e
Banner


Hyundai Glovis Türkiye, Gürcistan kapısını açtı
Hyundai Glovis Türkiye büyüme trendine Gürcistan’da açtığı şube ile yeni bir halka ekledi. Türkiye’de beklenenin üzerinde bir ivme yakalandığını belirten Hyundai Glovis Türkiye Proje Müdürü Murat Güngör, Gürcistan şubesinin açılış sürecini ve verilen hizmetleri anlattı. Güngör, “Artık Uzakdoğu’dan servis verdiğimiz limanlardan, Glovis olarak direkt Gürcistan’a veya CIS’e servis verebiliyoruz. Örneğin müşterilerimiz tek bir Glovis konşimentosu ile Uzakdoğu’dan Gürcistan’a servis alabiliyorlar.” diye konuştu.




murat_gungor_glovisHyundai Glovis Türkiye olarak 2019 yılının değerlendirmesini yapabilir misiniz?
Hyundai Glovis olarak 2019 yılında beklenenin üzerinde bir ivme yakaladık. Diğer Kore dışındaki Glovis ofisleri gibi bölgesel olarak büyüme hedeflendi. Bu bağlamda bölgesel, çalışma yoğunluğu, know-how çerçevesinde Hyundai Glovis Global &Türkiye olarak Gürcistan’da şube açılmasına karar verildi. Koordinasyonu Proje Departmanı olarak diğer ilgili departmanlarımız ile yürttük.
 
Türkiye’de yaptığınız operasyonlarla ilgili bilgi verebilir misiniz? Yoğunlaştığınız sektörler var mı, neden?
Ağırlıklı olarak artık Hyundai Glovis Türkiye Proje olarak gelenekselleşmiş inşaat sektörü ve özellikle CIS yüklemelerine önem verdik. Zaten bu da bize Gürcistan ofisimizin altyapısını oluşturmak için bir fırsat yarattı. Bunun yanında kendi ro-ro’larımız ile gelen Uzakdoğu yüklerinden CIS ve Gürcistan yüklemelerinden daha fazla pay almaya başladık. Özetle artık Uzakdoğu’dan servis verdiğimiz limanlardan, Glovis olarak direkt Gürcistan’a veya CIS’e servis verebiliyoruz. Örneğin müşterilerimiz tek bir Glovis konşimentosu ile Uzakdoğu’dan Gürcistan’a servis alabiliyorlar.
 
POTİ VE BATUM’DA TEMSİLCİLİKLER AÇILACAK
Gürcistan ofisi ile büyüme stratejiniz ve yatırım hedefleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Açılan ya da açılması planlanan yeni ofislerinizi olacak mı?
Gürcistan şubemiz Şubat ayı itibariyle resmi olarak faaliyete başlamıştır. İlk ofisimizi başkent Tiflis’te açtık. Bundan sonra limanlar Poti ve Batum temsilcilikleri ile ilerlemek istiyoruz. Öncelikli olarak Gürcistan ve çevre ülkelerdeki inşaat projelerinin lojistik hizmetlerine ağırlık vermekle beraber lokal olarak da dahili ve harici ticaret yapmayı da planlanmaktadır. Bunun yanında kendi grubumuza dahil olan büyük yapıların bölgedeki projelerinden daha çok pay almak istiyoruz.
İlerleyen dönemlerde Gürcistan’daki faaliyetlerimizi terminal, soğuk tedarik zinciri ve depolama olarak yatırıma dönüştürmeyi hedefliyoruz.
 
BÖLGE ÜLKELER ÜZERİNDEKİ YETKİ ALANIMIZI ARTTIRIYORUZ
Hyundai Glovis Türkiye’nin markanın global hacmi içindeki yeri ve önemi nedir? 
Hyundai Glovis Türkiye’nin markanın global hacmindeki yeri ve önemi gün geçtikçe artıyor, daha fazla sorumluluk alarak bölge ülkeler üzerindeki yetki alanımızı arttırıyoruz. Tabi ki bu bize daha fazla etki alanı ve onur vererek grup içindeki yerimizi sağlamlaştırmaktadır.
 
"Gürcistan ofisimiz ile bölgede Hyundai Glovis olarak güvenilir ve global bir partner olarak değerli iş ortaklarımıza hizmet vermek istiyoruz. Bunu bölgede faaliyet gösteren deneyimli iş arkadaşlarımız ve yıllardır bölgede güven veren, tanınan iş ortaklarımız ile başaracağımıza inanıyorum."
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat