e
Banner


Saras Lojistik demiryoluna giriyor

Ağırlıklı olarak karayolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Saras Lojistik, demiryolutaşımacılığına hazırlanıyor. İlk etapta 200 özmal vogon yatırmı yapmayı planlayan şirketinlokomotif almak da hedefleri arasında.

 




saras_lojistik.jpgTürkiye’nin uluslararası karayolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren lojistik şirketiSaras, multimodal taşımacılığa odaklanıyor. Demiryolu taşımacılığına giriş yapmayahazırlanan şirket, yapacağı vagon ve lokomotif yatırımlarıyla özellikle İpek Yolu’nda aktifolmayı hedefliyor. Şirket olarak yeni bir yapılanma sürecine girdiklerini ifade eden SarasLojistik CEO’su Tamer Dinçşahin, “Saras artık multimodal taşımacılığa yöneliyor” dedi.Vagonlar satın alarak demiryolu taşımacılığı yapmaya başlayacaklarını aktaran Dinçşahin,özellikle İpek Yolu’nda aktif olmak istediklerini belirtti. Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattıile ilgilendiklerini anlatan Dinçşahin, Hazar geçişini de bir şekilde organize ederek dahaileri noktalara demiryolu taşımacılığı yapmak istediklerini kaydetti. Üç yıllık programlarıçerçevesinde vogon yatırımı yapmak için yurtiçinde ve yurtdışında vagon üreten firmalarlagörüştüklerini açıklayan Dinçşahin, ilk edatpa 200 vagon almayı planladıklarını daha sonraise bu rakamı 500’e çıkarmak istediklerini söyledi. Dinçşahin ayrıca lokomotif de almakistedikleri bilgisini verdi.

Uluslararası partner ile işbirliğine gidecek

Avrupa’da uluslar arası demiryolu taşımacılığı yapan bir firma ile partnerlik anlaşmasıyapmak için görüştüklerini ifade eden Dinçşahin, amaçlarının Saras’ı tamamen multimodaltaşımacılık yapan bir şirket haline getirmek olduğunu vurguladı. Artık sadece karayolutaşımacılığı yapmanın kolay ve ekonomik olmadığını dile getiren Dinçşahin, şu açıklamalardabulundu: “Karayolu ile her yere ulaşamıyorsunuz. Ayrıca yakıt pahalandı ve geçiş belgesiproblemleri var. Ek maliyetler de yoruyor.Hem maliyetleri aşağıya çekmek hem deaksamadan taşımacılık yapmak için multimodale yönelmek zorunlu hale geldi. Biz de bunuyapacağız ve demiryoluna yatırım yapacağız” dedi. Depolama alanını 150 bin m2’ye çıkaracak

Saras olarak lojistiği, lojistiğin gerektirdiği kurallarla ve her türlü katma değer sağlayacakhizmetlerle yapmak istediklerini belirten Dinçşahin, bu amaçla Tepeören’de 27 bin m2’likdepolarını hizmete sokacaklarını ifade etti. Dinçşahin, önümüzdeki beş yıl içinde isedepolama alanlarını 150 bin m2’ye çıkarmayı hedeflediklerini aktardı. Yurtdışında yeniofisler açacakları bilgisini de veren Dinçşahin, “Şu anda Bakü, Nahçivan ve Milano’daofislerimiz var. Türkiye içerisinde de farklı şehirlerde güçlü bir ofis ağımız var. Hedefimizüç yeni ülkede daha ofis açarak uluslar arası ağımızı güçlendirmek. Bu üç ülke arasındaönceliği Almanya ve Fransa’ya verdik. Hedefimiz ciromuzun yüzde 30’unu yurtdışındakifaaliyetlerimizden sağlamak” açıklamasında bulundu.

Suriye’deki olaylardan dolaylı olarak etkilendik

Suriye’deki olayların Saras Lojistik’i dolaylı olarak etkilediğini dile getiren Dinçşahin,şunları kaydetti: “Bizim Ortadoğu’ya ve Suriye’ye pek fazla taşımacılığımız yok. Ama obölgeye taşıma yapan firmalar zorlandıkları için bizim taşıma yaptığımız bölgelere geldiler.Hem Avrupa’ya hem de Türki Cumhuriyetlere kaymaya başladılar. Buna mecbur kaldılar.Dolayısıyla burada arz talep dengesi değişti. Hem fiyatlara yansıdı hem de müşterilerin yerdeğiştirmesine neden oldu.”




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat