e
Banner


Demiryolu Lojistik büyümeye devam ediyor

“Hızlı, güvenli ve ekonomik hizmetler için doğru adres” sloganıyla 2005 yılında kurulan Demiryolu Lojistik, genç bir şirket olmasına rağmen, imza attığı başarılarla planladığı hedeflerin çok ötesinde büyümeye devam ediyor.





demiryolu_lojistik.jpg

Şirketin bugün geldiği noktada kuruluş aşamasında baz aldığı ve dikkatle hazırladığı fizibilite çalışmalarının, yer seçiminde (İstanbul - Türkiye) benzer duyarlılığı göstermesinin ve tecrübeli yönetim ekibinin büyük rolü var.

Demiryolu taşımacılığında iç pazarda ihtisaslaşan şirket, kendini hızlı hissettiren globalleşme sürecini de göz önünde bulundurarak hareket ediyor ve oluşan yeni şartlarda multimodal (gemi+tren) taşımacılık projelerine konsantre oluyor. Bu kapsamda Demiryolu Lojistik önümüzdeki on yıllarda ekonomik büyüme hızlarında büyük artışlar beklenen pazarlara yöneldi. Şirket son gelişmeler karşısında aldığı kararları da hedeflerinin revizyonu ve fizibilitesi olarak yorumluyor.
Türkiye’de demiryolu ile akaryakıt lojistiğinin uygulanmasına da öncülük eden şirket, bu alanda en büyük sanayi kuruluşu olan TÜPRAŞ’ın rafinerileri arasında da blok trenlerle akaryakıt taşımalarını başlattı.
Müşterilerine bilgili ve deneyimli yaklaşık 40 kişilik çalışan kadrosu ve ‘Bizim Sunduklarımız Sizin Aradıklarınız” mesajıyla hizmet sunan Demiryolu Lojistik, 2011 yılında 980 bin ton taşıma gerçekleştirdi. Şirket gelecek yıl bu rakamı 2.6 milyon tona yükseltmeyi hedefliyor.

HANGİ KORİDORLARDA HİZMET SUNUYOR?
-
Türkiye limanlarından denizyolu ile Poti, demiryolu ile Türkmenistan ve Kazakistan’a kombine taşımacılık çözümleri sunuyor.
- İran-Türkmenistan güzergahında blok konteyner trenleri ile taşımacılık yapıyor.
- Ukrayna için Uluslararası Viking Treni’nin operatörü olan PLASKE şirketi ile iş ortaklığı yapıyor.
- Türkiye-Orta Asya Cumhuriyetleri, Ortadoğu ülkeleri, Karadeniz Bölgesi ülkeleri, Balkanlar ve Baltık ülkelerine demiryolu köprüleri kuruyor.

- Demiryolu Lojistik aynı zamanda Türkmenistan Demiryolu Bakanlığı’nın da resmi acentası konumunda. Türkmenistan Demiryolları’nın tahsis ettiği blok konteyner trenleri ile uluslararası (Avrupa/ABD-Türkmenistan-Özbekistan-Kazakistan ve Afganistan) transit taşımalar gerçekleştiriyor.

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat