e
Banner


Doğruer Lojistik ABD pazarında yeni fırsatların peşinde
Yurtdışı pazarlardaki varlığını yeni yatırımlarla güçlendiren Doğruer Lojistik, uluslararası hava ve denizyolu taşımalarında odaklandığı üç pazardan biri olan ABD’de büyümeye odaklandı. Havayolunda toplam taşımalarının %20’sini gerçekleştirdiği ABD’de tüm eyaletlere hizmet veren iki acente ile çalıştıklarını söyleyen Doğruer Lojistik Genel Müdürü Cüneyt Doğruer, denizyolunda da hacimlerini artırmak için yeni işbirliği arayışında olduklarını belirtiyor.




cunayt dogruerDoğruer Lojistik, uluslararası karayolu, denizyolu, demiryolu ve havayolu taşımacılığı, yurt içi taşıma, gümrük müşavirliği, depolama, envanter ve sipariş yönetimi dahil müşterilerinin her türlü lojistik ihtiyacının giderilmesine dair verilen servislerle Türkiye’nin her bölgesinde gıda, inşaat, tekstil, ambalaj, kimyasallar ve hızlı tüketim malzemeleri başta olmak üzere tüm sektörlere hizmet veriyor. Yarım asrı aşan tecrübesi, son teknolojiye haiz modern araç filosu, İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasındaki lojistik depoları, yurt çapında 19 ofisi ve stratejik öneme sahip lokasyonlardaki çözüm ortakları ile Doğruer, müşterilerine ihtiyaca özel hizmetler sunarken, malzemelerin üretim noktasından nihai alıcıya ulaşmasına kadar gerekli tüm işlemleri titizlikle takip ediyor.
Doğruer Lojistik Genel Müdürü Cüneyt Doğruer, önümüzdeki 5 yıl için öncelikli hedeflerini faaliyet gösterdikleri pazarlardaki paylarını artırmak ve piyasa eğilimleri doğrultusunda tüm taşıma modellerinde yeni hatlar kurmak olarak açıklıyor. Yoğunlaştıkları ve yeni işbirliği arayışında oldukları ABD pazarında hava ve denizyolu taşımacılığında hacimlerini artıracaklarını ifade eden Cüneyt Doğruer, karayolu taşımacılığında da Avrupa’da halen toplam taşımalarında fazla yer kaplamayan hatlara yöneleceklerini vurguluyor.  

Uluslararası taşımacılık alanındaki marka bilinirliğini artırma hedefiyle yatırımlarını sürdüren Doğruer Lojistik’in ağırlıklı olarak hizmet sunduğu pazarlar ve acente ağı hakkında bilgi verir misiniz?
Doğruer Lojistik, uluslararası karayolu taşımacılığında başta Almanya, Benelux, Fransa olmak üzere ağırlıklı olarak Orta & Batı Avrupa hatlarında hizmet veriyor. Acente ağımız, çalıştığımız lokasyonlarda kurulu ve kendi branşlarında uzman lokal bağımsız firmalardan oluşuyor. Ayrıca üyesi olduğumuz lojistik ağı sayesinde müşterilerimize Avrupa’da tüm ülkelere uluslararası taşıma, depolama ve dağıtım hizmetleri sağlayabilmekteyiz. Karayolu ve havayolu taşımalarımızda Türki Cumhuriyetler de önemli bir yer tutuyor. Türkiye’den gerçekleştirilen yüklemelerin yanısıra Avrupa ve ABD’den Türki Cumhuriyetlere transit taşımalar sorunsuz olarak gerçekleştiriliyor. Bu hatlarda hizmet verdiğimiz sektörlerin başında inşaat geliyor. Bu ülkelerde önemli yer tutan inşaat projelerinde lojistik tedarikçisi olarak yer almaktayız ve bu projelerimiz de artarak devam ediyor.
Uluslararası havayolu ve denizyolu taşımalarında Uzakdoğu, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünya üzerinde tüm hatlarda faaliyetlerimiz sürüyor. Yaygın acentelik ağımız sayesinde müşterilerimizin dünyanın her noktasındaki her türlü lojistik ihtiyacını karşılayabilmekteyiz. Doğruer Lojistik’in uzman kadrosu ve yaygın ve etkin acentelik ağı sayesinde, Amerika ve Avrupa ülkelerinden üçüncü ülke sevkiyatları, ısı kontrollü taşımalar ve benzer nitelikli taşımalar sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriliyor.

ABD-Türki Cumhuriyetler hattında transit taşıma köprüsü kurdu

ABD pazarı Doğruer Lojistik açısından nasıl bir öneme sahip? Pazardaki mevcut yapılanmanızdan söz eder misiniz?


ABD pazarındaki faaliyetlerimiz ağırlıklı olarak havayolu taşımacılığı ekseninde yoğunlaşıyor. Taşımasını yaptığımız ürün grupları arasında, ithalat yüklemelerinde elektronik malzemeler, ihracat yüklemelerinde tekstil başı çekiyor. ABD’den Türki Cumhuriyetlere gerçekleştirdiğimiz transit yüklemeler de bu hattaki çalışmalarımız arasında önemli yer tutuyor. Bu transit yüklemelerin başında Bakü ve Aşkabat yüklemelerini sayabiliriz. ABD taşımaları havayolu taşımalarımızın yaklaşık %20’sini oluşturuyor, 2010 yılının başından itibaren ABD taşımalarımız toplam hacim içinde artan bir oranda devam ediyor. ABD’de tüm eyaletlerde hizmet veren 2 farklı acente ile çalışmaktayız. Hizmet vermekte olduğumuz müşteri portföyümüz itibarıyla ABD yüklemelerimizde teslimat süreleri çok önemli bir kriter oluşturduğundan, denizyolu yüklemelerinde ABD hacimlerimiz havayolu yüklemelerinde olduğundan daha az bir oran teşkil ediyor. Denizyolu taşımalarında da acentelik ağımızı ve hacmimizi artırma çalışmalarımız sürüyor.

ABD hattındaki operasyonlarınızda karşılaştığınız zorluklar neler ve bunları nasıl aşıyorsunuz?

ABD pazarında operasyonel zorluklarla sıkça karşılaşmamakla birlikte, olası durumlarda acentelerimizin desteği ile bunları aşabiliyoruz, geçmiş tecrübelerimizden edindiğimiz kazanımla bu hatta operasyonel anlamda yaşadığımız sıkıntıların minimum seviyede olduğunu ifade edebilirim. Oturmuş bir pazar olması itibarıyla bu destinasyon, sürekli bu hatta çalışan firmaların sorunsuz ilerleyebildiği bir hat.

2012’yi %20 büyüme ile kapatacak

Son olarak Doğruer Lojistik açısından 2012’nin ilk yarısını değerlendirir misiniz? Yılsonuna ilişkin hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Doğruer Lojistik olarak 2012 yılının ilk yarısında oldukça hareketli bir dönem geçirdik. Hayata geçirdiğimiz projelerimiz ile planladığımız büyümeye oldukça yakın bir hacimdeyiz. Yılın ikinci yarısında hayata geçecek projelerimiz ile yılı %20 büyüme ile tamamlayacağımızı öngörüyoruz. Yılın ilk yarısında araç yatırımı ile mevcut filomuzu büyüttük. Altyapı yatırımı ile yurtiçi depolama kapasitemizi artırırken, IT altyapımızı da güçlendirdik. Bunların sonucunda verimliliğimizde artış ve işleyişimizde iyileştirmeler sağladık.
Avrupa’da mevcut acentelik ağımızın yılbaşından itibaren yeni iş ortakları ile genişlemesi sonucunda hizmet verdiğimiz noktalarda ve buna paralel iş hacmimizde artışlar sağladık. Yılın ikinci yarısında, yılın ilk yarısında başlayan işbirliklerimizin artan bir tempo ile devamı neticesinde daha da yoğun bir dönem yaşayacağımızı öngörüyoruz. Tedarik zincirimizi genişletme çalışmaları da yılın ilk yarısında yoğun şekilde gerçekleşti ve yılın kalan kısmında da artan iş hacmimize paralel olarak tedarik zincirimizi geliştirmeye devam edeceğiz.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat