e
Banner


Emirates ile Qantas ortaklığına onay çıktı
Avustralya’nın rekabet kurumu olan ACCC, iki havayolu şirketinin Nisan ayında başlayacak ortak uçuşu öncesinde ortaklığı onayladı.




emirates_qantasEmirates ile Qantas ortaklığına yönelik izin, Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) tarafından beş yıllık süre için onayladı. Ortaklık ile iki havayolu şirketi, müşterilerine daha geniş bir uçuş ağına erişimin yanı sıra sık uçan yolculara özel avantajlar ve birinci sınıf seyahat deneyimleri sunabilecek.
Karar dahilinde Qantas ve Emirates, her iki havayolunun Avustralya ve Yeni Zelanda arasında uçtuğu dört hatta mevcut kapasite seviyelerini koruyacaklarını taahhüt ediyor. Yeni Zelanda’nın onayına bağlı olarak trans-Tazman seferlerinde işbirliğine gidilmesi ise her iki havayolu için hem Avustralya hem de Yeni Zelanda’yı global ağlarında pazarlama potansiyeli yaratıyor.
Emirates müşterileri artık Canberra, Port Lincoln, Cairns ve Hobart gibi Qantas’ın uçtuğu 32 Avustralya destinasyonu arasında istedikleri tercihi yapabilecek ve böylece Avustralya, Emirates’in sürekli genişleyen ağıyla birlikte yolcularına açılmış olacak. Yolcular, Dubai’den Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da 65 farklı destinasyona aktarma yapabilecek. Avrupa ve çoğunlukla Kuzey Afrika’ya yapılacak bu aktarmaların hemen hepsi, Dubai’de en fazla 4 saatlik bekleme süresiyle gerçekleştirilebiliyor.

“Oyunun kurallarını değiştirecek bir ortaklık”
ACCC’nin altı aylık inceleme sürecini takiben onayladığı kararla ilgili olarak Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark, “Bu, dünyanın en iyi havayolu şirketlerinden ikisini bir araya getiren ve en yüksek kalitede seyahat deneyimleri sunan, tam anlamıyla oyunun kurallarını değiştirecek bir ortaklık. Dubai, global ölçekte önde gelen bir merkez ve iki havayolu şirketimiz buradan Avustralya ile Avrupa, Birleşik Krallık ve Kuzey Afrika arasında şimdiye dek hiç olmadığı kadar kolay geçiş imkanı sağlayacak” dedi.
Qantas Grubu CEO’su Alan Joyce, kararın havayolu şirketinin yanı sıra Avustralyalı gezginler ve yerel turizm için de harika bir haber olduğunu dile getirdi. Joyce, “Bir Avustralya ikonu olan Qantas’ın uluslararası faaliyetlerinin geleceği, bu ortaklıkla çok daha parlak görünüyor. Rezervasyonlardaki belirgin artış, müşterilerin Qantas ve Emirates’in kurduğu ortak ağı ve bu ortaklığın getireceği sık uçan yolculara özel avantajları büyük bir takdirle karşıladığını gösteriyor” dedi.
Qantas ve Emirates, ortaklıklarının onaylanması için Eylül 2012’de ACCC’ye başvurmuşlardı. Aralık ayında karar taslağını sunan ACCC, ortaklığı beş yıllığına onaylama niyetinde olduğunu belirtmişti. ACCC’nin Ocak 2013’te geçici izin başvurusunu onaylamasıyla birlikte, iki havayolu şirketi son karar öncesinde fiyatlandırma, sefer tarifeleri ve kapasite konularını koordine etme olanağı buldu. Ortak ağdaki uçuşların biletleri 31 Mart 2013’ten sonraki uçuşlar için, düzenleyici makam onayına tabi olarak Ocak ortasında satışa sunuldu. Qantas’ın Dubai’deki yeni operasyon merkezi dahil olmak üzere ortaklıkla ilgili hazırlıklar tamamlanmış durumda. İlk uçuşun 31 Mart’ta Sidney’den Londra’ya (Dubai aktarmalı) yapılması planlanıyor.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat