e
Banner


Medikal ürünler ihracatında hedef 1 milyar dolar

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, medikal ürünler ihracatını iki yıl içinde 1 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.





ikmib.jpgYapılan açıklamaya göre, Türk medikal ürünler sektörü, dünyanın en büyük tıp ve sağlık organizasyonu olan MEDICA Uluslararası Medikal Ürünler ve Teknolojileri Fuarı'na katıldı.

Almanya'nın moda ve fuar kenti Düsseldorf'ta yapılan ve bu yıl 44'üncü kez düzenlenen fuarda, 32'si milli katılımla olmak üzere toplam 104 Türk firması yer aldı.

Ürün ve sistemlerdeki yenilikler kadar son yıllarda ihracatta da önemli bir ivme yakalayan sağlık sektörü, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği'nin (İKMİB) dördüncü milli katılım organizasyonuyla fuarda yer aldı.

Türk sağlık sektörünün önemli firmalarının katıldığı fuarda; medikal teknoloji, laboratuvar ekipmanları, fizyoterapi/ortopedi teknolojileri, ameliyathaneler ve hastaneler için tüketim malları, yapı teknolojileri, medikal hizmetler ve yayınlar gibi pek çok farklı ürün grubu sergilendi.

Sektör profesyonellerini bir araya getiren MEDICA, tıbbi konulardaki son yeniliklerin yanı sıra, dünyanın her yerinden gelen tıbbi ürünleri ve tıp sanayi eğilimlerini görme imkanı sunuyor. Geçen yıl 130 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı bu yıl 140 binden fazla kişi gezdi.

 

İKMİB Başkanı Murat Akyüz

İKMİB Başkanı Murat Akyüz de, yaptığı değerlendirmede, sağlık ve tıp sektörünün son yıllarda hızlı bir gelişim içinde olduğunu belirterek, medikal ürünlerdeki yüksek katma değer oluşturma potansiyeline dikkati çekti.

Medikal ürünler ihracatını iki yıl içinde 1 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediklerini aktaran Akyüz'ün, şunları kaydetti:

''Medikal ürünler ihracatını iki yıl içinde 1 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyoruz. MEDICA sağlık alanında dünyadaki en önemli organizasyonlardan bir tanesi. Firmalarımızın dünyadaki gelişmeleri yakından izlemeleri ve ihracat potansiyellerini artırmaları için uluslararası fuarlara katılımlarını önemsiyoruz.

MEDICA, yurt dışındaki en yüksek katılımlı fuarlarımız arasında ve milli katılım organizasyonumuza gösterilen ilgi her yıl daha da artıyor. Fuarda yaşanan yer sıkıntısı nedeniyle pek çok firmamız da çok istemelerine rağmen bu önemli organizasyonda yer alamadı. Önümüzdeki yıl daha çok Türk ihracatçısını MEDICA'ya taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.''




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat