e
Banner


Ağaçlı otomotiv lojistiğindeki elini filo yatırımıyla güçlendirdi

Ford başta olmak üzere birçok otomotiv markasına Türkiye, Asya ve Avrupa hattında taşımacılık hizmeti sunan Ağaçlı, yatırımlarla büyümeye odaklandı. Filolarını yılsonuna kadar 60 adet oto taşıyıcı aracı katmayı hedeflediklerini belirten Ağaçlı Şirketler Grubu Lojistik Müdürü Cevdet Ağaçlı, yakaladıkları büyümeye paralel olarak yatırımların da süreceğini söylüyor.

 





agacli.jpg

40 yılı aşkın tecrübesi, güçlü araç parkı ve deneyimli kadrosuyla otomotiv lojistiği sektörü tarafından aranan şirketler arasında yer alan Ağaçlı, 2012 yılı hedeflerine sağlam adımlarla ilerliyor. Bu doğrultuda yılsonuna kadar filosuna 60 adet oto taşıyıcı katmayı hedefleyen şirket, yeni araçlarla hizmet standartlarını da yükseltiyor. İlk etapta çekicileri Ford markalı olmak üzere 10 adet Ağaçlı marka oto taşıyıcısı römork ve 2 adete çekicili oto taşıyıcı römorku filosuna katan şirket, bu yatırımla bu alandaki hizmetlerini de büyütmeyi hedefliyor. Ağaçlı markalı araçları Avrupa Birliği normlarına göre yenileyen şirket, ayrıca aydınlatma mevzuatına uygun reflektif şerit uygulaması, daha ileri yol tutuşu sağlayan tasarım, ıslak zeminde tozumayı engelleyen parçalık sistemleri, kullanım kolaylığı ve sağlamlık ile ilgili tüm özellikleri de bir araya getiriyor.

Yılın ilk yarısında hedeflerini aştı

Ağaçlı olarak bugün çok güçlü bir filo yapısına sahip olduklarını belirten Ağaçlı Şirketler Grubu Lojistik Müdürü Cevdet Ağaçlı, filolarındaki toplam oto taşıyıcısı sayısının ise 225 olduğunu söylüyor. Şirket olarak filo yapılarını bu yeni yatırımla daha da güçlendirdiklerinin altını çizen Ağaçlı, şunları aktarıyor: “Otomotiv taşımacılığı alanında 1976’dan bugüne Ford grubunun ürettiği araçların yurtiçi ve yurtdışı taşımalarını gerçekleştiriyoruz. Ford Car Carrier kamyon şaseleri üzerine imalat grubumuzca imal edilen Ağaçlı marka üstyapıda ve römorkta bulunan hidrolik sistem, kamyondan alınan güçle çalışıyor. Makaslı otomobil taşımaların boyu gerektiği taktirde 2 metre uzayabilme kabiliyetine sahip. Makaslı otomobil taşıma filomuzda bulunan kamyonların tamamı Euro5 ve üzeri çevreci motor normlarına sahip.” Otomotiv lojistiği alanında Ford grubunun yanı sıra birçok farklı otomotiv markasına Türkiye, Avrupa ve Asya hattında taşımacılık hizmeti sunduklarının altını çizen Ağaçlı, ayrıca tenteli TIR filosuyla dünyanın önde gelen markalarına çözüm ortağı oldukların söylüyor.

2012’nin kendileri açısından iyi bir yıl olacağını belirten Ağaçlı, yılın ilk yarısındaki hedeflerini şimdiden açtıklarını vurguluyor. Ağaçlı, bu büyüme doğrultusunda yatırımlarını artırarak sürdüreceklerinin bilgisini veriyor. Otomotiv lojistiği sektörünün önümüzdeki yıllarda büyüme ivmesini sürdüreceğinin belirten Ağaçlı, yeni ve çevreci yatırımlarla sektördeki yatırımların artırılması gerektiğinin altını çiziyor.

 

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat