e
Banner

Etiketler: demiryolu



CEVA, Çin-Avrupa hattındaki blok tren hizmetlerine iki yeni halka ekledi



CEVA Logistics, Çin ve Avrupa limanları arasında sunduğu hizmetleri yeni servislerle güçlendirmeye devam ediyor. Çin’in Xi’an şehrinden İngiltere’nin Immingham şehrine sefer yapacak yeni tren feribotunu hizmete açan şirket, Xi’an – Almanya, Mukran (Sassnitz) limanı rotasındaki mevcut hizmetlerine özel bir servis daha ekledi. 




ÖBB Rail Cargo Group ve Pasifik Eurasia güçlerini birleştirdi



ÖBB Rail Cargo Group (RCG) ile Pasifik Eurasia (PASİFİK EURASİA), Avrasya kıtasında demiryolu taşımacılığını geliştirmek için yeni bir ortaklık oluşturdu. Söz konusu işbirliği, Türkiye'den ve Türkiye'ye ve BDT ülkelerine ve Çin'e gerçekleştirilen nakliyeler için en önemli bağlantı noktası olarak Köseköy Terminali üzerinden Avrupa ile Asya arasındaki bağlantıyı güçlendiriyor.




Pasifik Eurasıa'nın hedefinde Uzakdoğu ülkeleri var


Yayın: 16-06-2021
Kategori: Demiryolu

Uzak Asya’dan Batı Avrupa’ya Demir İpekyolu hayalinin gerçekleşmesi için 2019 yılından bu yana ülkeler arası önemli anlaşmalara ve taşımalara imza atan Pasifik Eurasia Lojistik, 2021 yılını 200 milyon TL ciro ile kapatmayı, 5 yıl içinde de faaliyet gösterdiği parkurlara Uzakdoğu ülkelerini eklemeyi hedefliyor. 




İki kıta Köseköy'de birleşiyor



Pasifik Eurasia ile ÖBB Rail Cargo Group kıtalararası demiryolu taşımacılığında önemli bir işbirliğine imza attı. Yeni ortaklıkla Asya ve Avrupa tek rotada birleştirilirken, yeni İpek Yolu’nun potansiyeli daha da geliştirilecek. Köseköy Lojistik Terminali ise kıtalararası yük taşımacılığı için önemli bir merkez haline gelecek. 




DFDS, primeRail ile ortak oluyor


Yayın: 30-06-2021
Kategori: Demiryolu

DFDS, verimliliği ve sürdürülebilir müşteri çözümlerinin arzını artırmak için primeRail ile ortaklık kuruyor.
 




KeyLine konteyner krizini demiryoluyla aşıyor


Yayın: 28-07-2021
Kategori: Denizyolu

Çin ithalat taşımalarında önemli oranda artan denizyolu navlunlarının demiryoluna talebi arttırdığını belirten KeyLine Kurucu Ortağı Dr. Kayıhan Ö. Turan, firma olarak son üç yıldır Çin’den Polonya, Çekya, Belçika, Fransa’ya sundukları demiryolu hizmet ağına Temmuz ayında Çin-Slovenya güzergâhını da eklediklerini, 2021 yılı bitmeden Çin-Türkiye hattında da bu hizmeti sunmayı hedeflediklerini söyledi. 




Murat Baştor: Taşımacılık sisteminde değişim zamanı



Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, Türkiye’nin uluslararası ticaretteki hedeflerine ulaşılabilmesi ve pandemi sürecinde yakaladığı fırsatın kalıcı hale gelebilmesi için, kombine ve intermodal taşımacılık alternatifleri ile daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir taşımacılık sistemi tesis etmeyi, yük taşımacılığını tamamen dijitalleştirmeyi, Lojistik Koordinasyon Kurulu ile bürokratik engellerin kolayca aşıldığı dinamik bir lojistik altyapısı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. 




Lojistik bölgesel güç olabilmenin gerekleri


Yayın: 03-09-2021
Kategori: Lojistik

Mete Tırman – Konsped Genel Müdürü 




Körfez Ulaştırma ilk hibrit lokomotifleri teslim aldı


Yayın: 06-09-2021
Kategori: Demiryolu

Tüpraş’ın demir yolu taşımacılığındaki iştiraki Körfez Ulaştırma, İsviçreli demir yolu araçları üreticisi Stadler ile 2019'da imzaladığı anlaşma çerçevesinde; çevreci yönüyle öne çıkan, Türkiye'nin ilk çift yakıtlı, EuroDual hibrit lokomotiflerini teslim almaya başladı. 




Medlog doğu ve batı yönünde yeni kapılar açıyor


Yayın: 23-09-2021

Medlog Lojistik, Tekirdağ ve Ömerli demiryolu istasyonlarını kullanarak geliştirdiği yeni projelerle hem Kafkaslar ve Orta Asya’ya hem de Balkanlar ve Doğu Avrupa’ya yeni ticaret kapıları açmaya devam ediyor. Bu iki istasyondan Avrupa’ya konteyner ve dorse taşımacılığına başlayacaklarını açıklayan Medlog Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Gonca Alca, “Bu sayede Türk tırları sınır geçişlerini vagon üzerinde gerçekleştirerek hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edecek” dedi.