e
Banner

Cenk Group’dan riskleri sıfırlayan çözümler

Cenk Group tek elden sunduğu çözümler ve sahip olduğu 12 adet 40’ reefer konteyner ile gıda lojistiğinde ‘çeşitlilik’ sunuyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Attila Yener, “İhraç ürünlerini tarladan konteynere yükleyip Ukrayna, Rusya veya diğer nihai teslim noktasına kadar soğuk zinciri koruyarak taşıyabiliyoruz. Böylece liman operasyonları gibi dış etkilerin hasar riskini de sıfırlıyoruz” diye konuşuyor.





cenk_group_deniz.jpg

Türkiye’nin Batı ve Doğu Avrupa arasında, Türki Cumhuriyetler’e kadar uzanan köprü olma avantajını en iyi kullanan şirketler arasında yer alan Cenk Group, Türkiye ile Ukrayna limanları arasında 2 ayrı hatta toplam 4 gemi ile sunduğu maliyet ve süre avantajlı Ro-Ro hizmetiyle gıda şirketlerinin tercihi olmayı sürdürüyor.

Zonguldak- Yevpatoria güzergahının yanı sıra daha çok nihai otomotiv ürünleri için kullandıkları Derince-Ilychevsk hattında da gıda şirketlerine hizmet verdiklerini belirten Cenk Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Attila Yener, hem TIR’larla hem de paletler halinde limanlara gelen yaş meyve ve sebze yüklerini Ukrayna’ya taşıdıklarını söylüyor. İşlenmemiş gıda taşımacılığının zamana karşı bir yarış olduğuna dikkat çeken Yener, “Dolayısıyla müşterinize karşı sefer süresi ve teslim alım/edilen limanların konumu gibi konularda seçenekler sunabilmelisiniz. Derince ve Zonguldak hatlarımızda toplam 4 gemi çalıştırarak haftada minimum 5 yükleme yapıyoruz. Biri Kırım diğeri batı kıyısı olmak üzere Ukrayna’nın 2 temel bölgesine hizmet veriyoruz.

Seferlerin frekansı ve süresi konularında da müşterimizin isteklerini tam anlamıyla karşılıyoruz” diyor.


Filo yatırımı planlıyor

Önümüzdeki yıllar için frigorifik araç yatırımına gitmeyi planladıklarını belirten Yener, bu şekilde taşıdıkları ürün yelpazesini çeşitlendirirken, kapıdan kapıya taşıma şekliyle ise iş hacimlerini büyüteceklerini söylüyor. Yener, Türkiye’nin güney ve batı yörelerinden gelen narenciye, turunçgiller, nar, çilek, üzüm, domates, salatalık, limon, lahana, patlıcan, soğan, biber gibi meyve ve sebzeler, kuruyemiş, kabuklu yemiş ve kuru meyvenin yanı sıra,  yumurta, fındık, pirinç gibi ithal edilen ürünlerin de taşımasını gerçekleştirdiklerini belirtiyor.


Onlıne çözümler ticaret hacmini artırdı

Geçtiğimiz yıl 2 hatta 4 gemi çalıştırma düzenine geçerek daha düzenli bir sefer programına ulaştıklarını dile getiren Yusuf Attilla Yener, ayrıca www.cenkroro.com internet sitesinin kullanımını yaygınlaştırarak bunu etkin bir pazarlama aracına dönüştürdüklerini kaydediyor. Bu sayede müşterilerinin hem rezervasyonlarını kendi başlarına internet sayesinde gerçekleştirebildiklerini hem de gemi program ve liman varış / kalkış tarih ve saatlerini en güncel şekilde takip edebildiklerini ifade eden Yener şunları aktarıyor: “Bu yöntem ile artan bir ticari hacim yakaladık. Tabi gıda taşımacılığı ciromuz da ciddi bir artış gösterdi. Öyle ki yakın zamana kadar Karadeniz’i dolaşarak (Doğudan İran üzerinden veya batıdan Bulgaristan-Romanya üzerinden) giden TIR’ları deniz hatlarımıza yönlendirmeyi başardık. Amacımız önümüzdeki yıllarda da düzenli sefer programına ve internet rezervasyon sistemine devam etmek.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat