e
Banner


Türkiye’de her iki araçtan birini Borusan Lojistik elleçliyor

2004 yılında Türkiye’nin ilk Çok Markalı Lojistik Merkezi’ni hizmete sunarak başladığı otomotiv lojistiğinde bugün sektörün önemli markalarına hizmet veren Borusan Lojistik, Türkiye’de satılan her iki araçtan birine lojistik hizmeti sunuyor.





borusan_lojistikTürkiye’nin ilk araç lojistik merkezini kuran ve bugün sektörün en tecrübeli iş ortağı konumunda olan Borusan Lojistik, 1.000.000 m2’lik araç lojistiği alanını yönetiyor. 2004 yılında Türkiye’nin ilk Çok Markalı Lojistik Merkezi’ni hizmete sunarak başladığı otomotiv lojistiğinde bugün sektörün önemli markalarına hizmet veren Borusan Lojistik, Türkiye’de satılan araçların yarısını elleçliyor. 
 
YILDA 100.000 ARACA PDI HİZMETİ SUNUYOR 
1.000.000 m2 alanda Türkiye’nin en büyük otomotiv lojistiği sahasını yöneten Borusan Lojistik, müşterilerine yüksek katma değer yaratmak için çalışmalarına devam ediyor. Yaptığı inovatif yatırımları arasında Türkiye’nin ilk ve tek RFID teknolojisi ile otomotiv saha yönetimini gerçekleştiren şirket, yılda ortalama 100.000 araca PDI (Sevkiyat Öncesi Son Kontrol) hizmeti sunuyor. Ayrıca 250.000 adet yurtiçinde üretilen araç, ihraç edilmek üzere üretim noktasından teslim alınıp, gemilere yükleme operasyonu gerçekleştiriliyor.
 
KATMA DEĞERLİ HİZMETLER 
Borusan Lojistik, otomotiv lojistiği kapsamında verdiği hizmetleri, sevkiyat öncesi, saha yönetimi, oto taşıma ve katma değerli hizmetler olarak 4 başlıkta topluyor. 
* Sevkiyat öncesi son kontrol hizmetleri kapsamında; ilave yakıt ikmali, test sürüşü, araç dış ve iç yüzey temizliği, araçların tüm fonksiyon kontrolleri ve estetik kontrollerini yaparak, boya, kaporta ve mekanik tamiratlarını gerçekleştiriyor.
* Saha yönetimi hizmetleri arasında acente hizmeti, gemi yükleme, boşaltma operasyonları, liman saha elleçleme, ilk dolum yakıtları, akü şarjı, aksesuar ilaveleri, stok bakımı, araç hareketleri, araçların tesise kabulü ve giriş kontrolleri, gümrüklü ve gümrüksüz alanlarda stoklama hizmetleri bulunuyor.
* Oto taşıma hizmetleri kapsamında yurt içi bayi sevkiyatlarını, liman taşımalarını, fuar vb. etkinlikler için özel taşımaları ve yurt dışı taşımalarını gerçekleştiriyor.
* Katma değerli hizmetler kapsamında aksesuar montajı, stok bakım kontrolleri, üst yapı işlemleri ve soğuk düzeltme işlemlerini gerçekleştiriyor.
  Yer aldığı tüm alanlarda olduğu gibi otomotiv alanında da çevre duyarlılığından ödün vermeyen Borusan Lojistik, atıkları türlerine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca lisanslandırılmış tesislerde bertaraf edilmesini sağlıyor. Kendi tesisinin, ÇED ve Çevre İzin Yönetmelikleri kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı tüm izinlerini de almış durumdadır.
 
OPEROSYANLARINI “AKILLI” MERKEZDEN YÖNETECEK 
Borusan Lojistik, genel merkezini 3 Nisan’da Kâğıthane Premier Kampüs Ofis’e taşıdı. Akıllı teknolojilerle donatılan yeni genel merkez daha verimli hizmet sunulmasını mümkün kılarken, çalışanlar için de rahat, yüksek teknolojili ve çevre dostu bir iş ortamı sağlayacak. FerYapı tarafından inşa edilen ve LEED GOLD sertifikasına sahip olan Kâğıthane Premier Kampüs Ofis binasında kullanılan ileri teknolojiler sayesinde klasik binalara kıyasla ortalama %30 enerji tasarrufu sağlanıyor. Bina kullanıcıları aynı zamanda önemli oranlarda su tasarrufu sağlayarak hem bütçelerine hem de doğal kaynakların korunmasına katkı yapıyor. Taşınma konusunda bir açıklama yapan Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen şunları söyledi: “Son yıllarda Borusan Lojistik güçlü bir büyüme yaşıyor. Neredeyse 3 misli büyüdüğümüzü söyleyebiliriz. Mevcut binamıza sığmakta güçlük çekmeye başlamıştık. Oysa Borusan Lojistiklilerin rahat ve verimli bir ortamda çalışmaları gerekiyor. Biz müşterilerimize, ‘fark yaratan fayda sağlayan çözümlerimiz ile yanınızdayız’ diyoruz. Bu sözümüzün arkasında durmamız, akıllı çözümler sunmamız ve hizmet kalitemizi sürekli yükseltmemiz gerekiyor. Verimli işlerin, güzel çalışmaların arkasında yatan ‘Mutlu Çalışan’ gerçeğinin bilinci ile çalışanlarımıza daha konforlu bir çalışma ortamı sağlamaya karar verdik ve bu taşınma kararımızı aldık. Yeni merkezimizin sunduğu çalışma ortamında operasyon merkezlerimizi birleştirerek gücümüze güç katacağız. Müşterilerimiz için fark yaratmak ve fayda sağlamak yönünde çıtayı daha da yükseğe çekeceğiz. Sektör lideri Borusan Lojistik her zaman yenilikçi ve öncü olacak; müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak için gerekli adımları atmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat