e
Banner


2K yükselen pazarlara yeni hatlarla demir alacak

Yük taşımacılığı, gemi komisyonculuğu ve sigortacılık alanında sunduğu hizmetlerle küresel pazardaki yerini her geçen gün güçlendiren 2K Denizcilik, 25. yılı olan 2016’da yeni partnerleri ve müşterileri ile kurumsallaşmış bir sektör devi olma hedefiyle yatırımlarını sürdürüyor. “2012 ve sonrasında uluslararası pazarda ek hatlarımızla bilinirliğimizi artıracağız” diyen 2K Denizcilik Satış ve Pazarlama Müdürü Tülin Doğan, Afrika’ya öncelik vereceklerini söylüyor.





2k_tuelin_dogan.jpg

2K Denizcilik, katı gemicilik geleneğine bağlılığın getirdiği birikimin yanı sıra; genç, dinamik ve sahip olduğu teknolojiyle müşterilerine uygun çözümler sunuyor. 2011 yılında özellikle Volgo-Don Kanalı aracılığıyla Marmara ile Hazar Denizi limanları arasında uluslararası, hatta kıtalar arası büyük hacimli proje, ağır ve dökme yük segmentlerinde başarılı projelere imza atan şirket, iş hacmini daha da artırmak için yeni yatırımlara hazırlanıyor. 2K Denizcilik Satış ve Pazarlama Müdürü Tülin Doğan, gücünü geçmişten gelen güvenilirliği ve sektöründe kabul görmüşlüğünden alan şirketlerinin global pazarda hedef büyüttüğüne işaret ediyor. Yeni hatlarla hem müşteri portföylerini genişleteceklerini hem de tanınırlıklarını artıracaklarını ileten Doğan, ilk etapta Afrika’daki potansiyeli değerlendirmek istediklerine vurgu yapıyor. Tülin Doğan, 2K’nın gündemindeki projeleri ve geleceğe dönük hedeflerini UTA Lojistik Dergisi’ne anlattı.


Faaliyetlerinin omurgasına denizyolu taşımacılığını yerleştiren 2K Denizcilik’in bu alandaki yapılanması, sunduğu hizmetler ve geliştirdiği özel çözümler hakkında bilgi verir misiniz?

2K, 3 ana kıtanın mal ve hizmetlerinin taşınmasında Türkiye’nin vazgeçilmez bir kavşak noktası olması özelliğini hizmet portföyüne de en başarılı şekilde yansıtıyor ve hem dünya çapında hem de bölgesinde proje ve dökme olmak üzere her tür denizyolu taşımacılığında hizmet veriyor. Bu yönüyle 2K Denizcilik, verdiği hizmetlerle Türkiye’nin uluslararası taşımacılıkta lider şirketlerinden biri olmayı başardı ve küresel gemicilik alanında adının güvenilir bir iş ortağı olarak anılmasını sağladı. Bu yüzdendir ki; müşterilerimiz büyük küresel firmalardan, küçük özel firmalara kadar geniş bir yelpazeden oluşuyor. Başlıca çalışma alanlarımızı Acente Hizmetleri, Gemi Kiralama, Ağır yük Proje Taşımacılığı, Volgo-Don Kanalı aracılığıyla Marmara limanlarından Hazar Denizi limanlarına proje ve genel kargo taşımacılığı yaptığımız hat servisi ve Sigorta Acenteliği oluşturuyor.

Ağırlıklı olarak hangi hatlarda faaliyet gösteriyorsunuz? Acenta ağınızdan da söz eder misiniz? 
2K Gemi Acenta Departmanı, özerkliği ve dinamikliği sayesinde çok yönlü hizmet veren lider bir kuruluştur. Türkiye, Rusya, Ukrayna limanlarında ve boğaz geçişlerinde acenta hizmeti veren departmanımız, uygun fiyat politikasını benimserken, müşterilerine aylık olarak gemi tarifelerini bildiriyor ve denizyolu taşımacılığı ile ilgili istenilen her konuda bilgiler aktarıyor. 2K olarak, güvenirliliği kabul gören uluslararası acenteler ile işbirliğimiz  bu ilkeler doğrultusunda devam ediyor.

Rotamızı ‘itibarımızla’ çiziyoruz

2K kısa, orta ve uzun vadede denizyolu taşımacılığı alanında kendini nasıl konumlandıracak? 
Ekonomik, siyasal, sosyal, hukuksal ve teknik boyutuyla kapsamlı bir faaliyet olan denizyolu taşımacılığı, bu yönüyle yaşanan olumlu-olumsuz gelişmelerden de doğrudan etkileniyor. Bu durum, sermaye yoğun bir yatırım tipini de zorunlu kıldığından, 2K Denizcilik olarak güçlü finansal altyapımızı yatırımlarımızla güçlendiriyoruz. Bilindiği üzere deniz taşımacılığında sektörü etkileyen başlıca sorun finansman ihtiyacı… Biz de şirket olarak gelişimimiz için gerekli faktörün finansman olduğu bilinci ile hareket ediyoruz.
Ayrıca Gemi İşletme Departmanımız dünyaca kabul edilmiş ISM’ye (Uluslararası Güvenlik Sertifikası’na) sahip. Gerek karada, gerekse denizde alanımızdaki güvenlik ve yeniliklerle ilgili olarak ekibimizi sürekli eğitiyoruz. Kendimizi işimizdeki yenilikler doğrultusunda eğitmeyi işimizin vazgeçilmez gereği olarak görüyoruz.

Deniz inşaat sektöründe de faaliyete başlayan firmamız, Marmaray Projesi’nde çalışan Ecem Sultan adındaki özel proje dubasını (Marmaray tüp geçidi için özel olarak imal edilmiştir) bünyesine katmış bulunmaktadır. Bünyemize kattığımız ekipmanlar arasında bir adet römorkor, bir adet dalgıç dubası, bir adet duba ve bir adet servis motoru bulunmaktadır.

xDenizyolu taşımacılığında altyapı ve bürokrasi düğümleri çözülmeli

Lojistik şirketleri, denizyolu taşımacılığı alanında en çok hangi sorunlarla karşılaşıyor? Bu noktada çözüm önerilerinizi de paylaşır mısınız? 
Türkiye’nin dünya ekonomisindeki yeri ve hedefleri açısından, dış ticaretin önündeki lojistik başta olmak üzere engellerin ortadan kalkması büyük önem taşıyor. Öte yandan Türkiye gibi stratejik konumda olan bir ülke için dış ticareti geliştirmenin, istihdam ve döviz tasarrufu sağlamanın, ekonomik ve sosyal hedeflere en iyi şekilde ulaşmanın bir yolu da güçlü bir ulaştırma altyapısından geçiyor. Bu açıdan bakıldığında denizyolu taşımacılığı, taşıma türleri en düşük maliyetli ve en güvenilir oluşuyla öne çıkıyor. Limanlar, uluslararası taşımacılığa altyapı teşkil ederken, aktarma lojistik ve transit taşımacılık açısından da çok önemli bir yere sahip. Fakat limanlarının teknolojik gelişmelere uyum sağlamadaki zorluğu ve gerekli altyapı eksikliği nedeni ile Türkiye, merkezi konumuna rağmen transit taşımacılıkta yeterli pay alamıyor. Bu tabloyu tersine çevirmek için Türkiye’nin taşımacılık alanında bugüne kadar yaptığı yatırımları mola vermeden büyütmemiz şart. En önemlisi de transit denizyolu taşımacılığında başta gümrük işlemleri olmak üzere yaşanılan bürokrasi sorununu da çözmemiz gerekiyor.

Kombine taşımacılıkla ‘daha fazla seçenek ve esneklik’ sunuyor

Son yıllarda zaman ve maliyet gibi nakliyecilikten beklenen yararların maksimum seviyeye yükseltilmesi çabasının kombine taşımacılığı gündeme getirdiğini söyleyen 2K Denizcilik Satış ve Pazarlama Müdürü Tülin Doğan, müşterilerinin bu yöndeki çağrısına uyarak, global pazarda daha fazla seçenek ve esneklik sunmak üzere liner hizmeti vermeye başladıklarını açıklıyor. Ağır yük ve proje yüklerine deniz ve okyanus taşımacılığı ile nakliye işlerini planlayarak destek verdiklerinin altını çizen Doğan, “Ağır yük ve proje kargo taşımacılığı için güvenilir seferler düzenleyip, bu tip projeler için müşterilerimize rekabet avantajı sağlıyoruz. Bu bağlamda 2K Denizcilik olarak müşterilerimize kombine taşımacılık hizmeti de verebiliyoruz” şeklinde konuşuyor.

“2K olarak yeni yatırımlarımızı da sürdürüyoruz. Son olarak Marmaray Projesi’nde tüpleri yerleştirmek için özel olarak imal edilen Ecem Sultan adındaki özel proje dubasını, ayrıca birer adet römorkor, dalgıç dubası, duba ve servis motorunu bünyemize kattık.”




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat