e
Banner


Goodyear'dan bayram önerileri

Kurban Bayramı öncesi bavullar hazırlanmaya, seyahat ve tatil planları yapılmaya başlandı. Bir çok kişi bayramda sevdiklerine kavuşmak veya tatil için yollara çıkacak. Goodyear, seyahate çıkmadan önce sürücülere güvenli yolculuk için öneriler listesi hazırladı. Bu bayramda listeye gözatıp yola çıkanları, güvenli ve rahat bir yolculuk bekliyor.

 




goodyear_lastik1.jpg

Havaların soğumaya başladığı şu günlerde, yol güvenliği ve sürüş teknikleri açısından çok daha dikkatli ve bilinçli olmak gerekiyor. Türkiye’de her yıl binlerce kazada çok sayıda can kaybı, yaralanma ve maddi hasar ortaya çıkıyor. Kazaların en önemli nedenleri arasında sürücü hataları ve yol koşulları geliyor.

 

Gerekli önlemleri almak kazaları engelleyen en önemli unsurdur!

Trafik yoğunluğu düşük olan alternatif güzergâhlar tercih edilmeli, gidilecek güzergâh hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi edinilmeli ve seçilen yol güzergâhı ile tahmini varış zamanı mutlaka yakınlara bildirilmeli.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) verilerine göre trafik kazalarının nedeninin yüzde 87.5’i sürücü kusurundan kaynaklanıyor. Bayramda özellikle şehirlerarası yollarda trafik her zamankinden yoğun olacak. Sürüş hatalarını en asgariye indirmek için yola dinlenmiş olarak çıkılmalı. Yeni alınan araçların özellikleri tam olarak öğrenilmeli. Araçlar hız limitlerinde, yol şartlarına göre kontrol edilebilecek hızda ve araç takip mesafesi kuralına uyularak kullanılmalı. Direksiyon başında cep telefonu ile konuşulmamalı. Direksiyon başında sigara içilmemeli.

Ekim ayında yağmurlar sıklıkla yağdığı için, yolların kaygan olma ihtimali çok yüksek. Doğru lastik seçimi özellikle kaygan zeminde araç kullanımını kolaylaştırıyor ve sürücü hatalarını azaltıyor. Uzmanına danışarak doğru lastik seçilmeli. Her 200 kilometrede veya 2 saatte bir 10-15 dakika dinlenme molası verilmeli. Araçta çocuk varsa yetişkinlerden çok daha çabuk yorulacağı ve sıkılacağı unutulmamalı molada kan dolaşımını arttıran hareketler yapılmalı ve eller ile yüz yıkanmalı.

 

Mutlaka emniyet kemerini takılmalı.

Gece sürüşleri dışında da, şehirlerarası yollarda, yağmurlu ve sisli havalarda gündüzleri de farlar açık tutulmalı. Otomobilde çocuklar varsa çocuk koltuğunda seyahat etmeleri sağlanmalı.

Kaza yapmamak için doğru ve kurallara uyarak araba kullanılmalı. Yolculuk öncesi araçların periyodik bakımları yaptırılmalı.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat