e
Banner


BATU yeşil ve butik çözümleriyle ‘sürdürülebilirliğe’ yatırım yapıyor

D&B Türkiye’den uluslararası platformlarda geçerli olan lojistik sektörünün en yüksek rating notunu alan Batu Lojistik, altyapısı ve iletişim ağının yanısıra,  yeşil lojistik anlayışıyla başta Avrupa olmak üzere birçok bölgede yapılanmaya devam ediyor. Sürdürülebilir markalaşma yolunda önemli adımlar attıklarına dikkat çeken Batu Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Pırıl Gülenç, butik ve ölçek lojistiklerini birleştirerek müşterilerine katma değer yaratmayı sürdüreceklerini aktarıyor.

 




batu_yesil.jpg

Kurulduğu 2002 yılından bu yana uluslararası karayolu, denizyolu, havayolu, demiryolu ve minivan taşımacılığı, yurtiçi ve yurtdışı depo yönetimi, gümrükleme ve dış ticaret gibi geniş bir yelpazede hizmet veren Batu Lojistik, yenilikçi çözümler sunarak yol almaya devam ediyor. Sürekli gelişim, dürüstlük ve saygınlık ilkelerine bağlı kurumsal bir lojistik şirketi olarak müşterilerine en iyi hizmeti vermeyi hedefleyen şirket, güçlü altyapısı, uzman kadrosu ve kalite odaklı vizyonuyla başarılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Ulaştırma Bakanlığı’nın 2011 yılı UBAK listesi raporunda verimlilikte Türkiye genelinde ilk beş firma içerisinde yer aldıklarını söyleyen Batu Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Pırıl Gülenç, “Müşterilerimize yarattığımız en önemli katma değer, beklentilerini doğru analiz ederek ve müşteri bazında özel çözümler sunmamızdır. Batu Lojistik olarak en fazla çözüm ortağı olduğumuz taşımaların başında; kimyasal, donmuş gıda, kolili ve askılı tekstil, denizyolu ve demiryolu taşımaları geliyor” diye konuşuyor.

Başarısını DB Rating Sertifikası ile tescilledi

Batu Lojistik’in güçlü finansal yapısı, iyi yönetilen ticari performansı, düşük riski nedeniyle A2 notu almaya hak kazandığına ve bu başarısını ‘D&B Rating Sertifikası’ ile tescillediğine dikkat çeken Pırıl Gülenç, şu bilgileri veriyor: “D&B Rating uygulaması, tüm dünyada şirket risklerini ölçümlemede en etkin araçlardan biri olarak kabul ediliyor. DB Türkiye’den lojistik sektöründeki en yüksek not alan A2’yi aldık. Bu not, Batu Lojistik firmasının uluslararası platformlarda da finansal güç ve ticari performans açısından güvenle iş yapılacak bir firma olduğunu gösteriyor.”

Yeşil dönüşümü tüm süreçlerine yayıyor  

Kurumsal karbon ve enerji yönetimi yaklaşımıyla sürdürülebilir markalaşma yolunda adımlar atmayı sürdüren Batu Lojistik, ‘yeşil’ kavramının lojistik sektöründeki öncülerinden biri olmaya kararlı. Öyle ki şirket izlediği taşıma rotaları ve devreye aldığı yatırımlarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Pırıl Gülenç’in verdiği bilgilere göre Batu Lojistik, taşımalarını denizyoluna kaydırarak 2012’nin ilk çeyreğinde hem karayolunda kat ettiği mesafeyi 251 bin km azalttı, hem de 13784 CO2/kg salımının önüne geçti. Bir başka ifadeyle 9 bin 440 ağacı kurtardı. Şirket ayrıca söz konusu dönemde karayolu taşımalarında yüzde 100 Euro5 düşük emisyonlu araçlar kullanarak 256 bin CO2/kg salınımını engelledi ve 186 bin 849 ağaç kurtardı.
Bu doğrultuda yeni yatırımlarla araç filolarını da çevreye duyarlı Euro5 normundaki 50 adet Renault Trucks marka çekici ile güçlendirdiklerini ileten Gülenç, “160 aracımızla ve bilinçli işletme yapımızla sektörümüzde doğaya zarar vermeyen en yeşil filolardan birine sahip olacağız” diyor.
Yeşil dönüşüme destek olmak amacıyla 2012 yılında birçok etkinliğin sponsorluğunu üstlendiklerinden de söz eden Gülenç şöyle konuşuyor: “22 Mayıs 2012’de Lojistik Optimizasyon Konferansı’nın ana sponsorlarından ve çözüm ortaklarından biri olduk. Etkinlikte Ege Orman Vakfı ile ortaklaşa her katılımcı için fidan dikerek bu sertifikaları katılımcılar ile paylaştık. Bu konuda da oldukça pozitif geri dönüşler aldık. 2011 yılında aynı çalışmayı Tema Vakfı ile yaptık. 31 Mayıs 2012 tarihinde düzenlenen Türkiye’nin ilk sürdürülebilir Markalar Konferansı’nın ise ikinci çözüm ortağı olduk. Yine bu yıl, 18-19 Ekim tarihlerinde 4. kez düzenlenecek Yeşil İş&Green Business etkinliğinde de çözüm ortağı ve destekleyici olarak yer alacağız.”

 

 

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat