e
Banner


İspanya ile eşleşen Türkiye, intermodalde geleceğe koşuyor

Türkiye’de intermodal taşımacılığı güçlendirmeyi hedefleyen ve 27 aylık uygulama süresinin yarısını geride bırakan “Türkiye'de İntermodal Taşımacılığın Güçlendirilmesi AB Eşleştirme Projesi” tüm hızıyla sürüyor.





tasimacilik1.jpg

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın, İspanya Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı'yla ortaklaşa yürütmekte olduğu Türkiye'de İntermodal Taşımacılığın Güçlendirilmesi AB Eşleştirme Projesi ile adeta intermodal taşımacılığın yönü tayin ediliyor. Bütçesi 1 milyon Euro olarak açıklanan Eşleştirme Projesi kapsamında AB mevzuatı ile uyumlu bir intermodal taşımacılık mevzuatının hazırlanması ve bir Strateji Belgesi'nin oluşturulması hedefleniyor. Türkiye ile İspanya’nın eşleştiği bu projede intermodal taşımacılık alanında İspanya bir “case study” olarak incelenecek.

Bu projeye yön veren önemli isimler arasında yer alan Türkiye'de İntermodal Taşımacılığın Güçlendirilmesi AB Eşleştirme Projesi Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Pablo Rodenas, projenin detaylarını ve Türkiye’nin intermodal taşımacılığına sağlayacağı katkıları UTA Lojistik Dergisi’ne açıkladı. Projenin temel amacının modlar arası daha dengeli bir ulaştırma sisteminin oluşturulması olduğunu belirten Pablo Rodenas, 20 Ekim 2011’de start alan projenin Kasım 2013’te tamamlanmasının öngörüldüğünün altını çizdi. Proje sayesinde Türkiye’deki ilgili kurumların; İspanya ve diğer AB üyesi ülkelerin sektördeki iyi ve kötü deneyimleri hakkında farkındalıklarının oluştuğunu, sektörün gelişmesi için ihtiyaç duyulan şeylerin daha iyi anlaşılabildiğini söyleyen Rodenas bu ihtiyaçların içinde sektör aktörleri arasında koordinasyon ve kesintisiz bilgi kaynağı oluşturulmasının yer aldığına değindi.

UTA Lojistik Dergisi’ne bilgi veren AB Eşleştirme Projesi Yerleşik Eşleştirme Danışman Yardımcısı Bilge Filiz de; projenin Türk ulaştırma mevzuatının AB ulaştırma mevzuatına adapte etmeye katkı sağlayan bir proje olduğunu vurgulayarak, bunun tek bir modla değil, tüm modların etkin bir şekilde entegrasyonunun sağlanarak gerçekleştirilebileceğinin altını çizdi. 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat