e
Banner


Mercedes’in direksiyonları Çerkezköy’de üretilecek

Dünya otomobil devi Mercedes-Benz’in Almanya Düsseldorf’taki fabrikasını satın alan HEMA Endüstri, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine yeni bir direksiyon üretme merkezi kuracak. 2013 yılında üretime başlaması planlanan ve 70 milyon euroya mal olması beklenen merkez, bin kişiye ek istihdam sağlayacak.





mercedes_direksiyon.jpg

Hattat Holding’in lokomotif şirketleri arasında yer alan HEMA Endüstri, dünya otomotiv devleri ile yaptığı üretim anlaşmalarına bir yenisini daha ekledi. Mercedes-Benz’in Almanya Düsseldorf’taki Thysen Krupp tarafından işletilen direksiyon fabrikasını satın alan HEMA Endüstri, Mercedes’in hidrolik direksiyonlarını üretecek. Düsseldorf’taki makine ve teknolojiyi Türkiye’ye getirerek Çerkezköy’de yeni bir direksiyon üretim merkezi kuracak olan HEMA Endüstri, 6 ay içinde fabrikayı tamamlamayı hedefliyor. 70 milyon euroya mal olması beklenen fabrikanın 2013 yılında üretime başlayacağı ve bin kişiye de ek istihdam sağlayacağı belirtildi. Fabrikanın HEMA Endüstri’ye geçmesiyle birlikte hidrolik direksiyon sistemi üretim kapasitesinin 50 binden 150 bine yükseltileceği ifade edilirken, firma Çerkezköy’e yapacağı bu yatırımla dünyanın en büyük üçüncü ticari araç direksiyon üreticisi olacak.

Yapılan anlaşma gereği Mercedes’e yapılacak direksiyon ihracatından sağlanacak gelirin 2015 sonunda 50 milyon euro düzeyinde olması beklenirken, yatırımın bölgenin ekonomik ve ticari kalkınmasına da büyük katkı sağlaması bekleniyor. 1 milyar liraya ulaşan cirosu, 900 milyon liraya ulaşan aktif büyüklüğü ve 4 bin kişiden oluşan istihdamı ile Türkiye’de otomotiv sanayisinin en büyük kuruluşları arasında yer alan HEMA Endüstri; İngiltere, Finlandiya, Amerika, Brezilya, Meksika, Almanya başta olmak üzere daha birçok ülkeye ileri teknoloji ürün ihracatı yapıyor. 100’ü aşkın kişiden oluşan Ar-Ge merkezi ile konusunda Türkiye’nin en çok patent alan şirketi konumunda bulunan HEMA Endüstri, dünya markalarının birçok kritik parçasını kendi tasarımıyla üretip özellikle hidrolik sistemler, transmisyon ve aktarma organları, motor üniteleri satışı yapıyor.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat