e
Banner


Habur'da 40 km’li tır kuyruğu!

Habur Gümrük Kapısı'ndan Federal Kürdistan Bölgesi'ne yük taşıyan şoförler kapıda 40 kilometrelik kuyrukların oluştuğunu belirtti.

 




habur_tir_kuyrugu.jpg

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Gümrük Kapısı'ndan Federal Kürdistan Bölgesi'ne yük taşıyan TIR şoförlerinin, Şırnak İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı TIR garajında 3 yıldan bu yana yapılan tadilatın bitmemesinden kaynaklı mağduriyeti devam ediyor. İl Özel İdaresi tarafından geçici olarak kullanılan alanın da Silopi Tank Taburu’nun tatbikat alanı olarak kullanıldığını belirten şoförler, bu nedenle haftalarca uzun kuyruklarda beklemek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Yol üzerinde araçlarını park etmek zorunda kalan şoförler, mal ve can güvenliklerinin olmadığını belirterek, yetkililerin sorunlarına çözüm getirmesini istedi.

 

'Şoförler araç kuyruğuna isyan etti'

Yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili bilgi veren şoförlerden Sabri Işın, gümrük girişindeki TIR garajına varmadan önce Silopi-Cizre arasında oluşan 40 kilometrelik araç kuyruklarından dolayı aç ve perişan durumda olduklarını belirtti. Işın, "6-7 günden bu yana araç kuyruğunda bekletiliyoruz. Ne can ne de mal güvenliğimiz var. Araç kuyruklarına girmeden köy yollarından TIR garajına yakın yerde kuyruğa giriyorlar bunların bazıları ise rüşvet vererek sollama yaparak transit geçmektedirler" dedi. Bir haftadan bu yana araç kuyruğunda olduğunu belirten TIR şoförü Mustafa Aslan ise, araç kuyruklarına yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını isteyerek, "Burada her türlü haksızlığa maruz kalmaktayız. Fakat hiç kimse bu konuda bir duyarlılık göstermediği gibi günlerdir burada mazotumuz ve eşyalarımız çalınmaktadır. Federal Kürdistan Bölgesi'nde bu durumla hiçbir şekilde karşılaşmıyoruz. Sadece Türkiye'de bu rezalet var. Federal Kürdistan Bölgesi'nden iki tane Peşmerge burada olsa hemen bu sorunu çözer. Çünkü orada oturmuş bir düzen var. Hiç bir şekilde bu haksızlıklar olmuyor. Kazandıklarımızı da bu araç kuyruklarında harcıyoruz. Hiçbir şekilde kazancımız olmuyor zarardan başka" dedi.

 

‘Vicdanınız yok mu?’

TIR şoförü Ahmet Aykut ise, yaşanalara isyan etti. Aykut, hükümete ve yetkililere seslenerek, "7 gündür araç kuyruğundayım. Akıl mantık bizde bırakmadılar. Vicdanınız yok mu? Allah'ınız yok mu? Peygamberiniz yok mu? Şırnak Valisi hiç bu konuda bir açıklama yapmıyor seyirci kalıyor. Devlet bu durumdan utansın. Kime derdimizi anlatalım. Bu bayramı çocuklarımızın arasında geçirmek istiyoruz" diye konuştu




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat