e
Banner


Mars Logistics milk-run hizmetlerine Renault ile başladı
Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, otomotiv sektörüne sunmaya başladıkları milk-run taşımacılık modeli sayesinde, planlı seferlerle tam zamanında lojistik hizmet sunarken, depo stok yüklerini azaltarak maliyet avantajı yarattıklarını söylüyor. 




mars_logistics_milk_runOtomotiv sektörüne sunmaya başladıkları milk-run taşımacılık modeli sayesinde, planlı seferlerle tam zamanında lojistik hizmet sunarken, depo stok yüklerini azaltarak maliyet avantajı yarattıklarını söyleyen Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, “Renault’a milk- run taşımacılık hizmeti veriyoruz. Her gün güncellenen düzenli yükleme hatları ile haftada 6 gün 24 saat olmak üzere, günde ortalama 100-120 arası sefer gerçekleştiriyoruz” diyor. 
 
Otomotiv sektöründe hem ana hem de yan sanayi üreticisi firmalar için başta Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere, İtalya, Polonya, Romanya olmak üzere, birçok Avrupa ülkesinden ithalat ve ihracat taşımaları yapan Mars Logistics, yurtiçinde ise milk-run hizmetiyle ivme yaratıyor. Mars Logistics, 1820 ünitelik özmal araç filosuyla özellikle otomotiv sektörünün yoğun olduğu Bursa, İzmir, İstanbul, Ankara, Manisa gibi şehirlerde milk-run taşımalar gerçekleştiriyor. 
Milk-run taşımacılık modeli ile planlı seferlerle tam zamanında lojistik hizmet sunarken, depo stok yüklerini azaltarak maliyet avantajı yarattıklarını söyleyen Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, şunları aktarıyor: 
“Milk-run taşımacılık modelinde, üretici ve tedarikçi arasında düzenli ve 24 saat yapılan taşımalarla, malzemelerin konulduğu kasalar ve boş ambalajlar da geri toplanmış oluyor. Mars Logistics olarak örneğin otomotiv sektörünün devi Renault’a milk-run taşımacılık hizmeti veriyoruz. Her gün güncellenen düzenli yükleme hatları ile haftada 6 gün 24 saat olmak üzere, günde ortalama 100-120 arası sefer gerçekleştiriyoruz. Genel olarak milk-run taşımacılık modeli ile lojistik maliyetlerinde azalma, depo alanı stoklarında azalma, işgücü ve zaman avantajları sağlandığını söyleyebiliriz. Mars Logistics olarak bu taşımacılık modeli ile ayrıca müşterilerimize yükleme veya taşıma esnasında oluşabilecek hasarları önleme, üretici tesisinde yeniden kalite kontrol işlemini ortadan kaldırma, maliyeti azaltma ve üretimi hızlandırma avantajı da sunuyoruz.” 
ali_tulgar_marsUluslararası taşımalarda hem karayolu hem de Ro-Ro ile deniz+karayolu çözümüyle otomotiv sektöründeki müşterilerine hizmet sunduklarını vurgulayan Tulgar, ayrıca Trieste-Lüksemburg arasında her gün karşılıklı düzenledikleri intermodal tren seferleriyle de sektör için taşıma yaptıklarının altını çiziyor. Otomotiv endüstrisinin Türkiye’nin en gelişmiş sektörlerinden bir olduğunu belirten Tulgar, “Sektörün büyüme potansiyelini çok yakından takip ediyoruz ve bu doğrultuda hem filo yatırımı yapıyoruz hem de Avrupa’da yeni intermodal yatırım planları yapıyoruz. Aynı zamanda Türkiye içi Milk run hizmet payımızı da artırıyoruz” diyor. 
Otomotiv lojistiğinde yaşanan sorunlara da değinen Tulgar, şunları aktarıyor: “Otomotiv endüstrisi, üretim bandının bir an için bile durmasına tahammülü olmayan, çok hassas hesaplarla mümkün olduğunca sıfır stokla çalışmaya çalışan dinamik bir sektördür. Otomotiv sektörüne lojistik hizmet verirken bu hassasiyete uygun olarak zamanında ve yüksek kalitede hizmet sunmanız gerekmektedir. Bu kaliteli hizmeti etkileyen birçok faktör vardır. Örneğin ithalat – ihracat dengelerinin ani değişiklikleri sonucu piyasada araç eksilmesi gibi. Bir diğeri, ekonomik şartların dünyada ani değişimi ile otomotiv sektöründe üretimin ani yavaşlaması, bazen de tersine ihtiyaç fazlasından dolayı ani hızlanması olabilmektedir. Bu durumlara karşı hem kendinize ait büyük ve tam donanımlı bir tır filonuzun olması hem de iyi kalitede anlaşmalı taşeron firmalarınızın olması gerekmektedir.”  
 
.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat