e
Banner


Alışan Lojistik know how üretiyor ve ihraç ediyor
İnovasyonu gelişim stratejisinin merkezine koyan Alışan Lojistik, tehlikeli madde lojistiğinde “know how” gücüyle sektörüne öncülük ediyor. Tehlikeli kimyasalların elleçlenmesi, taşınması ve depolanması konusunda çok ciddi bir uzmanlığa, güçlü bir altyapıya ve başarılı bir çalışma modeline sahip olduklarını vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, bu alanda yaptıkları taşımaların yaklaşık %40’ını yurt dışı operasyonlarının oluşturduğunu söylüyor. 




AlışanTehlikeli madde lojistiğinde nasıl bir uzamlığa sahipsiniz? Bu alana dönük altyapınızdan hakkında bilgi verir misiniz?
Alışan Lojistik olarak, lojistik pazarına yönelik uluslararası taşımacılık, yurt içi dağıtım, depo antrepo operasyonları, likit ve enerji lojistiği, intermodal taşımacılık operasyonları ile bunlara bağlı katma değerli hizmetler üretiyoruz. Kimya sektörünün en önemli başlıklardan olan tehlikeli kimyasalların elleçlenmesi, taşınması ve depolanması konusunda ise çok ciddi bir uzmanlığa, güçlü bir altyapıya ve başarılı bir çalışma modeline sahibiz. Tehlikeli madde lojistiği ve kimyasallarla ilgili “know how”ımız ile sektörde öncü konumdayız. Toplam 300.000 palet depolama kapasitesi ile Marmara, Trakya, Ege ve Çukurova Bölgesi’yle birlikte, tüm İç Anadolu Bölgesi’ne hizmet veriyoruz. 450 adet araçtan oluşan öz mal araç filomuzu ihtiyaçlar doğrultusunda düzenli olarak büyütüyor ve gençleştiriyoruz.
 
YURT DIŞINDA GÜCÜNÜ ARTIRIYOR 
Uluslararası alanda yaptığınız taşımalardan söz eder misiniz? 
Avrupa’da geniş bir acente ağımız bulunuyor ve yurt dışı taşımalarımızda daha çok Orta Avrupa ön plana çıkıyor. Benelüks ülkeleri, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya’ya sevkiyatlar gerçekleştiriyoruz. CIS ülkeleri ve Ortadoğu’ya yönelik lojistik hizmetler de sunuyoruz. Ayrıca son yıllarda likit taşıma filomuz ile Balkanlar coğrafyasında yoğun bir taşıma potansiyeli yakaladık. Yurtdışı geniş acenta ağımız sayesinde; günlük sevkiyatlar ile Avrupa ülkelerine full ve parsiyel ithalat ve ihracat taşımaları gerçekleştiriyoruz. Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa, Avusturya, İspanya, İsviçre, Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Orta Doğu ve CIS ülkelerine özmal veya tedarik araçlar ile hizmet veriyoruz. Taşımalarımızın yaklaşık %40’ını yurt dışı operasyonlarımız oluşturuyor
 
Müşterilerinize ne tür avantajlar sunuyorsunuz?
34 yılı aşkın süredir yer aldığımız lojistik sektöründe, entegre lojistik hizmetleri alanında saygın bir konuma sahibiz. Farklı sektörlerin, hatta sektörün içerisindeki farklı ihtiyacı olan müşterilerin ürün veya hizmet beklentilerinde farklılaşan ihtiyaçlarına farklı otomasyonlarla cevap veriyoruz. Güçlü araç filomuz ve ekipman donanımımız, yaratıcı Ar-Ge grubumuz, yurt içi ve yurt dışına yayılmış hizmet ağımız, sahip olduğumuz yüksek kapasiteli depo ve antrepolar, müşteri ihtiyaçlarına özel olarak geliştirdiğimiz esnek ve inovatif lojistik ile müşterilerimizin dünya çapındaki lojistik ihtiyaçlarına küresel ölçekte çözümler getiriyoruz. Birçok coğrafyada en son teknolojimizle müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için varız. Yüksek kalite standartları ve bütünleşik çözümlerle hizmet kalitemizi en üst seviyeye çıkarmayı öncelikli hedefimiz olarak görüyor, müşteri memnuniyeti tutkusunu, inovasyon odaklı teknoloji zihniyetini ve güçlü iş süreci uzmanlığını bir araya getiriyoruz.
 
2020’Yİ OPTİMİZASYON YILI İLAN ETTİ 
Büyüme hedefleriniz ve yatırım planlarınız neler?
Son yıllarda yakaladığımız büyüme ivmesini sürdürmek başlıca amacımız. Global pazar ihtiyaçları doğrultusunda yapılanmamızı güncel tutarak, konularında uzman ekibimizle, müşterilerimizin ihtiyaç duydukları tüm kanalları en pratik ve yenilikçi çözümlerle sunmayı hedefliyoruz. Sektörün geneli için büyük önem taşıyan inovasyonu, 2020’de de gelişim stratejimizin merkezine koyacağız. Somut olarak konuşmak gerekirse, bütün yerel ve küresel krizlere rağmen son yıllarda tutturduğumuz yıllık %40 düzeyindeki cirosal büyümemizi verimli ve karlı büyüme ilkemiz doğrultusunda sürdürmek temel amacımız. 2020 yılını şirket genelinde optimizasyon yılı olarak ilan ettik. Bütün iş süreçlerimizi optimal koşullara taşıyarak Türkiye’nin en büyük şirketleri sıralamasında geçen sene elde ettiğimiz 409. sırayı çok daha yukarılara taşımak birinci hedefimiz olacaktır. 
2020 yılını takiben, “İnovasyon Geleceğe Taşır!” mottosu ile gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarımızla inovasyon ve dijital dönüşüm alanında bir üst seviyeye geçeceğiz. Geleceği şekillendirmenin ancak geleceği inşa etmekle mümkün olabileceği felsefesi ve sektörel rekabette sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için süreçlerin optimize edilmesi gerekliliği prensibiyle hareket ediyoruz. Bu çalışmaların, geleceğin Alışan Lojistik’ini yaratmada en büyük gücümüz olacağına inanıyoruz. 
Kurumsal sorumluluk ilkemiz doğrultusunda sosyal sorumluluk projeleri üretmeye devam edeceğiz. Özellikle eğitime verdiğimiz destek artarak sürecek. Türkiye’nin dünya üzerinde hak ettiği yere gelebilmesi için insanımıza inanarak, güvenerek yatırımlarımızı büyütecek ve kalıcı iz bırakan bir kurum olarak ülke ekonomisine ilk günkü inancımızla hizmet edeceğiz.
 
Türkiye’de tehlikeli madde taşımacılığında hangi sorunların aşılması gerekiyor?
Giderek globalleşen dünyada bizim gibi öncü şirketlerin, sanayi kuruluşlarının büyüme ve verimliliğine katkı sağlayacak şekilde değişmesi, evrilmesi gerekiyor. Sürekli gelişen ve kendini yenileyen lojistik sektörü ciddi anlamda yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulan bir pazar konumunda bulunuyor. Büyümenin getirdiği personel ihtiyacı devam ediyor. Nitelikli istihdam oldukça önemli… Genel bir değerlendirme yaptığımızda; sektörün son derece hızlı ilerlediğini tespit etsek de hala pek çok eksikliğin olduğu gözle görülür bir gerçek. Teknolojik altyapıdaki eksikliklerin giderilmesi, kalite standartlarının yakalanması gibi aşılması gereken önemli engeller var. Sektöre yönelik istihdam artışı yaratmak için bu konularda kamunun desteğini bekliyoruz.
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat