e
Banner


Alışan Lojistik’ten AR-GE ve İç Anadolu atağı
Son yıllarda en az %20 seviyelerinde bir büyüme trendi yakalayan Alışan Lojistik, 2018 yılında da aynı düzeyde bir büyüme hedefliyor. Açacağı yeni tesislerle İç Anadolu bölgesinde etkinliğini daha da arttırmayı hedefleyen şirket, “Yön Ar-Ge Merkezi” ile Türkiye lojistik sektörünün küresel çapta sürdürülebilirliği yakalamasına katkı sunmayı amaçlıyor. 




damla_alisanAlışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, 2017’de tehlikeli madde lojistiği ile ilgili bilgi, tecrübe ve kapasite anlamında Türkiye’nin lider firmalarından biri olarak çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyledi. Müşterilerine en hızlı ve en az maliyetli yollarla lojistik servis sağlayabilmek adına intermodal taşımacılık sistemini geliştirmeye dönük bir çaba içinde olduklarını belirten Alışan, “Çevreye karşı üstlendiği sorumluluk bilinciyle hareket eden Alışan Lojistik, daha çevreci modlarla, daha sürdürülebilir bir hizmet sağlama hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Alışan Lojistik’in tercih ettiği intermodal taşımacılık; zaman, verimlilik, düşük maliyet, emniyet, süreklilik, hava şartlarından etkilenmeme gibi pek çok artı özellik sunarken aynı zamanda çevre dostu yaklaşımıyla da tek modlu taşımacılık yöntemlerinden ayrılıyor” dedi. Bu dönemde yoğunlaştıkları bölgelerden birinin İç Anadolu olduğuna dikkat çeken Alışan, açacakları yeni tesislerle bölgedeki sanayi kuruluşlarının en yakın partneri olmayı ve bölge ekonomisine değer katmayı hedeflediklerini söyledi. 
“Endüstri 5,0”a giden yolda, Ar-Ge ve inovasyon kavramlarını tüm şirket çalışanlarına benimsetmek istediklerinin altını çizen Alışan, “Bu bağlamda ‘İnovasyon Geleceğe Taşır!’ mottosu ile yola çıkarak Ar-Ge Merkezi kurmaya karar verdik ve bu yolda gerekli adımları hızla atmaya başladık. Sektöre yön verme hedefi ve iddiası ile hayata geçirdiğimiz ‘Yön Ar-Ge Merkezi’, başarılı bir kültürel dönüşüm noktasında Ar-Ge merkezinin en önemli ihtiyacı olan üst yönetim iradesine en kuvvetli şekilde sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Ar-Ge merkezimiz bünyesinde gerçekleştireceğimiz bu projeler ile sektöre yön vererek, sektörün kaynak ve süreçlerini optimize etmesini ve küresel çapta sürdürülebilirliğini sağlamasını hedefliyoruz” dedi. Son yıllarda en az %20 seviyelerinde bir büyüme trendi yakaladıklarına dikkat çeken Alışan, sözlerini şöyle sürdürdü: “2018 yılında da aynı düzeyde bir büyüme hedefliyoruz. Bildiğiniz üzere ülkemizde ADR mevzuatı Ocak 2014 itibari ile yürürlüğe girdi. Biz firma olarak başta SQAS ve ADR olmak üzere tüm bu uluslararası standartlar ve yasal mevzuatlar düzeyinde süreçlerimizi yöneterek ve yatırımlarımızı da bu bazda planlayarak ve teknolojiye önem vererek uluslararası rekabette varlığımızı sürdürüyoruz. Alışan Lojistik olarak 2018 yılında global pazar ihtiyaçları doğrultusunda yapılanmamızı güncel tutarak, konularında uzman ekibimizle, müşterilerimizin ihtiyaç duydukları tüm kanalları en pratik ve yenilikçi çözümlerle sunmayı hedefliyoruz.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat