e
Banner


Turkish Cargo’dan otomotiv sektörüne yeni ürün müjdesi
2016’da otomotiv lojistiği alanında 1000 tona yakın kargo taşıması gerçekleştirdiklerini belirten THY Kargo Başkanı Şeref Kazancı, “2017’de yatırımlarımız, yüksek standartlara sahip kargo terminalimiz ve uçmaya başladığımız yeni destinasyonlar sayesinde taşımalarımızı %35 oranında arttırmayı  planlıyoruz. Otomotiv taşımalarına özel geliştirmekte olduğumuz ürünümüzün de çalışmaları devam etmekte ve 2017 yılı içerisinde lansmanının yapılması planlanmakta” diyor. 




turkish_cargoTurkish Cargo’nun otomotiv lojistiğine yönelik yapılanmasından ve yatırımlarından söz eder misiniz? 
Turkish Cargo olarak yıllardır gerçekleştirdiğimiz kargo operasyonlarının vermiş olduğu tecrübe ile otomotiv gönderilerinin depolama ve taşıma operasyonlarını başarı ile gerçekleştirmekteyiz. Hızla büyüyen bir hava kargo taşımacılığı şirketi olarak, müşterilerine yararlı ve güvenilir hizmetler sunmaktayız. Kişisel ve kurumsal müşterilerimize teknoloji odaklı lojistik çözümleri sunmakta, dünya ticaret yollarının merkezinde olan İstanbul’un stratejik lokasyonunu kullanarak, doğu ve batı arasında hava kargo trafiğinin ana oyuncularından biri olmak için çalışmalarımızı büyük bir azimle sürdürmekteyiz. Müşterilerimize sunduğumuz otomotiv hizmetimizi iyileştirmek için çeşitli yatırımlar yapmaktayız. 3.000 m² özel kargo depolama alanı ve 41 ayrı özel kargo odası olan yüksek standartlara sahip yeni kargo terminalimizde, otomotiv taşımalarına uygun alanlarımız da bulunmaktadır.
 
HEDEF TAŞIMA ORANINI %35 ARTIRMAK 
Otomotiv lojistiği toplam iş hacminiz içinde nasıl bir pay alıyor? 2016’da ne kadarlık bir yük taşıdınız? 2017 için hedefiniz nedir? 
2016’da otomotiv lojistiği alanında yaklaşık 1000 tona yakın kargo taşınmıştır. 2017 yılında yatırımlarımız, yüksek standartlara sahip kargo terminalimiz ve uçmaya başladığımız yeni destinasyonlar sayesinde taşımalarımızın %35 oranında artmasını planlıyoruz. Otomotiv taşımalarına özel geliştirmekte olduğumuz ürünümüzün de çalışmaları devam etmekte ve 2017 yılı içerisinde lansmanının yapılması planlanmaktadır.
 
Otomotiv sektörüne yönelik geliştirdiğiniz özel çözümler nelerdir? 
Şirketimize yazılı olarak gelen otomotiv taşıma talepleri, Ortaklık ofisleri, yurtdışı acenteleri ve Kargo Rezervasyon Müdürlüğü tarafından; kabul aşamasında ise Kargo Mal Evrak Kabul birimi tarafından varış yeri, mal cinsi, ağırlık/parça sayısı, ebat bilgileri esas alınarak belirlenen kriterlere göre incelenir ve taşınıp taşınamayacağına karar verilir. Taşınması uygun olmayan otomotivler ise kabul aşamasında reddedilir. Otomotiv taşıma talebi alındığında; Ortaklığın yürürlükte olan ambargoları, yayın ile uygulamaları dikkate alınır ve otomotiv transfer edilerek sevk edilecek ise diğer taşıyıcıların herhangi bir kısıtlamasının olup olmadığı kontrol edilir. Otomotiv gönderilerinin kabulü, depolanması, sevki ve teslimi gibi tüm süreçlerdeki işlemleri ulusal\uluslararası düzenleyici kurallar doğrultusunda IATA Dangerous Goods Regulations’ta belirtildiği şekilde uygulanır. 
seref_kazancı_tkOtomotiv gönderileri için Gönderici Beyanı (Shipper’s Decleration) dokümanı ve gerekli olması halinde ise özel izin belgesi, sertifikalar, açıklayıcı ek dokümanlar, kargo evrak kabul aşamasında ilgili gönderiye ait konşimento ekinde kargo kabul birimine sunulur. Gerekli dokümanların mevcudiyeti, kargo ile evrak üzerindeki bilgilerin tutarlılığı ve dokümanda belirtilen kargonun taşımaya uygunluğu kontrol edilir. Otomotiv taşımalarında görev alan tüm personelimiz, kurum içi ve uluslararası eğitimler alıyor, sertifika programlarına dâhil ediliyorlar. Eğitimler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen ve IATA’da yer alan standartlar göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor. İlgili firmalar tarafından temin edilen bu eğitimlerin yanı sıra tazeleme gerektiren eğitimlerin takibi de yapılıyor.
Hızlılığın büyük önem taşıdığı, otomobil yedek parçaları ve otomobil üreticileri için ekstra önem arz eden prototip araçlar mevcut ürün ve hizmetlerimiz sayesinde, hızlı sağlam ve gizlilik çerçevesinde taşınmaktadır.
 
BATMOBİLE’İ AMERİKA’DAN LONDRA’YA TAŞIDI
Otomotiv lojistiğinde yoğunlaştığınız bölgeleri ve müşteri portföyünüz hakkında bilgi vererek, son dönemde yer aldığınız özel projeler varsa örnekler verir misiniz? 
Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu olarak; en çok Avrupa’dan Asya’ya ve Ortadoğu’ya otomotiv taşıması yapılmaktadır. 2016 yılında Turkish Cargo, Türk Hava Yolları’nın “Batman v Superman: Adaletin Şafağı” film sponsorluğu kapsamında Batmobile’in resmi hava taşıma sponsoru oldu. Turkish Cargo tehlikeli madde statüsünde yer alan ve Batman için tasarlanan bu sıra dışı otomobili film lansmanı kapsamında çeşitli yerlerde gerçekleştirilecek organizasyonlara taşıdı. Batmobile’in Turkish Cargo ile birlikte çıktığı yolculuğun ilk durağı Londra oldu. Operasyon, filmin tanıtım çalışmalarına istinaden düzenlenen Batmobile Avrupa turnesi kapsamında gerçekleştirildi. New York JFK Havalimanı’ndan Turkish Cargo ile İstanbul’a ulaşan Batmobile’ın yolculuğu, transit olarak devam etti. Otomobil yarışmalarında kullanılan ralli araçları da güvenli ve hızlı şekilde Turkish Cargo tarafından taşınmaktadır.
 
“Müşterilerimize sunduğumuz otomotiv hizmetimizi iyileştirmek için çeşitli yatırımlar yapmaktayız. 3.000 m² özel kargo depolama alanı ve 41 ayrı özel kargo odası olan yüksek standartlara sahip yeni kargo terminalimizde, otomotiv taşımalarına uygun alanlarımız da bulunmaktadır.” 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat