e
Banner


Logitrans yeni yatırımlarla büyüyor

Balkanlar, Balltık ülkeleri, Orta Asya ülkeleri ve Rusya’ya uluslararası taşımacılık hizmetleri veren Logitrans yatırım hamlesi başlattı. İstanbul/Orhanlı’da 4 katlı yeni lojistik merkezine taşınan şirket, tesis içerisinde yer alacak TIR Parkı ve konteyner depolama alanını kısa sürede devreye almaya hazırlanırken, filosundaki araç sayısını da 155’e yükseltti.





logitrans_iveco.jpg

Türkiye ihracatını gerçekleştiren ilk 100 firmanın yaklaşık 'luk kısmının taşıma hizmetlerini sürdüren, özellikle Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Belarus, Türkmenistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Baltık ülkelerine yapılan tüm ihracat ve ithalat taşımalarının odak noktası haline gelen Logitrans yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Eylül ayında 25 bin metrekare alan üzerine kurulu, 4 katlı Orhanlı Lojistik Merkezi’ne taşınan şirket, yeni tesisinden uluslararası nakliye, gümrükleme hizmeti, gümrüklü antrepo, depolama, stok yönetimi, depo yönetimi, yurtiçi nakliye, dağıtım ve katma değerli hizmetler sunacak. Ağırlıklı olarak otomotiv, beyaz eşya, dayanıklı tüketim, elektronik, gıda, ilaç, mağazacılık ve tekstil sektörüne hizmet sunan Logitrans, tesis içinde ayrıca 15 bin metrekarelik alan üzerinde TIR parkı ve konteyner depolama alanı yatırımını da sürdürüyor.

 

Logiline ile denizyolunda elini güçlendirdi

Deneyimlerini LogiLine markası ile denizyolu taşımacılığına da taşıyan Logitrans, Akdeniz, Karadeniz ve Avrupa limanlarına anlaşmalı feeder gemi operatörleri aracılığıyla hizmet sunuyor. Bu bölge geneline yayılmış güçlü liman acente ağıy­la, müşterilerine tüm limanlarda ve ülke destinasyonlarında lojistik hizmet veren şirket, ayrıca Ukrayna ve Rusya limanlarından, ülke içindeki nihai varış adreslerine kadar da konteyner+vagon ya da konteyner+karayolu mul­timodal taşıma metodlarıyla teslimatlar yapıyor. LogiLine, konteyner havuzunda bulunan 20'DV, 40'DV, 40'HC ve 45'HC tipi konteynerlarıyla müşterilerine, yük ve hizmet kalitesi açısından konteyner taşımacılığı alanında alternatif çözümler sunuyor.

 

Filosunu 40 yeni araçla genişletti

Logitrans’ın son dönemde devreye aldığı yatırımlar sadece yeni tesisiyle sınırlı değil. 115 araçtan oluşan filosunu, 40 adet yeni Iveco Stralis ile güçlendiren Logitrans, siparişinin 20 adet AT440S45TP ve 4 adet AT440S42TP modellerinden oluşan ilk partisini 1 Ekim’de düzenlenen törenle teslim aldı.

Törende konuşan Logitrans Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Sünel, kendilerinin zaten eski bir Stralis müşterisi olduklarını ve araçların yakıt tüketimi, konfor ve kalitesinden memnun oldukları için tekrar Stralis’i tercih ettiklerini söyledi. Kuruldukları 1998 yılından bu yana uluslararası taşımacılıkta hız kesmeden büyüdüklerini söyleyen Cihan Sünel, “2007 yılında Moskova’ da ‘OOO Logitrans Logistic’ ve 2008 senesinde Kazakistan Kustanay’da ve ayrıca, 2010 senesinde Kazakistan Almati’de ‘TOO Logitrans Logistic Group’, Bulgaristan Haskova’da da ‘EOOD. LGS Logistics Global Service”  firmalarını kurduklarını anlattı. Sünel, Logitrans’ın C-2 ve R-2 yetki belgesine kayıtlı 90 adetlik araç filosu/95 adetlik dorse filosu ve yabancı plakalı kiralık araçlarıyla müşterilerine kesintisiz ve tam bir lojistik hizmet verebildiğinin altını çizdi.

 

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat