak hizmet verdikleri destinasyonlara Uzakdoğu’yu da eklediklerini belirten Doğan, “Uzakdoğu’ya yönelik hizmetlerimize karayolu ile başladık. Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda bu bölge için hizmet yelpazemize denizyolu taşımalarını da ekledik. Büyüyen iş hacmimizin sonucu olarak Çin’deki acentelerimiz ve şirketimiz içinde bağımsız denizyolu departmanımız ile hizmet ağımızı genişlettik. Müşteri portföyümüz dahilinde halen Çin-Türkiye arasında hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Diğer Uzakdoğu limanlarına gelen talepleri de karşılamak üzere acentelik çalışmalarımız devam ediyor.”
Geleceğe dönük hedeflerine ilişkin de bilgi veren M. Korkut Doğan, “Öncelikli olarak yurtdışı depo ve elleçleme hizmetlerimizin kalitesini artırmak, dolayısıyla temin sürelerindeki kayıpları en aza indirgemek amacıyla acenta ağımızı genişleteceğiz. Uzun vadede ise; hızlı, düzenli sevkiyatımız, Avrupa içi hızlı dağıtım, elleçleme faaliyetlerimiz ve kaliteli hizmetimizin müşterinin bize kendiliğinden gelmesini sağlayacağını öngörüyoruz” diyor.  




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat