e
Banner


SGS TransitNet ağına 4 yeni ülke ekleyecek
19 ayrı ülkede teminat açabilen SGS TransitNet, hizmet ağını yeni ülkelerle güçlendirecek. 2018’de ’lik bir artışla toplam beyanname sayılarını 354 bine çıkardıklarını belirten SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya, 2019’da bu sayıyı daha da arttırırken, hizmet ağlarına 4 yeni ülke ekleyeceklerini söyledi. 




MineKayaTürk lojistik sektörüne taşımalarda tek tıkla beyanda bulunma imkanı sağlayan SGS TransitNet, yeniden yapılanma sonrası emin adımlarla büyümeye devam ediyor. 2018’de teminat açtığı ülke sayısını 19’a, düzenlediği beyanname sayısını ise 354 bine çıkaran şirket, 2019’a da iddialı giriyor. SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya, 2018’de yeniden yapılanma sonrası daha etkin, hızlı ve verimli hizmet verebilmek adına şirket içindeki yapılandırmayı değiştirdiklerini ve işleri bölümlere ayırdıklarını söyledi. Kaya, “Hizmetleri daha etkin tanıtma ve müşteri ihtiyaçlarını tespit etmek için Pazarlama Bölümü, hızlı beyan açabilme ve anında cevap verebilme adına Operasyon Bölümü, beyanların sorunsuz ve zamanında kapatılabilmesi için Risk Yönetim Bölümü ve her türlü riski incelemek ve süzebilmek adına Risk Kontrol Bölümü olmak üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu sayede 2017 ve 2018 yıllarında kapatılmayan beyannamelerin kapatılma oranı %98’e çıktı. Ekibimiz bu alandaki çalışmalarına 2019 yılında da devam edecek. Buradaki hedefimiz hem müşteriyi zor durumda bırakmamak hem de teminatın verimliliğini arttırmaktır” dedi. 
 
7/24 HİZMET VERİYOR 
 
Mine Kaya, müşterilerine verdikleri hizmete hız kazandırmak adına 52 olan çalışan sayılarını 63 kişiye çıkarttıklarını söyledi. “Artık beyanlar için bekleme durumu söz konusu değil” diyen Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca beyanların zamanında ve sorunsuz kapatılabilmesi için taşımacılarımıza tam destek veren ve işlerini çok iyi bilen 6 kişilik bir Risk Yönetim Bölümümüz var. Hızla büyümeye devam ediyoruz. Buna bağlantılı olarak SGS TransitNet üzerinden açılan toplam beyanname sayılarında da  ’lik bir artış sağladık. 2017’de toplam beyanname sayımız 304 bin iken 2018’i 354 bin ile kapattık. Bu beyannamelerin 93.691 adedi merkez ofisimizdeki Operasyon Bölümü tarafından açılmıştır. 2019’da sektörün de büyümesi dileğiyle bu sayıyı daha artırmayı hedeflemekteyiz.” 
 
MÜŞTERİ SAYISI GİDEREK ARTIYOR
 
2018’de müşteri ziyaretleri ve pazarlama faaliyetlerine hız verdiklerinin altını çizen Mine Kaya, “Mersin’e, Gaziantep’e, Hatay’a gittik. Yurtdışında beraber çalıştığımız kurumlarla olan aksaklıkları yok etmek ve daha iyi iş işleyişleri sağlamak adına hizmet verdiğimiz ülkelere ziyaretler düzenledik. 2017 yılında aktif olarak sistemimizi kullanan 446 müşterimiz vardı. 2018’de ise 137 taşımacı daha hizmet almak üzere sistemimize katılmıştır. Bugün itibarıyla 583 aktif müşterimiz ile 2018 yılını sonlandırmış bulunmaktayız. Tabii ki 2019 da yine bu yöndeki çalışmalarımıza yoğunluk vermemiz gereken bir yıl olacaktır” dedi. 
 
ÜLKE SAYISI ARTTI 
 
Mine Kaya, geçen yıl hizmet verdikleri ülke sayısını da arttırdıklarını ifade etti. Türkiye, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, Hırvatistan, Sırbistan, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Letonya ve Litvanya’nın yanı sıra 2018’de İspanya, Estonya, Belarus, Hollanda, Slovakya ve Slovenya’yı da hizmet ağlarına eklediklerini açıklayan Kaya, “2019 hedeflerimizde ise Ukrayna, Belçika, İsviçre bulunmaktadır. Bunlar dışında 2019 için yeni projelerimiz var. Bazı üniversitelerle sertifika programı için iş birliği yapmaktayız. Eğitimli personeller yetiştirmek üzere SGS TransitNet tarafından düzenlenen bir sertifika verilecektir. Bu sertifika programında gümrük mevzuatı, uluslararası geçiş belgeleri, T1, T2 ve TR evraklarının hazırlanma süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu sertifika önemli bir sertifikadır” diye konuştu. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat