e
Banner


Lojistiğe GÜNEŞ doğdu!

Fizik kurallarına ve insan vücudunun limitlerine başkaldıran canlı şovlarıyla çığır açan Cirque Du Soleil’in (Güneşin Sirki) en popüler şovlarının başında gelen Alegria’nın büyülü dünyasına bu kez lojistik sektörü de davetliydi. Pozitif Live organizasyonuyla Eylül ve Ekim ayında İstanbul ile Ankara’da sahne alan şovun 80 teknisyenin 9 saat çalışarak kurduğu etkileyici sahnesi ve 400’ü aşkın kostümü 22 TIR’la Türkiye’ye geldi.





alegria.jpg

Dünyada 100 milyondan fazla kişinin izlediği Cirque Du Soleil (Güneş Sirki), müziğin ve sirkin görkemli birleşimini, ses ve manzaranın mükemmel kimyasıyla buluşturan ve unutulmaz bir görsel şov sunan Alegria şovuyla İstanbul ve Ankara’yı ısıtmaya geldi. Türkiye’ye 2011'de ‘Saltimbanco’ adlı gösterisi ile konuk olan Cirque du Soleil’in Alegria’sı Pozitif Live organizasyonuyla Eylül ve Ekim aylarında Ülker Sports Arena ve ORA Arena’da seyircileriyle buluştu. Toplam 28 şovla gerçekleşen gösteriyi 80 bin kişi izledi.

Cirque Du Soleil’in en çok turlayan gösterisi olma özelliğini taşıyan ve Kanada Quebec’te kurulan Alegria, en az seyircilerine olduğu kadar lojistik partnerine de önemli bir tecrübe sundu. Yaklaşık 22 TIR’la seyahat eden, sahne alacağı ülkelere ulaşımda en çok kara ve demiryolu tercih eden şovun Türkiye ayağındaki lojistik süreçleri ise DB Schenker Arkas’a emanetti. Takım çalışmasına uyum ve sorunların çözümünde etkin işbirliği kriterleri göz önünde bulundurularak seçilen DB Schenker Arkas’ın Fuar ve Etkinlik Bölümü İstanbul ve Ankara’da sergilenen gösterinin lojistik operasyonunu yürüttü. Alegria’nın sahnelenmesi için gerekli olan malzemelerin taşındığı 22 adet TIR dorsesinin gümrükten alımı, Ülker Sports Arena’ya ulaştırılması, alana boşaltılması ve salona taşınmasını gerçekleştiren şirket, aynı operasyonu ORA Arena’daki gösteri için de yaptı. 9 adet forklift ile sahne kurulumuna ve toplanmasına destek olan ekip etkinlik sonunda, gösteri malzemelerinin limana taşınması hizmetini de sundu.

 

22 TIR'lık malzeme 9 saatte kuruldu 

Alegria şovu devasa ve görsel açıdan oldukça zengin sahnesi, 400’ü aşkın kostümü ve yardımcı ekipmanlarıyla lojistik açıdan da zorlu ve bir o kadar da hassas bir operasyon gerektiriyor. Alegria sahnesinde bulunan, kolon ve trabzanlarla güçlendirilmiş ihtişamlı dev kubbe, cami ve kilise mimarisinden izler taşıyor. Her iki yandaki spiral rampalar, bilinmezliği sembolize ediyor. Sahnedeki ışık düzeni, 17. yüzyıl balo salonu atmosferini ve gösterinin göz alıcı karanlık havasını yansıtan sonbahar renkleriyle dikkat çeliyor. Dev kubbeli sahne tasarımı “gücü”, sahnenin iki yanındaki döner rampalar “bilinmezi” temsil ediyor. Işıklandırma tasarımı ise 17. yüzyılın balo salonlarındaki nostaljik atmosferi yansıtıyor. Alegria’nın setini, 80 teknisyen 9 saat çalışarak kuruyor.

 

400 Kostüm için iki ekipman dünyayı dolaşıyor

Cirque du Soleil’in en çok izlenen şovu Alegria’da, 15 ülkeden 55 oyuncu ve müzisyen görev alıyor. Bir de sahnenin arkası var tabii ki. Hazırlık süreci için Cirque du Soleil, kendi ekibinin yanı sıra Türkiye'den 70'ye yakın kişinin yardımını almış. Bu ekip, sahne kıyafetlerin hazırlanmasından, ekip için yemeklerin yapılmasına kadar birçok işle ilgilenmiş.
Alegria sanatçılarının; el yapımı ayakkabı, peruk, şapka ve akseuvarlardan oluşan 400’ü aşkın kostümü bulunuyor. Kostümler, Cirque du Soleil’in Montreal’deki merkezinde 300 zanaatçı tarafından imal ediliyor. Sanatçılar için konfor ve esnekliğin yanı sıra bakım kolaylığı sunan likra, kostümlerde en çok tercih edilen malzeme… Eski Düzeni temsil eden Fleur, Yaşlı Kuşlar ve Şarkıcılar için tasarlanan kostümler; dönemin aristokrat giyim tarzına uygun dantel, tüy ve pullarla elle süslenmiş renkli kumaşlarla hazırlanmış. Yeni Düzen’in karakterleri Periler, Melekler ve altın kaplı Bronx için; sade ama çevik fiziklerini gözler önüne seren hafif ve parlak malzemelerin kullanıldığı kostümler yaratılmış…

Yalnızca Yaşlı Kuş kostümünün hazırlanması, 200 saat sürüyor. Her şarkıcının kostümünde, ellle işlenmiş 200’den fazla mücevher bulunuyor. Kostümlerin bakım ve tamirinden sorumlu 4 kadrolu üyenin yanı sıra, 3 kişilik yerel ekibin desteğine de ihtiyaç duyuluyor. Kostümlerin temizliği için; bir çamaşır makinesi ve kurutucu da ekiple birlikte dünyayı dolaşıyor.

 

10 Çarpici bölümden oluşuyor

Alegria bir şovdan çok daha fazlasını, her yaştan izleyiciyi cezbeden heyecan verici ve benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Senkronize Trapez, Power Track - Trambolin, Denge, Ateş Dansı, Gösteri, Uçan Adam, Rus Barları, Akrobasi, Yüksek Barlar ve Çember olmak üzere 10 farklı bölümden oluşan gösteri, yetenek, dayanıklılık ile hızın neredeyse dünya dışı bir birleşimi seyircileri bekliyor. Alegria, tüm duyulara hitap eden senkronize trapezciler, yerden 12 metre yükseklikte kurulan barların üzerinde gerçekleştirilen performanslar, Moğol akrobasi sanatını hayata geçiren sanatçılar, kıvrak alevli bıçak dansı, inanılmaz yüksekliklerde ve hızda sergilenen insanüstü, büyülü cimnastik ve cambazlık gösterileri gibi nefes kesici akrobatik şovlar sunuyor.

 

Canlı müzik performansına da tam not

Alegria; sadece sahne tasarımı, dansları ve kostümleriyle değil, kimi zaman nostaljik ve hüzünlü, kimi zaman ise enerjik ve coşkulu karaktere sahip canlı müzik performansıyla da dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerin kalbini fethediyor. Caz, tango ve klezmer müziğinin tınılarını benzersiz bir ustalıkla harmanlayan Alegria albümü, 500 binin üzerindeki satış rakamıyla Cirque du Soleil’in en çok rağbet gören albümü olma özelliğini taşıyor. Müzik otoritelerinin de gönlünde taht kuran albüm, 1995 yılında Grammy’ye aday gösterildi ve 2 ayrı kategoride Félix ödülüne layık görüldü.


Bir Bakışta ALEGRIA

- İspanyolcada “coşku” anlamına gelen Alegria’nın prömiyeri 1994’te yapıldı.
- 22 Aralık 2012’de 18. yaşını kutlayan Alegria, her yıl yaklaşık 350 kez sahnelenerek toplam 6.154 şova ulaştı.
- 14 Haziran 2012’de Viyana’daki arena şovla, gösteri sayısı 1.000’e ulaştı.
- Cirque du Soleil’in en çok izlenen şovu Alegria’da, 15 ülkeden 55 oyuncu ve müzisyen görev alıyor.
- Barok opera tarzındaki şov, gösterişli kostümleri ve canlı müzik performansının yanı sıra, artistik atletizm yeteneğini öne çıkaran görkemli sahne tasarımıyla dikkat çekiyor.
- Gençliğin güç ve enerji arayışını temsil eden şov, sınırları zorlayan estetik performanslarıyla beğeni topluyor.
- Alegria’nın setini, 80 teknisyen 9 saat çalışarak kuruyor.
- Şovda 400’ü aşkın kostüm kullanılıyor.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat