e
Banner


Metropol Gıda’nın lojistik deposu açıldı

Çorum’un köklü alışveriş merkezlerinden Metropol Gıda AŞ, büyümeye ve kazandığını yine Çorum’da yatırıma dönüştürerek istihdama katkı sağlamayı sürdürüyor. Metropol Gıda, Çorum Gıda Toptancılar Sitesi’nde Ankara ve Samsun dışında bölgesinin en modern lojistik merkezini kurarak dün törenle hizmete açtı.





metropol_gida.jpg

Lojistik merkezinin açılışına Metropol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Yalçın, Genel Müdür Celal Gönül’ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Açış konuşmasını yapan Celal Gönül, Gıda Toptancılar Sitesi’nde 2 bin 250 metrekare alana sahip lojistik merkezin 30 mağazanın lojistik ihtiyacına cevap verebilecek büyüklükte olduğu ifade etti.

Bölgenin en modern dağıtım merkezini kurduklarını anlatan Gönül, depo içerisinde iki adet de 50’şer metrekare soğuk hava deposu bulunduğunu, otomatik sipariş sistemi sayesinde sevkiyat ve mal kabulün yapıldığını böylece zamanda da tasarruf edildiğini belirtti.

 

Çorum’da ilkleri gerçekleştiriyor

Metropol Gıda AŞ’nin Çorum’un perakende ticaretinde ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiğini belirten Gönül, “Metropol, Çorum'un en büyük perakendecisi olmanın yanında, yenilikleri getirme konusunda da liderliğini sürdürüyor. 2 bin 250 metrekare alana sahip dağıtım merkezimiz, 30 mağazanın lojistik ihtiyacına cevap verebilecek büyüklükte. Bin 500 palet rafta, bin palet yerde olmak üzere 2 bin 500 palet hacme sahip. Otomatik sipariş sistemi ile sevkiyat ve mal kabulün yapıldığı lojistik merkezimizde, yükleme ve boşaltma rampaları da yer alıyor. 2 adet 50'şer metrekarelik soğuk hava deposunun da bulunduğu dağıtım merkezimizde 18 personele istihdam olanağı sağlandı. Kısaca çağdaş perakendeciliğin tüm kondisyonları kullanılıyor. Bu nedenle hem Metropol hem de bizimle ticaret yapan tedarikçilerimiz çok ciddi zaman ve iş gücü kazanımları elde ediyor” diye konuştu.

Çorum’a çağdaş, modern bir depo kazandırmanın gururu içerisinde olduklarını dile getiren Celal Gönül, Çorum’un öz malı olan Metropol AŞ’nin Çorumlular sayesinde büyümeye devam edeceğini, kazancını da Çorum’da yatırıma dönüştüreceğini söyledi.

 

Yok satmanın önüne geçilecek

Metropol Gıda lojistik merkez sayesinde her türlü ürünün depoda en güvenli ve hijyenik şekilde muhafaza edilerek market şubelerine en hızlı şekilde dağıtılacağını anlatan Gönül, böylece hem yok satmanın önüne geçileceğini hem de tedarikçilerin getirdiği ürünlerle kent içindeki araç yoğunluğunu azaltacaklarını bildirdi.

Süratle büyümeyi sürdüreceklerini belirten Gönül, soğuk hava depolarında bekletilen ürünlerin mağazalara özel kaplarında soğuk zincir kırılmadan ulaştırılacağını da dile getirdi. Dünya genelinde perakende sektöründe son beş yılda lojistik kavramına yönelik ciddi bir değişim ve trend gözlendiğini söyleyen Gönül, Metropol Lojistik Merkezi’nin operasyon hızını, performansını ve müşteriye hizmet seviyesini yükselteceğini, raf uygunluğunu ve elverişliliğini sağlayacağını, sevkiyat hizmet kalitesini, hizmet seviyesini ve standartları yükselteceğini anlattı.

 

350 kişiye iş imkanı

275’i direkt olmak üzere Metropol Gıda AŞ’nin 350 kişiye iş imkânı sağladığını belirten Gönül, “Yakında ilçelere açacağımız şubelerimiz ile istihdama olan katkımızı artırmaya devam edeceğiz.

Bu modern lojistik deponun sisteme alınmasının tedarikçilerimize de katkı sağlayacağı kuşkusuz. Zira artık onların araçları mağaza mağaza ürün dağıtmıyor; bu da dağıtım ve diğer giderlerin minimize edilmesini sağlıyor. Lojistik depomuzu aynı zamanda toptan satış noktası olarak da değerlendireceğiz. Vergi levhası olan tüm kurum ve kuruluşlar ile esnafımıza koli bazında, depomuzda var olan meyve sebzeden, peynir-zeytine, içecekten makarnaya tüm ürünleri kredi kartı ya da nakit ödeme avantajları ile satışa başlayacağız” dedi.

Konuşmanın ardından lojistik merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Depo alanı hep birlikte gezilirken, yapılan çalışmalar hakkında Celal Gönül tarafından bilgi verildi.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat