e
Banner


Raykent Lojistik demiryolunda yeni ufuklara açılacak

Ankara merkezli olarak 1996 yılında kurulan Raykent Lojistik, inşaat alanında gösterdiği faaliyetlerini, 2006 yılında geleceğin sektörü olan demiryolu alanına çevirdi ve tekrar yapılanarak yatırımlarını bu alana yönlendirdi.





raykent_lojistik.jpg

2006-2010 yılları arasında birikimleri ve tecrübeli teknik kadrosuyla oluşturduğu 4 adet manevra lokomotifi ile Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarına manevra hizmeti veren şirket, pratik çözümleri ve işine duyduğu bağlılıkla çevresinde tanınan bir firma haline geldi.

İlklere imza atmayı sürdürüyor  

2010 yılında yatırımlarını lojistik üs olma yönünde de şekillendiren Raykent, bu konuda Polatlı'da önemli coğrafi konuma sahip alana Lojistik Merkez kurdu ve bu sayede karayolu ile demiryolu bağlantısını oluşturdu.
Türkiye'de eksiklik olduğunu düşündüğü “Pratik Çeker Araçlar” konusunda da geçen yıl AR-GE çalışmaları başlatan şirket, “RayTrak®” isimli araçları üretti. Böylelikle daha ekonomik manevra hizmetlerine bir cevap oluşturdu.
Raykent, 2011-2012 yıllarında ise lokomotif alanında bir adım öteye giderek yaptığı revizyonlar ile makine parkına yeni, güçlü ve pratik makineler ekledi. Bu alandaki yatırımlarına günümüzde de devam eden şirket, onlarca çalışanı, Türkiye geneline yayılmış çalışma alanı, kiralama hizmeti verdiği kendisine ait 6 adet lokomotifi, çeken araçları ve Türkiye’nin demiryolu bakımından önemli coğrafi avantajlarını barındıran Polatlı Lojistik Merkezi ile Türkiye'de ilklerin öncüsü olmaya devam ediyor.
Müşterilerine kaliteli ve özel hizmet sunarken, Türkiye’yi de demiryolu taşımacılığında ileri noktalara taşımayı kendine misyon edinen Raykent, çalışanları ve teknik kadrosu ile yapılabilirliği olan her yeni fikri hayata geçirmek için son sürat çalışırken, yeniliklere de sonuna kadar destek olmayı hedefliyor.


Demiryolu hizmetleri

- Lokomotif Kiralama Hizmeti
- Çeker Araç Kiralama Hizmeti (Raytrak, Lokotrak, Unimog)
- Lokomotif Bakım ve Onarım Hizmeti
- Vagon Sefer Öncesi Bakım Hizmeti

Lojistik Merkezi Hizmeti
(Raykent Polatlı Lojistik Hizmeti)

- Karayolu Demiryolu Bağlantılı Taşıma Hizmeti

- Lokomotif Bakım ve Park Alanı Hizmeti

- Stoklama Hizmeti

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat